Sarmalute in traistute

de ANNA_46 in Mancaruri cu carne, 12 Dec 2012 | 4892 vizualizari

 

Ideea de traistute a fost mai mult o necesitate, putand foarte greu sa rasucesc sarmalutele , frunzele fiind destul de tari( chiar daca am indepartat partea din mijloc, impartind-o in doua), de obicei caut verze micute ( ador sarmalutele mici), dar nu am gasit . Dupa ce am acoperit partea de jos a oalei nu am mai avut rabdare si m-am gandit sa le pun la fiert sub forma de traistute. Au avut o mare trecere, fiind si mai comod la servire. Arata foarte bine desfacuta ca o farfurioara. Deci a meritat .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. carnita tocata
  • doua cani orez
  • suc de rosii( eu folosesc mult la sarmalute)
  • o varza mare sau doua mai micute
  • ceapa verde si una uscata
  • ardei iuti ( mini)
  • condimente
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in traistute:

Calim ceapa maruntita, adaugam carnita, condimentam, punem si suc de rosii, amestecam bine cu orezul si umplem frunzele .  

La pliat, partile moi ale frunzulitelor le apropiem asa incat partea tare sa fie adancit  in mijloc si  lateralele sa se atinga (ca si in poza), asa nu se va rupe, atunci cand le vom lega  cu ata si vor  arata si mai bine. Dupa ce am legat traistutele (ata se va indeparta dupa fierbere), le introducem in oala , amestecam suc de rosii cu apa si turnam pana la nivel (eu pun o farfurie peste). Dupa ce a inceput sa fiarba se lasa la foc mic 40 minute. 

Le servim cu fularas de ceapa verde, care o vom prinde cu ajutorul unei scobitori. Legatura o vom indeparta inainte de a pune verdele (ajutam un pic sa nu se desfaca, ale mele au rezistat bine). Cui ii place iute,poate sa le serveasca cu o cravatica din ardei iute si smantanica.

Va doresc : Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in traistute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Drob de ied