O prajiturica buna buna de tot , foarte sfarimicioasa si moale, ca si numele , ceva de genul ,,nisipul desertului "
Amestecam bine untul moale cu zaharul praf (si cel vanilat), cu martipanul si coaja rasa de lamaie, adaugam faina si framantam bine (eu le-am framantat toate deodata). Formam o rola (baton) de cca. 5 cm. (sau mai ingusta, oricum vor deveni mai late ), infasuram intr-o folie de aluminiu, punem la rece un timp mai lung (de preferat peste noapte).
Ziua cealalta preincalzim cuptorul la 190 °C, ungem rola cu galbenusul de ou si o tavalim jur imprejur in zahar tos. Taiem felii de o jumatate de centimetru si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt (eu nu am avut si le-am dezlipit foarte greu, multe s-au si rupt , asa ca data viitoare nu ma mai joc ).
Le asezam cu distanta suficienta intre, pentru ca se vor lati mult si le coacem aprox. 10 - 15 min. pana devin frumos aurii.
Mmm....sunt atat de bune , le-am servit deja calde. Va doresc : Pofta buna !