Ciorba de ied

de Bunica in Ciorbe, 27 Apr 2019 | 2241 vizualizari

 

Ciorba de ied sau miel este nelipsita de pe masa romanilor in zilele de sarbatoarea Sfintelor Sarbatori Pascale.

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati carne de ied
  • 1 morcov mare
  • o telina mica
  • 1 bucata pastarnac
  • 2 ceape uscate
  • 0 legatura ceapa verde
  • 2 oua
  • 200 g. smantana
  • 500 ml. bors
  • 50 g. orez
  • o legatura mare de leustean
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied:

Bucatile de carne parlite,spalate se pun la fiert intr-o oala de 5l. cu 3 l.de apa alaturi de carnea de ied.

Le lasi la fiert 30 minute ,spumuinde-le cat mai des.

Peste carne adaugi legumele curatate,spalate si tocate marunt.

Dupa circa 30 minute adaugi orezul spalat.

Lasi la fiert inca 20-25 minute.

Borsul il pui la fiert intr-o cratita mica sau ibric.

Adaugi borsul peste compozitia din oala.

Iei din oala 2-3 polonice de zeama de ciorba si le lasi la racit.

Spargi ouale,le bati/amesteci bine cu o frculita si un varf de cutit sare.

Torni smantana peste oua si amesteci bine.

Peste ele toarna zeama de ciorba racita.

Stinge focul si toarne in oala ouale cu smantana amestecand cu o lingura de lemn.

Potrivesti de sare dupa gust.

Adauga leusteanul spala si tocat .

Serveste alaturi de ardei iute.

 

 

 

TIPS-URI

1

carne cu os de la gat,coaste,coada,palman si intestine

2

palamanul l-am fiert ,apoi l-am scos si taiat l-am in cuburi

3

intestinele le-am despicat,frecat cu sare mare si spalat

4

le-am legat cu ata ,apoi le-am scos si tocat marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Panacris 1

30.04.2019, 17:04

Panacris 1

30.04.2019, 17:06

P.S. Buni, mai umbla un pic la editarea retetei 0 legatura ceapa??? mai bin 1 legatura ceapa si cu plamanul ai avut ceva probleme Nu da cu pietre!

dantes 1

07.05.2019, 10:11

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta cu tarhon