Echter Heidesand

de ANNA_46 in Dulciuri, 17 Dec 2012 | 4613 vizualizari

 

O prajiturica buna buna de tot , foarte sfarimicioasa si moale, ca si numele , ceva de genul ,,nisipul desertului "

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. unt
  • 80 gr. zahar praf
  • 50 gr. aluat de martipan
  • un zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 250 gr. faina
  • Ptr. uns : un galbenus ou
  • Ptr. tavalit : zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Echter Heidesand:

Amestecam bine untul moale cu zaharul praf (si cel vanilat), cu martipanul si coaja rasa de lamaie, adaugam faina si framantam bine (eu le-am framantat toate deodata). Formam o rola (baton) de cca. 5 cm. (sau mai ingusta, oricum vor deveni mai late ), infasuram intr-o folie de aluminiu, punem la rece un timp  mai lung (de preferat peste noapte).

Ziua cealalta preincalzim cuptorul la 190 °C, ungem rola cu galbenusul de ou si o tavalim jur imprejur in zahar tos. Taiem felii de o jumatate de centimetru si le asezam  pe o tava tapetata cu hartie de copt (eu nu am avut si le-am dezlipit foarte greu, multe s-au si rupt , asa ca data viitoare nu ma mai joc ). 

Le asezam cu distanta suficienta intre, pentru ca se vor lati mult si le coacem aprox. 10 - 15 min. pana devin frumos aurii.

Mmm....sunt atat  de bune , le-am servit deja calde. Va doresc : Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Echter Heidesand" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu nuca si gem