Varza calita este pe gustul meu,fie ca are sau nu carne.Sa stiti ca este buna si cu cuburi de soia.
Pentru inceput hidratezi soia. Intr-un vas de 2 l. pui soia peste care torni 1l. de apa clocotita. Lasi soia la hidratat 30 minute.
Varza o desfaci foi, ii scoti nervura groasa si o pui in apa rece.
Iei foile de varza, le asezi una peste alta, le rulezi si le tai in fasii cat poti de subtiri. Cu cat mai subtiri cu ata dau mai bine in farfurie.
Curata ceapa si o toci marunt.
Intr-o cratita incapatoare, de 4l. am folosit eu, se pune uleiul la incins.
Adaugam ceapa si o calim pana devine sticloasa.
Peste ceapa punem varza tocata si amestecam continuu, sa nu se prinda.
Cand varza s-a inmuiat adaugam sucul de rosii,pasta de ardei,piperul si foaia de dafin.
Caim in continuareinca 30 minute ,adaugam cuburile de soia ,nivelam varza si o dam la cuptor incins la 150 grade pentru o ora .
Se serveste cu sau fara mamaliga,dar musai cu ardei iute;)