Biscuiti Zebra

de ANNA_46 in Dulciuri, 23 Dec 2013 | 6509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr. unt
  • 225 gr. zahar pudra
  • un praf sare
  • 600 gr. faina
  • 45 gr. cacao
  • aprox. 100 gr. alune sau migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Zebra:

Untul, praful de sare si zaharul (cernut) se amesteca , adaugam faina cernuta, framantam.

Impartim aluatul in doua parti egale.  La o parte din aluat  adaugam cacaua (cernuta ), framantam bine. Impartim fiecare aluat in patru parti. 

Pregatim o folie alimentara mai mare, pe care vom aseza  fasiutele.

Luam o feliuta de aluat cu cacaua si formam un bastonas de lungimea unei palme, o intindem la latimea de aprox. patru degete , asezam peste aluat  cateva alune. Luam o feliuta de aluat deschis, formam un nou bastonas, intindem pe blatul de lucru ,  ridicam usor si asezam peste . Daca doriti , puteti folosi o spatula. Apasam putin, iar alunele le vom pune pe cat posibil in adancituri. La fel vom proceda si cu  bucatelele  ramase. Intre ultimele doua feliute nu vom mai pune alune. De fiecare data presam foile usor , apoi impachetam aluatul si-l vom pune la rece  doua ore.

Dupa racire, vom felia aluatul cu un cutit la grosimea de cca. 1 cm. Asezam frumos feliutele intr-o tava pregatita  cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit la 190 °C pentru  aprox.10 min.

Va doresc : POFTA BUNA !

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Zebra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu fulgi de ovaz si stafide