Untul, praful de sare si zaharul (cernut) se amesteca , adaugam faina cernuta, framantam.
Impartim aluatul in doua parti egale. La o parte din aluat adaugam cacaua (cernuta ), framantam bine. Impartim fiecare aluat in patru parti.
Pregatim o folie alimentara mai mare,...
Pregatim toate ingredientele, le curatam , le spalam, pieptul de curcan sau pui il taiem in
bucati mai micute. Radem ghimbirul , maruntim ardeii iuti, ceapa verde o taiem ineluse,
le prajim putin in ulei ( de la ceapa doar partea de jos, cea verde o punem mai la urma ), ...
Lasam zmeura la decongelat intr-un vas. Adaugam zahar dupa gust (cat de dulce ne place). Separam sambureii printr-o sita. Gelatina o punem la inmuiat in apa. Tapetam o tava cu folie alimentara ( si marginile ), a mea a avut dimensiunea de: 35/25 cm.
Incalzim putin zmeura cu zaharul , doar...
Punem cartofii la fiert in coaja sau curatati si taiati cubulete (cum dorim ). Daca sunt inca fierbinti folosim lapte rece, ii punem intr-un vas mai mare, adaugam galbenusurile, zaharul, praful de sare si laptele. Mixam cu blenderul, adaugam si drojdia (verificam sa fie numai calduta ),...
Din ingredientele de mai sus framantam un aluat. Punem doua ore la rece. Intre timp pregatim sabloanele, dupa imaginatia fiecaruia ( eu am avut urm. dimensiuni : renii, inaltime:18 cm., lungime: 14 cm., saniuta : inaltime 18 cm. , lung. 26 cm., barita : lung. 25cm., Mosulica: inaltimea 14 cm.,...
Decojim fisticul si oparim ( lasam pana se decojeste usor intre doua degete ). Asezam pe
un servet. Lasam sa se usuce ( putem sa il pregatim cu o zi inainte ). Il macinam si
amestecam cu martipanul. Punem doua ore la rece.
Din celelalte ingrediente pregatim un aluat , care...
Punem faina, zaharul, oul, untul, martipanul si praful de sare intr-un bol. Incepem cu a framanta untul cu martipanul, dupa care incorporam si restul. Punem aluatul pentru doua ore la rece. Presaram masa de lucru cu faina, intindem aluatul la grosimea de cca. 3 sau 4 mm. Presaram cateva (dupa...
Pregatim doua tavi (trebuie unse cu unt ).
Mixam ouale cu zaharul pudra, pana devin spumoase, adaugam coaja de lamaie si faina cernuta. Presaram masa de lucru bogat cu faina, rasturnam aluatul, framantam si intindem la 1 cm. grosime .
Formele le presaram un pic cu faina si...
Batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul praf (si cel vanilat ) cu incetul , dupa ce e incorporat , scoatem 4 sau 5 linguri si le amestecam cu lingurita de scortisoara.
Preincalzim cuptorul la 160 °C. Tapetam o tava cu hartie de copt. Luam si formam din aluat mici...
Amestecam zaharul praf cu albusul de ou, pana devine mai tare (sa nu picure , atunci cand ridicam lingura ), daca e nevoie mai punem zahar praf.
Spalam si uscam bine caisele deshidratate (eu le-am taiat in doua, daca le servim imediat merita. Daca le vom pastra, le lasam mai bine...
Batem bine albusurile cu un praf de sare pana devine o spuma tare , adaugam cu grija zaharul praf , la urma incorporam si nuca de cocos.
Preincalzim cuptorul la 150°C. Tapetam o tava cu hartie de copt, spritam mici gramajoare, in mijlocul fiecareia asezam cate un merisor. Le...
Amestecam bine untul moale cu zaharul praf (si cel vanilat), cu martipanul si coaja rasa de lamaie, adaugam faina si framantam bine (eu le-am framantat toate deodata). Formam o rola (baton) de cca. 5 cm. (sau mai ingusta, oricum vor deveni mai late ), infasuram intr-o folie de aluminiu,...
Din ingredientele de mai sus framantam un aluat pe care il punem doua ore la rece.
Preincalzim cuptorul la 200 °C. Intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina, din care decupam formele dorite.
Le asezam pe o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si coacem cca. 10 min. sau...
Din ingredientele de mai sus framantam un aluat. Introducem la rece pentru doua ore.
Preincalzim cuptorul la 190 °C, din aluat formam mici cornulete (eu l-am feliat , dupa care
am taiat mici cubulete din care le-am format). Le asezam pe o tava unsa sau tapetata cu ...
Din ingredientele de mai sus framantam un aluat, pe care il punem doua ore la rece.
Presaram suprafata de lucru cu faina si intindem aluatul la cca. 3 mm. grosime.
Intre timp preincalzim cuptorul la 180 °C. Decupam inelute sau alte forme de aceeasi marime, cu
pereche , le...
Spalam , curatam legumele si le feliem .
Ceapa o calim putin , apoi calim impreuna cu ardeiul , la fel cu morcovul , telina si cartofii.
Adaugam praful de legume ,de nucsoara, usturoiul , patrunjelul , ardeiul iute si le acoperim cu apa ( eu pun...
Strugurii ii spalam bine, luam bobitele de pe ciorchine.
Spalam si lamaia, o stoarcem. Pregatim zaharul.
Punem toate intr-un recipient si le mixam cu un mixer (blender), pana se marunteste.
Daca va incomodeaza sambureii, puteti sa-i scoateti.
Pofta buna!
Calim ceapa maruntita, adaugam carnita, condimentam, punem si suc de rosii, amestecam bine cu orezul si umplem frunzele .
La pliat, partile moi ale frunzulitelor le apropiem asa incat partea tare sa fie adancit in mijloc si lateralele sa se atinga (ca si in poza), asa nu se...
Se mixseaza untul cu galbenusurile, zaharul (si cel vanilat), cojile si zeama de lamaie, pana devin cremoase, apoi se adauga branzica maruntita.
Se cerne amidonul impreuna cu praful de copt,se adauga si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma tare , se incorpreaza cu grija cu o spatula....
Spalam cartofii bine, ii fiebem .
Decojim si radem intr-un vas mare, adaugam sarea, zaharul si drojdia , turnam apa calduta,
amestecam bine.
Cernem faina peste(trei pumnulete lasam ptr.masa de lucru), o framantam, o scoatem pe masa de lucru, mai framantam un pic si o punem la...
Spalam bine feniculii, indepartam tulpina(se pot si lasa), le feliem sau increstam (cum dorim). Le asezam intr-un vas termorezistent sau tavita.
Pisam branzica bine , amestecam cu frisca lichida sau lapte, adaugam putin ulei si turnam peste.
Introducem la cuptor pana sunt bine...
Din ingredientele pentru blat pregatim un pandispan. Eu am batut cele doua oua impreuna cu zaharul, pana au devenit spumoase, am adaugat faina cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Tapetam cu hartie de copt o forma de tort de diametru 22 cm. si coacem 15 minute la 180 °C. Lasam la racit....
Din ingredientele de mai sus framantam un aluat ,pe care-l odihnim 1/2 ora la rece, dupa care il intindem si il asezam frumos intr-o forma unsa. Acoperim cu hartie de copt, iar deasupra punem ceva boabe, eu am folosit 200 gr. fasole. Il vom coace in cuptorul preincalzit la 180°C cca. 40...
Ardeiul si ceapa se prajesc in ulei. Se adauga carnea si usturoiul pisat. Se prajesc pana ce se elimina tot sosul, se condimenteaza cu sare si piper si se pune deoparte. Aluatul foietaj se taie in dreptunghiuri pe care le asezam in formele deja unse cu unt. Aplicam metoda cu...
Biscuiti Zebra
Untul, praful de sare si zaharul (cernut) se amesteca , adaugam faina cernuta, framantam. Impartim aluatul in doua parti egale. La o parte din aluat adaugam cacaua (cernuta ), framantam bine. Impartim fiecare aluat in patru parti. Pregatim o folie alimentara mai mare,...
Supa Thai
Pregatim toate ingredientele, le curatam , le spalam, pieptul de curcan sau pui il taiem in bucati mai micute. Radem ghimbirul , maruntim ardeii iuti, ceapa verde o taiem ineluse, le prajim putin in ulei ( de la ceapa doar partea de jos, cea verde o punem mai la urma ), ...
Tort cu zmeura si crema de kiwi
Lasam zmeura la decongelat intr-un vas. Adaugam zahar dupa gust (cat de dulce ne place). Separam sambureii printr-o sita. Gelatina o punem la inmuiat in apa. Tapetam o tava cu folie alimentara ( si marginile ), a mea a avut dimensiunea de: 35/25 cm. Incalzim putin zmeura cu zaharul , doar...
Gogosi dulci cu cartofi
Punem cartofii la fiert in coaja sau curatati si taiati cubulete (cum dorim ). Daca sunt inca fierbinti folosim lapte rece, ii punem intr-un vas mai mare, adaugam galbenusurile, zaharul, praful de sare si laptele. Mixam cu blenderul, adaugam si drojdia (verificam sa fie numai calduta ),...
Mos Craciun cu saniuta
Din ingredientele de mai sus framantam un aluat. Punem doua ore la rece. Intre timp pregatim sabloanele, dupa imaginatia fiecaruia ( eu am avut urm. dimensiuni : renii, inaltime:18 cm., lungime: 14 cm., saniuta : inaltime 18 cm. , lung. 26 cm., barita : lung. 25cm., Mosulica: inaltimea 14 cm.,...
Biscuiti cu fistic si martipan
Decojim fisticul si oparim ( lasam pana se decojeste usor intre doua degete ). Asezam pe un servet. Lasam sa se usuce ( putem sa il pregatim cu o zi inainte ). Il macinam si amestecam cu martipanul. Punem doua ore la rece. Din celelalte ingrediente pregatim un aluat , care...
Biscuiti cu levantica
Punem faina, zaharul, oul, untul, martipanul si praful de sare intr-un bol. Incepem cu a framanta untul cu martipanul, dupa care incorporam si restul. Punem aluatul pentru doua ore la rece. Presaram masa de lucru cu faina, intindem aluatul la grosimea de cca. 3 sau 4 mm. Presaram cateva (dupa...
Springerle
Pregatim doua tavi (trebuie unse cu unt ). Mixam ouale cu zaharul pudra, pana devin spumoase, adaugam coaja de lamaie si faina cernuta. Presaram masa de lucru bogat cu faina, rasturnam aluatul, framantam si intindem la 1 cm. grosime . Formele le presaram un pic cu faina si...
Bezele cu alune si scortisoara
Batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul praf (si cel vanilat ) cu incetul , dupa ce e incorporat , scoatem 4 sau 5 linguri si le amestecam cu lingurita de scortisoara. Preincalzim cuptorul la 160 °C. Tapetam o tava cu hartie de copt. Luam si formam din aluat mici...
Nuci "indragostite"
Amestecam zaharul praf cu albusul de ou, pana devine mai tare (sa nu picure , atunci cand ridicam lingura ), daca e nevoie mai punem zahar praf. Spalam si uscam bine caisele deshidratate (eu le-am taiat in doua, daca le servim imediat merita. Daca le vom pastra, le lasam mai bine...
Bezele cu nuca de cocos si merisoare
Batem bine albusurile cu un praf de sare pana devine o spuma tare , adaugam cu grija zaharul praf , la urma incorporam si nuca de cocos. Preincalzim cuptorul la 150°C. Tapetam o tava cu hartie de copt, spritam mici gramajoare, in mijlocul fiecareia asezam cate un merisor. Le...
Echter Heidesand
Amestecam bine untul moale cu zaharul praf (si cel vanilat), cu martipanul si coaja rasa de lamaie, adaugam faina si framantam bine (eu le-am framantat toate deodata). Formam o rola (baton) de cca. 5 cm. (sau mai ingusta, oricum vor deveni mai late ), infasuram intr-o folie de aluminiu,...
Spitzbuben - prajiturele pentru Craciun
Din ingredientele de mai sus framantam un aluat pe care il punem doua ore la rece. Preincalzim cuptorul la 200 °C. Intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina, din care decupam formele dorite. Le asezam pe o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si coacem cca. 10 min. sau...
Wiener vanillekipferl-cornulete vieneze cu vanilie
Din ingredientele de mai sus framantam un aluat. Introducem la rece pentru doua ore. Preincalzim cuptorul la 190 °C, din aluat formam mici cornulete (eu l-am feliat , dupa care am taiat mici cubulete din care le-am format). Le asezam pe o tava unsa sau tapetata cu ...
Marrillenringe-inelase cu gem de caise
Din ingredientele de mai sus framantam un aluat, pe care il punem doua ore la rece. Presaram suprafata de lucru cu faina si intindem aluatul la cca. 3 mm. grosime. Intre timp preincalzim cuptorul la 180 °C. Decupam inelute sau alte forme de aceeasi marime, cu pereche , le...
Supa crema de dovleac
Spalam , curatam legumele si le feliem . Ceapa o calim putin , apoi calim impreuna cu ardeiul , la fel cu morcovul , telina si cartofii. Adaugam praful de legume ,de nucsoara, usturoiul , patrunjelul , ardeiul iute si le acoperim cu apa ( eu pun...
Struguri cu lamaie la pahar
Strugurii ii spalam bine, luam bobitele de pe ciorchine. Spalam si lamaia, o stoarcem. Pregatim zaharul. Punem toate intr-un recipient si le mixam cu un mixer (blender), pana se marunteste. Daca va incomodeaza sambureii, puteti sa-i scoateti. Pofta buna!
Sarmalute in traistute
Calim ceapa maruntita, adaugam carnita, condimentam, punem si suc de rosii, amestecam bine cu orezul si umplem frunzele . La pliat, partile moi ale frunzulitelor le apropiem asa incat partea tare sa fie adancit in mijloc si lateralele sa se atinga (ca si in poza), asa nu se...
Tort cu ricotta
Se mixseaza untul cu galbenusurile, zaharul (si cel vanilat), cojile si zeama de lamaie, pana devin cremoase, apoi se adauga branzica maruntita. Se cerne amidonul impreuna cu praful de copt,se adauga si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma tare , se incorpreaza cu grija cu o spatula....
Paine ca la mama acasa
Spalam cartofii bine, ii fiebem . Decojim si radem intr-un vas mare, adaugam sarea, zaharul si drojdia , turnam apa calduta, amestecam bine. Cernem faina peste(trei pumnulete lasam ptr.masa de lucru), o framantam, o scoatem pe masa de lucru, mai framantam un pic si o punem la...
Fenicul in sos de gorgonzola
Spalam bine feniculii, indepartam tulpina(se pot si lasa), le feliem sau increstam (cum dorim). Le asezam intr-un vas termorezistent sau tavita. Pisam branzica bine , amestecam cu frisca lichida sau lapte, adaugam putin ulei si turnam peste. Introducem la cuptor pana sunt bine...
Tort cu miez de fructe
Din ingredientele pentru blat pregatim un pandispan. Eu am batut cele doua oua impreuna cu zaharul, pana au devenit spumoase, am adaugat faina cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Tapetam cu hartie de copt o forma de tort de diametru 22 cm. si coacem 15 minute la 180 °C. Lasam la racit....
Tarta "Simfonia Perelor"
Din ingredientele de mai sus framantam un aluat ,pe care-l odihnim 1/2 ora la rece, dupa care il intindem si il asezam frumos intr-o forma unsa. Acoperim cu hartie de copt, iar deasupra punem ceva boabe, eu am folosit 200 gr. fasole. Il vom coace in cuptorul preincalzit la 180°C cca. 40...
Barcute cu carne
Ardeiul si ceapa se prajesc in ulei. Se adauga carnea si usturoiul pisat. Se prajesc pana ce se elimina tot sosul, se condimenteaza cu sare si piper si se pune deoparte. Aluatul foietaj se taie in dreptunghiuri pe care le asezam in formele deja unse cu unt. Aplicam metoda cu...