Bucataras

6

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE870
PRIETENI
Retete / Sosuri

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

In Clasice la 28 Noi 2024

Cum se prepara Maioneza de casă - Rețeta cu reușită garantată Pune gălbenușurile fierte într-un bol adânc și presează-le bine cu o furculiță ca să se fărâmițeze. Adaugă cele două gălbenușuri crude și o linguriță de muștar, sare și amestecă puțin ca...

Sos de vanilie - Rețeta simplă și rapidă pentru deserturi delicioase

In Sosuri la 28 Oct 2024

Cum se prepara Sos de vanilie - Rețeta simplă și rapidă pentru deserturi delicioase Pune laptele într-o cratiță, la foc mic. Lasă-l să se încălzească până aproape de punctul de fierbere, dar fără a-l lăsa să fiarbă. Într-un bol separat, amestecă...

Sos delicios de caramel - Rețeta de bază

In Sosuri la 15 Oct 2024

Cum se prepara acest Sos delicios de caramel - Rețeta de bază: Într-o cratiță cu fundul gros, pune zahărul la foc mediu. Lasă-l să se topească fără să-l amesteci. Poți doar să miști ușor cratița pentru a ajuta zahărul să se topească uniform. Zahărul va începe...

Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste

In Pt. paste la 9 Oct 2024

Cum se prepara acest Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste: Curăță vânăta de cotor și tăi-o cubulețe. Prăjește cuburile de vânătă în ulei de floarea soarelui cu un praf de sare. Lasă-le să se rumeneasca frumos,...

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza

In Sosuri la 25 Mar 2024

Iata cum se prepara reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și călește ceapa tocată mărunt până devine transparentă. Adaugă spanacul spălat și tocat și lasă-l să se înmoaie. Toarnă...

Retetă de pesto de leurdă I Video

In Clasice la 10 Mar 2024

În aceasta reteta video, vă vom arăta cum să pregătiți un Pesto de Leurdă proaspăt și aromat, perfect pentru a aduce o notă rafinată și sănătoasă în bucătăria ta. Cu leurdă, un ingredient plin de nutrienți și beneficii pentru sănătate, veți crea un pesto delicios...

Cum se face maioneza

In Clasice la 18 Oct 2016

Incepe prin a pune intr-un bol galbenusul crud si galbenusul fiert, atentie sa nu fie fiert foarte tare pentru ca nu se sfaramiteaza bine si uneori mai raman bucati intregi. Adauga si mustarul, un praf de sare si sucul de la jumatate de lamaie.   Incepe sa bati ingerdientele pe viteza...

Cum se face Sosul Alioli

In Clasice la 11 Oct 2016

Curata 2 capatani de usturoi. In cazul in care usturoiul e mai vechi si are acea vena verde, indeparteaz-o. Toaca marunt cateii de usturoi si apoi pune-i intr-un mojar. Pune putina sare si foarte putin ulei de masline. Daca pui prea mult ulei din prima risti sa se taie. Freaca foarte bine...

Sos bechamel (saltsa aspri)

In Clasice la 18 Feb 2010

Se pune untul intr-o craticioara sa se topeasca. Se adauga faina amestecind repede cu o lingura de lemn ca sa nu se faca cocoloase. In continuare se adauga amestecind continuu laptele caldut, brinza rasa si sarea. Cind s-a ingrosat se ia craticioara de pe foc si se lasa deoparte 1-2 minute....

Tzatziki

In Sosuri la 30 Mai 2009

Curatati castravetii de coaja si taiati-i in sferturi. Cu ajutorul unei lingurite scoateti semintele. Tocati castravetii in bucati de 2,5 cm. Puneti bucatile intr-o strecuratoare si presaratile cu sare din abundenta. Puneti un vas sub strecuratoare pentru a stringe lichidul. Lasati sa se scurga...

Sos pesto clasic

In Clasice la 23 Mai 2009

Puneti busuiocul intr-un mojar impreuna cu semintele de pin, usturoiul si putin ulei Zdrobiti-le cu un pisalog pentru a obtine o pasta. Adaugati treptat uleiul ramas, apoi adaugati parmezanul si asezonati dupa gust cu sare si piper Ca o alternativa puteti pune busuioc, semintele de...

Sos pesto rosu

In Pt. paste la 23 Mai 2009

Puneti busuiocul, patrunjelul, semintele de pin si usturoiul taiat marunt, rosiile uscate, pasta de rosii si uleiul de masline intr-un blander pina se amesteca bine si compozitia este destul de omogena Adaugati parmezanul si condimentele si mai amestecati putin Serviti sosul rece

Sos carbonara

In Pt. paste la 23 Mai 2009

Fierbeti spaghetele intr-o cratita mare, cu apa clocotita si putin sarata timp de 10-12 minute Intre timp incingeti untul si uleiul intr-o tigaie pina cind se topeste untul. Adaugati ceapa si caliti-o timp de 5 minute, pina se inmoaie. Adaugati sunca si prajiti-o timp de 5 minute...

Sos bolognez

In Pt. paste la 23 Mai 2009

incingeti uleiul intr-o tigaie mare, adaugati ceapa, morcovul, telina si usturoiul si caliti-le la foc mic timp de aproximativ 5 minute sau pina se inmoaie Adaugati carnea tocata si prajiti-o pina cind devine peste tot maronie, amestecind din cind in cind. Adaugatu faina si caliti-o timp...

Maioneza

In Clasice la 23 Mai 2009

1. puneti in blender sau in mixer galbenusurile, mustarul, zeama de lamiie (otet), zaharul, putina sare si piper, 1 lingura de ulei. Amestecati-le timp de jumatate de minut sau pina devine omogen, mai deschis la culoare si de consistenta unei creme 2. adaugati in blender sau mixer uleiul...

Sos tartar

In Clasice la 23 Mai 2009

1. amestecati intr-un castron castraveciorii cu caperele, adaugati maioneza si amestecati bine bine, apoi incorporati smintina 2. incorporati otetul si verdeata, amestecati bine 3. acoperiti vasul si puneti-l la rece 30 de minute inainte de a servi Variante: in loc de smintina puteti...

Sos remoulade

In Clasice la 23 Mai 2009

1. Puneti caperele tocate, castraveciorii si fileul de ansoa intr-un castron mic si amestecati-le 2. Adaugati maioneza, mustarul si verdeata tocata si amestecati bine. Asezonati dupa gust cu sare si piper, se serveste rece.

Sos bordelez

In Clasice la 23 Mai 2009

1. Topiti untul intr-o tigaie. Adaugati sunca si lasati-o sa se prajeasca timp de 2 minute, amestecind. Adaugati ceapa, morcovul, ciupercile si caliti-le timp de aproximativ 8 minute sau pina cind se inmoaie si capata o culoare usor maronie 2. Adaugati faina, amestecind si lasati-o sa se...

Sos bechamel

In Clasice la 23 Mai 2009

1. turnati laptele intr-o tigaie mica si adaugati ceapa, morcovul, foaia de dafin, boabele de piper si tulpinile de patrunjel. Lasati pe foc pina aproape da in clocot, apoi luati tigaia si lasati-o deoparte timp de 30 de minute pentru infuzie 2. strecurati amestecul intr-un borcan, pastrind...

Sos pentru friptura

In Clasice la 23 Mai 2009

1. Topiti untul in tigaie, adaugati ceapa si caliti-o timp de aproximativ 5 minute sau pina se inmoaie 2. Adaugati rosiile, berea, otetul, sos worcestershire, pasta de rosii, zaharul si mustarul si amestecati pina se omogenizeaza 3. Lasati sa de ain clocot la foc mic, amestecind mereu, apoi...

Sos de patrunjel

In Clasice la 23 Mai 2009

1. Topiti untul intr-o tigaie mica, adaugati faina amestecind bine si lasati sa fiarba 1 minut, amestecind continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele, amestecind sau batind bine 2. Puneti din nou pe foc si lasati sa dea in clocot incet, amestecind pina cind sosul se ingroasa...

Sos rapid de rosii

In Clasice la 23 Mai 2009

1 Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le usor timp de circa 8 minute, pina se inmoaie 2. Adaugati rosiile, pasta de rosii, vinul, zaharul, sarea, piperul si amestecati bine 3. Lasati sa de ain clocot, apoi fierbeti incet, fara capac, timp de 25 de minute...

Sos alb de baza fara gluten

In Clasice la 23 Mai 2009

1. Puneti malaiul intr-un castron si amestecati-l cu 4 linguri de lapte, obtinind astfel o pasta omogena. Incalziti laptele intr-o tigaie, la foc mediu, pina cind da in clocot, apoi turnati-l peste compozitie, amestecind continuu pt a nu se forma cocoloase 2. Puneti la loc amestecul in tigaie...

Sos alb de baza

In Clasice la 23 Mai 2009

1. Topiti untul intr-o tigaie mica, adaugati faina amestecind bine si lasati sa fiarba 1 minut, amestecind continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele, amestecind sau batind bine 2. Puneti din nou pe foc si lasati sa dea in clocot incet, amestecind pina cind sosul se ingroasa...

Sos de brinza (Mornay)

In Clasice la 23 Mai 2009

1. Topiti untul intr-o tigaie mica, adaugati faina amestecind bine si lasati sa fiarba 1 minut, amestecind continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele, amestecind sau batind bine 2. Puneti din nou pe foc si lasati sa dea in clocot incet, amestecind pina cind sosul se ingroasa...

Sosuri pentru carnea de miel

In Sosuri la 1 Mai 2009

Preparare: Fierbeti timp de 5 minute, in 100 ml apa, lamiia curatat de coaja, taiata felii, impreuna cu coaja de portocala rasa. Separat, amestecati pelteaua cu vinul si otetul. Adaugati mustarul, apoi zeama strecurata in care a fiert lamiia. Amestecati bine. Acest sos trebuie turnat caldut...

Afisate 1 - 26 din 26 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]