La sfarsitul unei expozitii am servit aceasta minunata supa , de atunci mi-am propus sa incerc si eu si cred ca am reusit. Am gatit-o pentru o zi onomastica.
Pregatim toate ingredientele, le curatam , le spalam, pieptul de curcan sau pui il taiem in
bucati mai micute. Radem ghimbirul , maruntim ardeii iuti, ceapa verde o taiem ineluse,
le prajim putin in ulei ( de la ceapa doar partea de jos, cea verde o punem mai la urma ),
adaugam carnita maruntita, invartim si prajim rapid pana se albeste.
Adaugam sare , praful de curry , praful de chili, ciupercile un pic maruntite, cozile de ceapa
verde, iarba de lamaie ( increstata in doua sau batuta, sa iasa bine aromele ), laptele de
cocos si apa ( eu am folosit o oala de 15 l.,pentru 30 de portii ).
Dupa fierbere lasam 15 min., nu luam spuma , ea va disparea.
Degustam de sare . mai adaugam praf de chili ( dupa plac ) si putem servi.
Mmm.....musafirii au fost incantati.
Va doresc : Pofta buna !