Mousse de ciocolata

de AlexTeacher in Dulciuri, 9 Mai 2016 | 3332 vizualizari

 

O reteta clasica... ma rog, am mai umblat eu putin la ea :)))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Ciocolata 85% cacao – 200 g
  • Oua – 3 buc
  • Zahar – 130 g
  • Unt calitativ – 50 g
  • Zeama de lamaie – 1 lingura
  • Coaja de portocala rasa – 1 lingurita
  • Lichior de migdale/esenta de migdale – 1 lingura / 1 lingurita
  • Sare – 1 varf de cutit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolata:

  • Separati galbenusurile de albusuri ;

  • Bateti galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si lichiorul/esenta de migdale folosind un tel;

  • Temperati ciocolata pe baie de aburi si adaugati si coaja de portocala;

  • Adaugati galbenusurile peste ciocolata la baia de aburi si amestecati incet cu o lingura – aveti grija sa nu gatiti galbenusurile in exces;

  • Intr-un castron incapator bateti albusurile cu praful de sare si zeama de lamaie folosind un mixer, iar cand acesta este aproape facut spuma, adaugati si restul de jumatate de cantitate de zahar si continuati sa amestecati pana obtineti o bezea lucioasa, care nu va cadea din castron atunci cand il tineti cu susul in jos;

  • Luati castronul de la baia de aburi si impaturiti in aceasta compozitie albusul pufos (cca 40-50 de impaturiri), mentinand bulele de aer in interior;

  • Lasati la frigider cca 3 ore inainte de a servi;

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

simona72 1

09.05.2016, 21:32

Te urasc ) Foarte fain ce ai facut!!

Andra_Constantinescu 1

09.05.2016, 22:55

Multumesc, fetelor. A fost si propozitia compusa in asa fel incat nu prea intelegeam ce trebuie sa iau de la baia de aburi...ma gandeam ca trebuie sa iau apa fierbinte )

AlexTeacher 1

10.05.2016, 16:27

Hello. A impaturi albusul batut intr-o compozitie, inseamna amestecat de jos in sus, cu miscari lente si mentinand bulele de aer din albus in interior. Cand amesteci normal, bulele de aer se distrug, iar desertul nu mai iese aerat. A folosi un unt calitativ inseamna sa nu folositi cel mai ieftin unt de piata, unt cu chintale de apa in el, grasime cu procentaj mic de unt sau margarina. Lurpak, President sau Elle and Virre sunt niste marci de unt calitativ.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata