Paine cu rozmarin

de Bunica in Piine, 4 Iul 2018 | 1990 vizualizari

 

Painea cu rozmarin o paine gustoasa, aromata si pufoasa. Rozmarinul 100% natural de la Delik`at.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lingura rozmarin de la Delik`at
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 lnguri ulei de masline
  • 1 lingura susan
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu rozmarin:

Amesteca sarea, drojdia cu apa si lasa circa 10 minute.

Ia un vas larg pentru framantat.

Pune faina in vas, fa o gropita in mijlocul fainii, amesteca cu drojdia, uleiul, zaharul si framanta pana nu se mai lipeste de maini.

Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa la dospit pentru o ora.

Ia din aluatul dospit o bucata, intinde o foaie taie in patrate, presara rozmarinul si rasuceste fiecare patrat in parte.

Se asaza rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si lasa la dospit pentru 30 minute.
Unge aluatul cu ou, presara susan si da tava la cuptorul incins la 170 grade C. Lasa in cuptor pana se rumeneste aluatul.

Cand painea este coapta, se scoate din cuptor si din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (14)

dantes 1

10.07.2018, 08:02

Buna!

Adi 1

10.07.2018, 22:19

Foarte buna!

-Licurici- 1

12.07.2018, 12:24

Imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine greceasca cu feta si masline