Ciorba cu oase de porc afumate

de Bunica in Ciorbe, 7 Feb 2019 | 3770 vizualizari

 

Ciorba cu oase de porc afumate este o ciorba de iarna si se mananca fierbinte. Cu mamaliguta calda si ardei iute este o minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 700 g oase de porc afumate
  • o ceapa galbena
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • o radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 radacina mica telina
  • o legatura leustean
  • 100 ml suc de rosii
  • 250-300 ml zeama de varza
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu oase de porc afumate:

Portioneaza oasele si lasa-le 20 min in apa calda.

Pune 1,5 l apa intr-o oala si pune-o pe foc.

Curata ceapa, ardeiul, morcovul, telina, radacina de pastarnac si patrunjel, spala-le, apoi toaca-le in cuburi mici si pune-le in oala de ciorba.

Cand sunt pe jumatate fierte adauga oasele afumate.

Lasa la fiert inca 20 minute si adauga sucul de rosii.

Dupa 10 minute adaugi zeama de varza.

Cand a disparut spuma la fiert stingi focul si pui leusteanul spalat si tocat marunt.

Se serveste fierbinte cu mamaliguta sau paine, dar neaparat cu ardei iute.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Zeama de varza se pune cate putin si se gusta.

2

Nu trebuie sa pui cat am spus, poti avea o zeama mai sarata sau mai acra decat a mea si atunci pui mai putin sau invers.

3

Cand este gata poti sa bati un ou si sa-l torni in oala cu ciorba, amestecand continuu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu oase de porc afumate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare