Stiti momentul acela cand se apropie ora cine si parca n-ai manca ce ai prin frigider? Asa am fost eu acum cateva seri.Parca nimic din ce aveam nu-mi placea . Am tras cu ochiul in dulap si frigider;)aveam tot ce-mi trebuia pentru varzari ,o reteta de post creativa,si treci la treaba.Nu mi-a parut rau ca am muncit putin:)))))
Se amesteca faina cu sare,drojdie si cu apa calduta si se framanta bine.
Se lasa sa se odiheasca aluatul jumatate de ora.
Curatam,spalam ceapa si o tocam marunt.
Varza se toaca marunt.
Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul la incins .
Adaugam ceapa si calim pana devine sticloasa.
Peste ceapa adaugam varza tocata marunt.
Cand varza s-a inmuiat ,se stinge focul si se asezoneaza cu piper dupa gust.
Se imparte aluatul in 7 parti si se framanta si se formeaza bile.
Fiecare bila se intinde cu sucitorul o foaie subtire.
Punem cate o lingura de varza pe jumatate de foaie ,iar cealalta jumatat o tragem peste varza.
Apasam marginea cu degetele sau furculita.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie mare.
Cand uleiul este incins punem cate 2 varzari la prajit.
Prajim pe fiecare parte.
Cand sunt prajite le scoatem pe un servetel absorbant.
Sunt bune atat calde cat si reci.
Sa va fie de folos!
1
Cand prajim varzarile focul nu trebuie sa fie prea mare sa nu se arda.
2
Varzarile se pot si coace in coptor .