Curățăm peștele de solzi și înlăturăm intestinele și capul. Îl spălăm bine și-l tamponăm cu un șervet de bucătărie sau cu prosoape de hârtie. Îl filetăm, îndepărtând coloana vertebrală. Fileurile astfel obținute le asezonăm cu mixt de...
Curățarea peștelui:
Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și coada, după care se face file îndepărtând coloana vertebrală. Operațiunea a durat...
Hreanul l-am pus să stea în apă rece, câteva ore, ca să se hidrateze și să fie mai ușor de curățat. Curățăm și spălăm bine hreanul. Dăm hreanul prin răzătoarea mică și- l p unem în borcan.
Dizolvăm sarea în apă fierbinte , amestec...
Sfecla roșie se spală foarte bine și se usucă, apoi fiecare bucată se împăturește în folie de aluminiu. Se pune sfecla în cuptorul bine încins și se lasă între 30 și 60 de minute, în funcție de mărimea ei. Le puteți verifica dacă sunt coapte,...
Curățăm ciupercile și ceapa și le spălăm bine. Tăiem ciupercile în felii, sau în bucăți nu prea mari. Încingem uleiul într-o cratiță și călim ceapa tocată mărunt, până ce se înmoaie. Adăugăm ciupercile și lăsăm să fiarbă 10-15 minute. La...
Turnăm 3-4 linguri de ulei într-o cratiță. Curățăm și spălăm bine ceapa, o tăiem mărunt și o punem la prăjit, în uleiul bine încins, până ce se înmoaie. Curățăm și spălam ardeiul, îl tăiem mărunt și-l punem peste ceapă. Călim cca 3...
Prepararea aluatului:
Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură.
Prepararea umpluturii:
În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura.
Se...
Curățarea și „tranșarea” puiului:
Se curăță puiul și se spală foarte bine în apă caldă. Se îndepărtează pulpele și pieptul și se pun la scurs într-o strecurătoare. Aripile și spatele se spală de asemenea și se pun la scurs. Operațiunea de...
Se curăță și se spală bine cartofii, se taie bucăți nu prea mari și se pun la fiert, în apa fierbinte, în care am pus și puțină sare. Cartofii se lasă la fiert până ce putem să-i străpungem ușor cu furculița, cca 15-20 minute, dar să nu fiarbă de tot.
Se...
Pregătire pulpe:
Spălăm bine pu lpele și l e tăiem în două, dacă sunt prea mari . De data aceasta am folosit grătarul pe ochi de aragaz, deoarece pulpele se fac mult mai rumene și mai crocante decât pe grătarul electric. T urnăm apă în...
Se curăță și se spală bine legumele. Morcovul și pătrunjelul se dau prin răzătoarea mare. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt, la fel și usturoiul. Se încinge uleiul și se pune ceapa la prăjit până ce devine aurie. Când s-a înmuiat se pune...
Pregătire pui:
Spălăm bine puiul și-l condimentăm cu de toate, inclusiv în interior. Punem puiul într-un vas, p unem o frunză de dafin și o parte din usturoi, zdrobit precum și c â teva picături de oțet balsamic. T urnăm apă cât să-l cuprindă...
Se curăță ceapa, se spală și se taie foarte mărunt. Varza se pune în apă rece ca să se desăreze, cca 15 minute, se scurge de apă și se taie foarte mărunt. Se toarnă puțin ulei într-o tigaie și se pune ceapa la prăjit. Când se înmoaie, se pune și...
Se spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă și se taie cubulețe, nu prea mari.
Cârnatul se taie feliuțe și se pune la prăjit în ulei, iar după ce s-a rumenit...
Se spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă. Se taie felii groase de 1-1,5 cm și se pun într-un vas pe care l-am uns în prealabil cu unt. Se condimentează, se pune...
Slănina trebuie fiartă într-o zeamă de varză, aromată, pentru ca să-şi piardă din conţinutul de grăsime şi să devină foarte fragedă.
Se pun la fiert 2 litri de zeamă de varză, într-o oală potrivită, ca să încapă toate ingredientele. Adăugăm foile...
Se curăță și se spală bine ceapa și ardeii. Se taie fideluțe nu prea mari, ca să aibă aspect plăcut.
Slănina de porc se taie felii nu prea subțiri și se crestează, ca un pieptene. Se toarnă foarte puțin ulei într-o tigaie și se pune slănina la prăjit 2-3...
Se separă frunzele de varză și se pun în apă rece, se lasă la desărat cam 1/2 oră ca să nu fie prea acre. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs....
Curățarea peștelui:
Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se îndepărtează capul și coada, după care se face file îndepărtând coloana vertebrală. Operațiunea a durat cca 1/2 oră.
Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră...
Prepararea aluatului:
Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură.
Prepararea umpluturii:
În timp ce aluatul dospește, pregătim...
Curățarea peștelui:
Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și coada, după care se face file îndepărtând coloana vertebrală. Operațiunea...
Curățarea peștelui:
Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și coada, după care se face file îndepărtând coloana vertebrală. Operațiunea a durat...
Cum se prepara Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa:
Curățarea peștelui:
Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și coada, după care...
Se spală bine legumele. Se curăță ceapa și usturoiul și se spală.
Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul.
Se toarnă ulei într-o cratiță, se pune ceapa la prăjit, până ce se înmoaie, moment în care se adaugă usturoiul. Se omogenizează și...
Se spală bine creierul în apă rece după care se pune la scurs într-o strecurătoare.
Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze. În compoziție se poate pune sare, piper și boia de ardei...
Se curăță morcovii, cartofii și țelina și se spală bine (dacă aveți, puteți pune și pătrunjel, păstârnac sau gulie). Morcovul se taie rondele de grosime potrivită, iar țelina și cartoful, felii de grosime potrivită. Dacă cartofii sunt mai mari, îi tăiem...
După ce peștele s-a dezghețat, îl curățăm de intestine și îndepărtăm capul și coada. Spălăm foarte bine peștele, după care îl punem să stea în apă rece 15 minute. Punem peștele la scurs într-o strecurătoare, apoi îl tăiem rondele potrivit de...
Preparare Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi
Se spală bine pipotele, se lasă în apă rece 15 minute, după care se pun la scurs într-o strecurătoare.
Se curăță ceapa și usturoiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și...
Cu câteva ore înainte de a o pregăti, alegem fasolea, o spălăm bine și o punem la înmuiat în apă fierbinte.
Într-o oală punem suficientă apă la fiert, iar când fierbe, punem fasolea după ce am strecurat-o din apa în care a stat la...
Pastrav la cuptor, pe pat de portocala, lamaie si limeta
Curățăm peștele de solzi și înlăturăm intestinele și capul. Îl spălăm bine și-l tamponăm cu un șervet de bucătărie sau cu prosoape de hârtie. Îl filetăm, îndepărtând coloana vertebrală. Fileurile astfel obținute le asezonăm cu mixt de...
Crap in faina alba, prajit, cu cartofi natur si sos olandez
Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și coada, după care se face file îndepărtând coloana vertebrală. Operațiunea a durat...
Hrean in otet, la borcan
Hreanul l-am pus să stea în apă rece, câteva ore, ca să se hidrateze și să fie mai ușor de curățat. Curățăm și spălăm bine hreanul. Dăm hreanul prin răzătoarea mică și- l p unem în borcan. Dizolvăm sarea în apă fierbinte , amestec...
Salata de sfecla rosie la cuptor, cu hrean
Sfecla roșie se spală foarte bine și se usucă, apoi fiecare bucată se împăturește în folie de aluminiu. Se pune sfecla în cuptorul bine încins și se lasă între 30 și 60 de minute, în funcție de mărimea ei. Le puteți verifica dacă sunt coapte,...
Spaghete cu ciuperci, in sos alb
Curățăm ciupercile și ceapa și le spălăm bine. Tăiem ciupercile în felii, sau în bucăți nu prea mari. Încingem uleiul într-o cratiță și călim ceapa tocată mărunt, până ce se înmoaie. Adăugăm ciupercile și lăsăm să fiarbă 10-15 minute. La...
Tocanita de cartofi, de post
Turnăm 3-4 linguri de ulei într-o cratiță. Curățăm și spălăm bine ceapa, o tăiem mărunt și o punem la prăjit, în uleiul bine încins, până ce se înmoaie. Curățăm și spălam ardeiul, îl tăiem mărunt și-l punem peste ceapă. Călim cca 3...
Portofele cu varza calita
Prepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură. Prepararea umpluturii: În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura. Se...
Ciorba de pui cu legume
Curățarea și „tranșarea” puiului: Se curăță puiul și se spală foarte bine în apă caldă. Se îndepărtează pulpele și pieptul și se pun la scurs într-o strecurătoare. Aripile și spatele se spală de asemenea și se pun la scurs. Operațiunea de...
Cartofi la tigaie si ardei murați, umpluti cu varza
Se curăță și se spală bine cartofii, se taie bucăți nu prea mari și se pun la fiert, în apa fierbinte, în care am pus și puțină sare. Cartofii se lasă la fiert până ce putem să-i străpungem ușor cu furculița, cca 15-20 minute, dar să nu fiarbă de tot. Se...
Pulpe de pui la gratar, cu ciuperci si smantana
Pregătire pulpe: Spălăm bine pu lpele și l e tăiem în două, dacă sunt prea mari . De data aceasta am folosit grătarul pe ochi de aragaz, deoarece pulpele se fac mult mai rumene și mai crocante decât pe grătarul electric. T urnăm apă în...
Varza murata calita, cu ciolan de porc afumat, in sos de rosii
Se curăță și se spală bine legumele. Morcovul și pătrunjelul se dau prin răzătoarea mare. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt, la fel și usturoiul. Se încinge uleiul și se pune ceapa la prăjit până ce devine aurie. Când s-a înmuiat se pune...
Pui la rotisor, cu cartofi, ciuperci si usturoi
Pregătire pui: Spălăm bine puiul și-l condimentăm cu de toate, inclusiv în interior. Punem puiul într-un vas, p unem o frunză de dafin și o parte din usturoi, zdrobit precum și c â teva picături de oțet balsamic. T urnăm apă cât să-l cuprindă...
Farfale cu varza calita
Se curăță ceapa, se spală și se taie foarte mărunt. Varza se pune în apă rece ca să se desăreze, cca 15 minute, se scurge de apă și se taie foarte mărunt. Se toarnă puțin ulei într-o tigaie și se pune ceapa la prăjit. Când se înmoaie, se pune și...
Cartofi taranesti cu carnat, la cuptor
Se spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă și se taie cubulețe, nu prea mari. Cârnatul se taie feliuțe și se pune la prăjit în ulei, iar după ce s-a rumenit...
Aperitiv ochiuri pe pat de cartofi si branzeturi, la cuptor
Se spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă. Se taie felii groase de 1-1,5 cm și se pun într-un vas pe care l-am uns în prealabil cu unt. Se condimentează, se pune...
Slaninuta fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia
Slănina trebuie fiartă într-o zeamă de varză, aromată, pentru ca să-şi piardă din conţinutul de grăsime şi să devină foarte fragedă. Se pun la fiert 2 litri de zeamă de varză, într-o oală potrivită, ca să încapă toate ingredientele. Adăugăm foile...
Omleta cu slanina si ceapa
Se curăță și se spală bine ceapa și ardeii. Se taie fideluțe nu prea mari, ca să aibă aspect plăcut. Slănina de porc se taie felii nu prea subțiri și se crestează, ca un pieptene. Se toarnă foarte puțin ulei într-o tigaie și se pune slănina la prăjit 2-3...
Sarmale, in foi de varza murata, ca-n Ardeal
Se separă frunzele de varză și se pun în apă rece, se lasă la desărat cam 1/2 oră ca să nu fie prea acre. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs....
File de crap la gratar, cu rondele de cartofi
Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se îndepărtează capul și coada, după care se face file îndepărtând coloana vertebrală. Operațiunea a durat cca 1/2 oră. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră...
Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii
Se curăță și se spală bine legumele. M orcovul și pătrunjelul se taie rondele iar țelina, cubulețe...
Aperitive portofele cu cartofi
Prepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură. Prepararea umpluturii: În timp ce aluatul dospește, pregătim...
Crap prajit, in faina de malai, cu mamaliguta si mujdei de usturoi
Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și coada, după care se face file îndepărtând coloana vertebrală. Operațiunea...
Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii
Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și coada, după care se face file îndepărtând coloana vertebrală. Operațiunea a durat...
Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa
Cum se prepara Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa: Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și coada, după care...
Mancarica din varza dulce, de post
Se spală bine legumele. Se curăță ceapa și usturoiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul. Se toarnă ulei într-o cratiță, se pune ceapa la prăjit, până ce se înmoaie, moment în care se adaugă usturoiul. Se omogenizează și...
Creier pane, cu pesmet
Se spală bine creierul în apă rece după care se pune la scurs într-o strecurătoare. Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze. În compoziție se poate pune sare, piper și boia de ardei...
Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce
Se curăță morcovii, cartofii și țelina și se spală bine (dacă aveți, puteți pune și pătrunjel, păstârnac sau gulie). Morcovul se taie rondele de grosime potrivită, iar țelina și cartoful, felii de grosime potrivită. Dacă cartofii sunt mai mari, îi tăiem...
Marinata de peste
După ce peștele s-a dezghețat, îl curățăm de intestine și îndepărtăm capul și coada. Spălăm foarte bine peștele, după care îl punem să stea în apă rece 15 minute. Punem peștele la scurs într-o strecurătoare, apoi îl tăiem rondele potrivit de...
Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi
Preparare Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi Se spală bine pipotele, se lasă în apă rece 15 minute, după care se pun la scurs într-o strecurătoare. Se curăță ceapa și usturoiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și...
Fasole batuta a la vasimur
Cu câteva ore înainte de a o pregăti, alegem fasolea, o spălăm bine și o punem la înmuiat în apă fierbinte. Într-o oală punem suficientă apă la fiert, iar când fierbe, punem fasolea după ce am strecurat-o din apa în care a stat la...