Prajitura Jerbo este o prajitura spornica -din cantitatile respective iese o tava mare.
Se amesteca bine faina cu untura.
In compozitia obtinuta se pune zaharul, galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut.
Framanta bine pentru incorporarea tuturor ingredientelor.
Aluatul se imparte in patru parti.
Umplutura
Nucile se amesteca bine cu albusurile batute spuma tare.
Gemul de caise se pune intr-un castron, pentru a putea sa-l portionam mai usor.
Se pregateste tava mare a aragazului. O tapetezi cu hartie de copt.
Se intinde prima foaie, se pune in tava, se unge cu gem si deasupra albusurile amestecate cu nuca.
Se repeta operatiunea pana se termina foile.
Foaia de deasupra se inteapa.
Se da la cuptor la foc mediu (160 grade C), pana se rumeneste frumos.
Scoate tava din cuptor si lasa prajitura la racit.
Se pudreaza sau se glazureaza cu ciocolata, dupa gustul fiecaruia;)
Se feliaza in momentul servirii sau inainte.