AlexTeacher

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 29.01.2015

RETETE182
PRIETENI111
Retete / Dulciuri

Desert Tort Curcubeu

In Torturi la 9 Mai 2018

PASUL 1: PREPARARE BLATURI Pune 1 lingurita si jumatate de esenta de vanilie in lapte. Imparte cele 9 linguri de lapte in 6 boluri. Adauga cate un varf de cutit de colorant diferit in fiecare dintre ele si amesteca bine. Amesteca untul cu zaharul intr-un robot de bucatarie la viteza medie...

Desert gogosi glazurate

In Prajituri la 11 Apr 2018

Aluat : Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald 5-10 minute pana incepe sa se umfle. Amesteca apoi ingredientele uscate. Cerne faina intr-un bol incapator. Cerne si zaharul pudra deasupra si adauga sarea, scortisoara si...

Desert tort de mere

In Torturi la 11 Apr 2018

1. Pentru sosul de caramel topeste untul, zaharul brun si smantana de gatit intr-o tigaie, pana ce amestecul devine auriu. Ar trebui sa dureze cam 5 minute, dar pana la urma depinde de aragazul fiecaruia. Cand e gata, ia de pe foc si lasa sa se raceasca. 2. Amesteca intr-un castron...

Desert tort de morcovi

In Torturi la 3 Apr 2018

Incepe cu siropul , pentru a-i oferi ragaz sa se raceasca. Pune apa intr-o craticioara pe foc si adauga si zaharul. Amesteca bine pentru a se dizolva. Adauga in continuare esenta de vanilie, fresh-ul de lamaie si fresh-ul de portocala. Lasa totul sa fiarba, pana scade si se...

Desert tort cu glazura oglinda (mirror glaze)

In Torturi la 29 Dec 2017

Incepem cu jeleul. Intr-un castron pune gelatina cu apa rece si las-o cca 10 min la hidratat; Intr-o craticioara pune zmeura congelata, zaharul si cognacul si pregateste-le la foc mediu; Dupa cca 5 min va incepe sa se ingroase; Da-l deoparte si blendeaza-l; Strecoara...

Desert tarta cu dovleac

In Prajituri la 16 Oct 2017

Blat: Pune în 300 g de făină sarea și amestecă. Apoi pune 200 g unt rece și amestecă bine de tot. Urmează gălbenușurile, zahărul și apa, astfel o să iasă un aluat omogen. Învelește-l într-o folie de plastic și lasă-l 30 de minute la frigider. 2. După 30 de...

Desert tarta cu dovleac si scortisoara

In Prajituri la 5 Oct 2017

Blat : Pune oul si zaharul pudra in bolul robotului de bucatarie, porneste-l pe viteza medie si cand acesta a inceput sa capete o culoare albicioasa si o textura mai aerata, adauga untul treptat. Cerne faina si amestec-o cu sarea. Incorporeaza putin cate putin faina si sarea peste compozitia din...

Desert mere coapte cu inghetata

In Dulciuri la 3 Oct 2017

Scobeste merele cu un cutit, lasand un 1 cm de la baza intact. Pune-le apoi intr-o tava. Adauga in tava apa fiarta, boabele de cardamon si cele de ienibahar. Taie pastaia de vanilie, scoate-i semintele si adauga-le in apa din tava. Pune batoanele de scortisoara in interiorul merelor, apoi...

Desert clatite marocane

In Dulciuri la 3 Oct 2017

Cerne faina intr-un castron incapator. Peste aceasta adauga sarea, praful de copt, zaharul si oul. Amesteca toate aceste ingrediente cu mana. Incepe sa incorporezi treptat apa calduta amestecand constant cu mana. Faci acest proces pana reusesti sa formezi o bila mai mare, nici...

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza proaspata de vaci

In Dulciuri la 12 Sep 2017

reteta de preparare a papanasilor  Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Intr-un castron incapator pune branza proaspata, oul, zaharul-atat cel normal cat si cel vanilat, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Incepe sa amesteci cu mana, incorporand treptat faina cu...

Desert cornulete cu dulceata de smochine si scortisoara

In Prajituri la 29 Aug 2017

Dizolva drojdia in laptele caldut si incorporeaza 2 linguri de faina si 1 lingurita de zahar; Las-o la cald cca 10 min; Monteaza carligul de plamadire al robotului de bucatarie; Separa 3 galbenusuri de albusuri;...

Desert briose cu afine

In Prajituri la 29 Aug 2017

Bateti zaharul cu oul, iar cand acesta devine pufos, adaugati uleiul, esenta de vanilie si laptele batut; Amestecati faina cu scortisoara si sarea; Adaugati praf de copt peste si stingeti cu zeama de lamaie; Amestecati inca o...

Desert baclava turceasca cu nuca

In Prajituri la 24 Aug 2017

Pune intr-o oala: 500 ml apa cu 650 g zahar si lasa sa fiarba pana devine un sirop lichid. Opreste focul si pune apoi 2 linguri de suc de lamaie si apa de trandafiri. Lasa-l sa se raceasca. Unge o tava de cuptor cu ulei de floarea soarelui. Pune untul la topit, se poate direct pe foc,...

Dulceata de gutui

In Dulceata / Gem la 24 Aug 2017

Pune apa pe foc impreuna cu zaharul si amesteca pana ce acesta se dizolva. Adauga inauntru batoanele de scortisoara, bobitele de ienibahar si cuisoarele. Lasa aceasta compozitie pe foc pana se dizolva si se formeaza un sirop. Curata gutuile, stropeste-le cu zeama de lamaie pentru a preveni...

Desert Lava Cake

In Dulciuri la 4 Iul 2017

Toaca marunt ciocolata;  Pune apa intr-o craticioara pana la jumatate si pune-o pe foc mediu;  Peste aceasta, pune un castron; Acest procedeu se numeste bain marie;  Pune in castron ciocolata si untul si lasa-le sa se tempereze ;  De-ndata ce sunt gata, scoate...

Desert pasca fara aluat

In Dulciuri la 6 Apr 2017

In prima faza separa galbenusurile de albusuri. Intr-un mixer, pune galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie, stafidele, cu tot cu crema de whiskey in care s-au hidratat si esenta de vanilie. Amesteca pana obtii o compozitie omogena. Amesteca faina cu un varf de cutit de sare...

Desert cozonac cu fructe confiate

In Dulciuri la 6 Apr 2017

Incalzeste putin cei 350 ml de lapte si dizolva drojdia in acesta. Adauga 2 linguri de faina peste si amesteca pana obtii o compozitie omogena. Pune aceasta maia intr-un castron incapator si las-o la caldura timp de 10 minute. Cerne restul de faina, adauga sare pe deasupra si amesteca. Cu...

Mousse de ciocolata

In Dulciuri la 9 Mai 2016

Separati galbenusurile de albusuri ; Bateti galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si lichiorul/esenta de migdale folosind un tel; Temperati ciocolata pe baie de aburi si adaugati si coaja de portocala; Adaugati galbenusurile peste ciocolata la baia de...

Budinca cu cozonac ramas de la Paste

In Dulciuri la 4 Mai 2016

Rupe cozonacul bucati si pune-l intr-o tava adanca; Intercaleaza si stafidele printre el; Bate ouale cu mixerul si adauga untul topit, smantana, laptele condensat, esenta de vanilie si coaja de lamaie; Pune compozitia peste cozonacul...

Pavlova cu crema de whiskey Baileys

In Dulciuri la 14 Apr 2016

Bateti albusurile de ou cu ajutorul mixerului cu bol, Breville ; Adaugati la inceput varful de cutit de sare si 1 lingura de zeama de lamaie; Cand albusurile au inceput sa se inchege, adaugati zaharul, crema de whiskey si apa de trandafiri;...

Baclava

In Dulciuri la 22 Iul 2015

Amestecati zaharul cu apa si puneti-o pe plita la foc mediu; Lasati-o sa fiarba pana se transforma intr-un sirop; Opriti focul si adaugati apoi apa de trandafiri si sucul de lamaie; Luati o tava de cuptor adanca de cca 5 cm si...

Savarine

In Prajituri la 22 Iul 2015

Incepem cu siropul, ca sa aiba timp sa se raceasca; Adaugati zaharul brun si cele 4 cani de apa intr-o craticioara, si lasati-o la redus pe foc; Cand acesta a inceput sa scada si sa se ingroase, opriti focul si adaugati esenta de vanilie sau de flori...

Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara

In Dulciuri la 9 Iul 2015

Macinati biscuitii fin, intr-un blender; Amestecati-i cu scortisoara si apoi cu untul, pana il incorporati pe tot; Ungeti o tava cu fund detasabil cu putin unt si modelati biscuitii in tava astfel incat sa-i dispuneti egal pe toata suprafata sa;...

Mini Tarte cu ganache de ciocolata

In Dulciuri la 2 Iul 2015

Zdrobiti biscuitii sau macinati-i intr-un blender; Amestecati biscuitii cu scortisoara; Cand s-au incorporat in intregime, amestecati-i cu untul pana obtineti o compozitie omogena; Luati 6 forme de minitarte cu fund detasabil;...

Eclere cu crema de mango si ganaj de ciocolata alba

In Dulciuri la 29 Iun 2015

Incepem cu cojile de eclere: puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare; Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului; Opriti focul si lasati...

Tarta cu nectarine si afine

In Dulciuri la 15 Iun 2015

Adaugati oul si untul la temperatura camerei intr-un  malaxor (eu folosesc un Ankarsrum, sunt super multumit de el) – montati atasamentul pentru plamadit la cca 2-3 cm fata de margine si porniti aparatul pe viteza mica - desigur, puteti sa pregatiti acest aluat si...

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni by Alex Teacher

In Dulciuri la 4 Iun 2015

 Reteta de preparare a papanasilor Lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore; Montati vasul de inox al malaxorului (eu am folosit un Ankarsrum) , atasamentul pentru plamadit (la cca 2-3 cm de margine) si spatula pentru curatarea peretilor...

Inghetata de zmeura la Slow Juicer-ul Kuvings - reteta video

In Dulciuri la 14 Mai 2015

Bateti albusul de ou spuma cu putina zeama de lamaie si 1 varf de cutit de sare; Adaugati la sfarsit zaharul; Bateti frisca lichida pana se incheaga; Puneti accesoriul de inghetata la Slow Juiser-ul Kuvings ; Introduceti zmeura, frisca si albusurile...

Coulis de capsuni

In Dulceata / Gem la 13 Mai 2015

Adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii de chilly si pastaia de vanilie intr-un infuzor; Adaugati Garrone/Cherry/Martini rosu impreuna cu otetul cu ghimbir si miere la redus, pe foc – tot...

Pasca fara aluat cu blenderul Oster Reversible - reteta video

In Dulciuri la 9 Apr 2015

Lasati stafidele la hidratat in crema de whisky si cognac pentru cca 1 ora; Lasati branza de vaci la scurs; Separati galbenusurile de albusuri; Introduceti in Oster Reversible galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie, si...

Afisate 1 - 30 din 34 retete    

Postari recente

publicat la 21.08.2018

Spaghetti carbonara

publicat la 23.05.2018

Supa de pui cu galuste

 
Camara Bucatarasilor

In cont 18

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]