publicat la 20.03.2022
publicat la 20.03.2022
publicat la 17.03.2022
Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de ied
Bucatile de carne parlite,spalate se pun la fiert intr-o oala de 5l. cu 3 l.de apa alaturi de carnea de ied. Le lasi la fiert 30 minute ,spumuinde-le cat mai des. Peste carne adaugi legumele curatate,spalate si tocate marunt. Dupa circa 30 minute adaugi orezul spalat. Lasi la fiert...
Salata de vinete cu ardei copt
Pune vinetele la copt pe flacara. Intoarce vinetele pentru a se coace pe toate partile. Ardeii se cos pe tabla. Curata de coaja atat vinetele cat si ardei Dupa ce ai curatat ardeii de coaja le scoti cotorul si-i cureti de seminte. Spala ceapa si taie-i mustatile(radacina), apoi o...
Desert mere coapte
Pentru inceput pune zaharul intr-o cratita. Pune cratita pe foc pentru caramelizarea zaharului. Cand zaharul este caramelizat iei cratita de pe foc si tapetezi cratita cu zahar prin rotirea ei. Merele spalate, curatate de coaja si cu cotorul scos se pun in cratita cu zahar caramelizat....
Chiftelute din legume
Cartofii si morcovii spalati, curatati se pun la fiert. Soia se pune la hidratat in apa clocotita. Ciupercile spalate se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca grosier. Mararul spalat se toaca marunt. Cand legumele, cartofii, morcovii si ciupercile...
Ciuperci pleurotus pane
Ciupercile curatate, spalate se pun la fiert in apa cu sare timp de 5 minute. Le scoatem pe un prosop curat si le pune cat mai intinse. Cat se racesc ciupercile preparam apa cu faina ,sarea si piperul. Intr-o tigaie neaderenta punem uleiul la incins. Tercem fiecare ciuperca prin...
Orez cu prune uscate
Prunele se spala bine in 2-3 ape, se oparesc cu apa clocotita si apoi se scurg. Ceapa se curata, se taie pestisori si se pune la calit. Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam morcovul si ardeiul tocate marunt, orezul si 3 cani de apa sau de stoc de legume, sare, piper dupa gust si...
Varzari prajite
Se amesteca faina cu sare,drojdie si cu apa calduta si se framanta bine. Se lasa sa se odiheasca aluatul jumatate de ora. Curatam,spalam ceapa si o tocam marunt. Varza se toaca marunt. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul la incins . Adaugam ceapa si calim pana devine sticloasa....
Varza calita cu soia
Pentru inceput hidratezi soia. Intr-un vas de 2 l. pui soia peste care torni 1l. de apa clocotita. Lasi soia la hidratat 30 minute. Varza o desfaci foi, ii scoti nervura groasa si o pui in apa rece. Iei foile de varza, le asezi una peste alta, le rulezi si le tai in fasii cat poti de...
Desert napolitane de post
Ia o cratita de 3 l. Pune zaharul la caramelizat. Cand zaharul este fluid, adauga nuca pisata. Adauga nuca si amesteca repede pentru omogenizare. Peste compozitie toarna 100 ml.apa calda si lasa pe foc 3-4 minute. La sfarsit pune margarina si amesteca, cu fermitate circa 5 minute....
Varza cu afumatura in straturi
Varza am desfacut-o foi, foi, i-am taiat partea groasa si am lasat-o in apa calduta 10-15 minute. Am scos varza din apa, am aranjat foile una peste alta, le-am rulat si le-am scurs bine. Taie varza fideluta. Intr-o cratita am pus untura la incins. Fleica spalata ,uscata cu hartie...
Desert Prajitura cu ananas
Deschizi cutia de compot, tai rondelele de ananas in cuburi si le pui la scurs intr-o strecuratoare. Blatul : Spargi ouale si separi albusul de galbenus. Albusurile se pun in vasul de mixer. Adauga sarea si mixeaza impreuna cu zaharul. Cand compozitia din vas are consistenta unei bezele...
Ciorba cu oase de porc afumate
Portioneaza oasele si lasa-le 20 min in apa calda. Pune 1,5 l apa intr-o oala si pune-o pe foc. Curata ceapa, ardeiul, morcovul, telina, radacina de pastarnac si patrunjel, spala-le, apoi toaca-le in cuburi mici si pune-le in oala de ciorba. Cand sunt pe jumatate fierte adauga oasele...
Ciorba cu os de porc si raci umpluti
"Racii" se spala, se pun intr-un vas cu apa rece si se pun pe foc pana dau 2-3 clocote. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Intr-o oala de 4 l. se pun 2 l. apa si pui oala pe foc. Spala oasele si pune-le in oala la fiert. Spumuieste cand este necesar. Ceapa,...
Desert tort egiptean
Blatul Tapeteaza tava dreptunghiulara a aragazului cu hartie de copt. Mixeaza albusurile cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea pana se obtine o bezea ferma. Scoate telurile. Adauga faina amestecand de jos in sus cu o paleta. Nuca se toarna peste albusuri si se amesteca usor pana se...
Sarmale cu peste
Pentru inceput ne ocupam de varza. Desfacem varza foi, foi si-i scoatem cotorul. Portionam fiecare foaie, apoi le punem in apa rece. Evisceram macroul, il spalam bine, indepartam capul, coada si innotatoarele. Scoatem oasele macroului si-l tocam marunt. Scoatem carnea de pe spiarea...
Pizza cu blat de broccoli
Spala broccoli si sterge-l cu un servetel absorbant de bucatarie. Desfa broccoli in buchetele mici. Marunteste fiecare buchetel. Eu l-am maruntit in robot,dar poate fi maruntit si la cutit. Da pe razatoarea mica parmezanul si branza. Intr-un castorn mai mare pune parmesanul, branza,...
Pulpe de pui cu condimente naturale, la gratar
Spala pulpele de pui. Sterge-le pe servetele absorbante de bucatarie. Condimenteaza cu condimente naturale de la Delikat. Acopera si lasa-le la frigider pentru 30 minute. Intre timp curata varza de primele foi. Taie jumatate de varza si toac-o fideluta. Pune varza...
Paine cu rozmarin
Amesteca sarea, drojdia cu apa si lasa circa 10 minute. Ia un vas larg pentru framantat. Pune faina in vas, fa o gropita in mijlocul fainii, amesteca cu drojdia, uleiul, zaharul si framanta pana nu se mai lipeste de maini. Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa la dospit pentru o...
Paine cu rozmarin si cascaval
Se cerne faina intr-un vas de framantat. La mijloc se face o gropita in care se pun: drojdia, sare, zahar, uleiul si apa. Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste de mana. Strangi aluatul in mijlocul vasului si-l invelesti cu un prosop curat. Lasi la dospit timp de o ora. Dupa o...
Desert tort aniversar
BLATUL Separa galbenusul de albus. Mixeaza albusul cu un praf de sare pana sta pe teluri. Adauga pe rand zaharul mixand continuu, apoi galbenusurile. Scoate telurile si adauga vanilia, cacaua si faina, amestecand usor cu o paleta. Tapeteaza cu hartie de copt o forma dreptunghiulara...
Creveti cu paste colorate
Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, lasandu-se pe foc 2-3 minute. Pune crevetii decorticati si amesteca usor timp de 5 minute. Adauga sucul de portocale si lasa pe foc 2-3 minute. Se adauga vinul si se fierbe pana la evaporarea vinului. Se sareaza dupa gust. Concomitent cu...
Desert prajitura Jerbo
Se amesteca bine faina cu untura. In compozitia obtinuta se pune zaharul, galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut. Framanta bine pentru incorporarea tuturor ingredientelor. Aluatul se imparte in patru parti. Umplutura Nucile se amesteca bine cu albusurile batute spuma...
Orez cu legume si salata de varza
Ceapa se curata, spala si toaca marunt. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mica. Ardeiului i se scoate cotorul, se spala si se toaca marunt. Se ia o tigaie, se pune o lingura de ulei si ceapa tocata marunt. Se pune pe foc, iar cand uleiul da semne ca s-a incins, se...
Sarmale in foi de varza murata
Pregatim varza. Varza se desface in foi. Foile se taie in doua, scotand cotorul. Punem foile de varza in apa rece, pentru a se duce din acreala si ne ocupam de carne. Intr-un vas incapator se pune canea tocata, condimentele, ceapa tocata marunt, orezul spalat si se amesteca bine....
Ardei umpluti cu orez
Spala ardeii si scoate-le cotorul. Curata ceapa, spal-o si toac-o marunt. Intr-un vas pune ceapa, 150 ml. apa si pune pe foc. Cand ceapa este sticloasa, adauga orezul si lasa la fiert. Daca apa scade, adauga cate putina apa din cand in cand. Ciupercile se scot din borcan si se...
Musaca reinterpretata
Pentru inceput spala cartofii si pune-i la fiert. Cand intra furculita in cartofi, sunt fierti. Lasa cartofii sa se raceasca putin si curata-i de coaja. Cat fierb cartofii ne ocupam de carne. Intr-un castron amesteca ceapa tocata marunt, carnea, patrunjelul. Condimenteaza...
Aperitiv rulada tricolora by Panacris
Cele trei aluaturi se prepara in acelasi timp pana la un moment dat. Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, spuma tare. Galbenusurile se pun peste albusuri, mixand in continuare. Scoate telurile mixerului. Adauga faina, uleiul, smantana peste oua,...
Aperitiv rulouri foietaj
Pregătește toate ingredientele: tăiate în cuburi mici. Cașcavalul îl dai pe răzătoare. Scurge zeama de la conserva de porumb. Aluatul patiserie îl desfaci, ți-l lași pe hârtia lui. Pune peste aluat 3 linguri suc de roșii și întinde-l în...
Vinete evantai
Spală și usucă vânăta. O tai în fâșii de 1 cm. pe lungime. Săreaz-o și las-o 10 minute. Dovlecelul spălat se taie fâșii, pe lungime. Roșia spălată o tai rondele Usturoiul curățat pisează-l. Ia un vas termorezistent și unge-l cu o lingură...
Desert inghetata de ciocolata
Pune 200 ml smântână intr-o cratiță și pune pe foc. Ciocolata rupe-o in bucăti mici. Adaugă ciocolata in smântâna adusă la punctul de fierbere. Ia vasul de pe foc și amestecă până la încorporare completă. Lasă compoziția la răcit....