Sos pentru friptura

de Bucataras in Clasice, 23 Mai 2009 | 11979 vizualizari

 

Se poate servi si alaturi de legume fripte, kebab de pui sau crochete de pui

 

INGREDIENTE

  • 25 gr unt
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 400 gr rosii conservate tocate
  • 4 linguri de bere blonda
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura sos worcestershire
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingura zahar nerafinat
  • 2 lingurite mustar de Dijon
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pentru friptura:

1. Topiti untul in tigaie, adaugati ceapa si caliti-o timp de aproximativ 5 minute sau pina se inmoaie

2. Adaugati rosiile, berea, otetul, sos worcestershire, pasta de rosii, zaharul si mustarul si amestecati pina se omogenizeaza

3. Lasati sa de ain clocot la foc mic, amestecind mereu, apoi lasati sa fiarba fara capac 5-10 minute sau pina se ingroasa putin, amestecind din cind in cind. Serviti fierbinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru friptura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos salsa