Tort cu ricotta

de ANNA_46 in Torturi, 29 Noi 2012 | 4122 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr.branza Ricotta
  • 5 oua
  • o cana zahar
  • o cana amidon alimentar
  • un praf copt
  • 1/2 pachet unt
  • coaja si zeama la doua lamai
  • 4 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ricotta:

Se mixseaza untul cu galbenusurile, zaharul (si cel vanilat), cojile si zeama de lamaie, pana devin cremoase, apoi se adauga branzica maruntita.

Se cerne amidonul impreuna cu praful de copt,se adauga si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma tare , se incorpreaza cu grija cu o spatula.

Compozitia se toarna intr-o forma tapetata deja( eu am folosit una de 26 cm.)

Introducem la cuptorul preancalzit la 180 °C timp de o ora.

Se va lasa la racit , o pudram cu zahar praf(sau frisca, noi am servit-o extra) ,decoram dupa plac ( eu am folosit lamaita si floricele, ce am mai gasit prin gradina). 

Va doresc: Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Doralinda 1

10.12.2012, 00:40

Nu stiu cum o fi gustul, sigur bun, dar prezentarea e nemaipomenita!!! Lumina si pozitia, e ca si cum ai fi fotograf profesional! Bravo, felicitari! PERFECT!

ANNA_46 1

10.12.2012, 16:31

Iti multumesc frumos Doralinda, gustul e foarte bun ( cui ii place prajitura cu branzica) iar aroma de lamaie se simte puternic, eu zic ca merita incercat, ma bucur ca iti plac pozele, pana la profesionale mai am eu , dar ma sraduiesc, noroc cu tehnologia te pup cu drag

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 18:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei