Imi doream foarte mult sa incerc acest aperitiv minunat, dar nu-i venise randul. Asa ca in urma cu ceva timp (mai mult asa):))) mi-am satisfacut dorinta. Este foarte buna si da foarte bine pe platou ..........cand ai musafiri.
Cele trei aluaturi se prepara in acelasi timp pana la un moment dat.
Separa galbenusurile de albusuri.
Mixeaza albusurile cu un praf de sare, spuma tare.
Galbenusurile se pun peste albusuri, mixand in continuare.
Scoate telurile mixerului.
Adauga faina, uleiul, smantana peste oua, amestecand cu o spatula.
Imparte aluatul in mod egal in trei boluri.
Intr-un bolul adauga spanacul.
In alt bol adauga praful de boia dulce.
Tava dreptunghiulara a aragazului tapeteaz-o cu hartie de copt.
Fiecare aluat se pune intr-o punga de plastic.
Se toarna cu punga, careia i-am taiat un colt, in tava de copt.
Se da la cuptorul incuns la 180 grade C, pana se rumeneste pe margini (cel mai bine faci testul cu scobitoarea), aproximativ 25-30 minute.
Cat rulada sta la cuptor, se prepara umplutura.
Branza de vaci se amesteca cu cascavalul, smantana, mararul tocat marunt, ceapa tocata marunt.
Cand aluatul a trecut testul scobitorii, scoate-l din cuptor, lasa-l 2-3 minute sa se raceasc si rastoarna-l pe un un prosop de bucatarie curat. Scoate hartia de copt.
Adauga umplutura, niveleaza cu o spatula si ruleaza cat mai strans.
Lasa la frigider 1-2 ore.
Se portioneaza dupa placul si indemanarea fiecaruia.
1
oua,branza,smantana,cascaval.