Sarmale in foi de varza murata

de Bunica in , 2 Iul 2018 | 2099 vizualizari

 

Chiar daca suntem in plina vara o portie de sarmale cu condimente 100% naturale de la Delik`at este de nerefuzat. Asa ca la treaba!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata mica
  • 300 g carne de porc tocata
  • 1o ceapa
  • 50 g orez
  • 1 lingurita condimente pentru sarmale 100% naturale de la Delik`at
  • 1 lingurita boia dulce ierburi si boia Delik`at
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 linguri bulion de rosii
  • 1 fir de cimbru
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza murata:

Pregatim varza. Varza se desface in foi.

Foile se taie in doua, scotand cotorul.

Punem foile de varza in apa rece, pentru a se duce din acreala si ne ocupam de carne.

Intr-un vas incapator se pune canea tocata, condimentele, ceapa tocata marunt, orezul spalat si se amesteca bine.

Scoatem foile de varza din apa.

Luam cate o lingura de carne, o punem pe foaia de varza si o rulam.

Foile mici sau cele rupte pe care nu le-am folosit, le tocam marunt si le punem in partea de jos a vasului in care fierbem sarmalele.

Asezam sarmalele in vas, adaugam bulionul, foaia de dafin si apa calda.

Lasam sa fiarba 10 minute la foc iute, apoi reducem focul la mediu si fierbem pana este fiarta varza.

Din cand in cand mai rasucim cratita pentru a nu se prinde.

Cand sunt sarmalele fierte, stingem focul si acoperim vasul cu un capac.

Se servesc calde cu mamaliga sau paine.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

08.07.2018, 21:44

Imi plac sarmalele in foi de varza murata, pentru ca ies putin mai acrisoare!

Rahela Velicu 1

09.07.2018, 11:56

Gustoase tare!

-Licurici- 1

12.07.2018, 12:38

Foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca