Springerle

de ANNA_46 in Dulciuri, 18 Dec 2012 | 3917 vizualizari

 

Este o prajiturica traditionala germana, facute cu diferite motive specific ocaziei. Cele mai vechi matrite erau cu motive bisericesti ( cu simboluri crestine, ilustrate biblice ), cele mai indragite fiind cu motive de craciun si paste, mai apoi au aparut cele pentru cununie, botezuri etc.. Este un cadou frumos pentru cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. zahar praf
  • 4 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 500 gr. faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Springerle:

Pregatim doua tavi  (trebuie unse cu unt ). 

Mixam ouale cu zaharul pudra, pana devin spumoase, adaugam coaja de lamaie si faina cernuta. Presaram masa de lucru bogat cu faina, rasturnam aluatul, framantam si intindem la 1 cm. grosime .

Formele le presaram un pic cu faina si suprafata aluatului (nu foarte gros, cat sa nu se lipeasca de forme). Taiem si punem pe forme, apasam usor, rasturnam pe tava unsa. Faina ramasa pe suprafata o suflam sau indepartam usor cu o pensula. Le lasam 24 de ore la uscat la temperatura camerei.

Dupa acest timp preincalzim cuptorul la 120°C, prajiturelele le acoperim cu hartie de copt (eu am lipit cele patru parti cu un pic de unt ) si le coacem timp de 20 de minute. Partea de sus va ramane alba. Partea de jos va ramane putin moale , dar in timp se va intari. Le lasam  sa se raceasca bine (eu le-am lasat acoperite o saptamana ). Le punem in cutii inchise pentru prajituri. Forme speciale se pot comanda pe internet.  

Va doresc : Pofta buna !

   

TIPS-URI

1

Daca dorim , putem incerca cu stampilute de la jucarii sau danteluta

Daca ti-a placut reteta noastra "Springerle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz