Pastrav la cuptor, pe pat de portocala, lamaie si limeta

de vasimur in Pastrav, 1 Apr 2018 | 4769 vizualizari

 

Reteta video “Pește la cuptor în hârtie de copt” a lui AlexTeacher m-a inspirat și m-am gândit s-o fac mai în stil propriu. Peştele este unul dintre cele mai benefice alimente, iar păstrăvul are carnea foarte fragedă și gustoasă. Este uşor și simplu de preparat. Îţi ia numai câteva minute să pregăteşti o masă delicioasă şi rafinată, chiar și pentru o cină împreună cu prietenii.
O rețetă asemănătoare, de pește (de obicei merlucius sau macrou găseam atunci) în hârtie pergament, făceam când erau băieții mei, mici și-i spuneam „Pește în pijama”, lucru ce-i amuza copios. Foloseam ingredientele pe care le aveam la îndemână, dar era oricum foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 2 păstrăvi filetați
  • 1-2 roșii
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei roșu
  • 1 ceapă roșie mică
  • cimbru, rozmarin sau busuioc pentru aromat untul
  • 40-50 g de unt la temperatura camerei
  • ulei de măsline
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 lămâie
  • 1 portocală
  • 1 limetă
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 legătură de pătrunjel verde pentru ornat (opțional)
  • mixt de plante aromatice (din producție proprie) pentru aromat peștele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor, pe pat de portocala, lamaie si limeta:

Curățăm peștele de solzi și înlăturăm intestinele și capul. Îl spălăm bine și-l tamponăm cu un șervet de bucătărie sau cu prosoape de hârtie. Îl filetăm, îndepărtând coloana vertebrală. Fileurile astfel obținute le asezonăm cu mixt de ierburi aromate, sare și piper, după gust. Le stropim apoi cu puțin ulei de măsline. Eu am folosit ulei de măsline extra virgin, cu oregano.

Tăiem portocala, lămâia și limeta rondele subțiri și punem din fiecare pe o bucată de hârtie de copt (câte o bucată de hârtie de copt pentru fiecare fileu de pește).

Tăiem roșia, ardeiul și ceapa tot rondele subțiri.

Zdrobim cimbrul, rozmarinul sau busuiocul (îl tocăm mărunt dacă-l avem în stare proaspătă) și usturoiul (sau îl dăm prin răzătoarea mică).

Amestecăm untul (la temperatura camerei) cu rozmarinul (cimbrul sau busuiocul) și cu usturoiul, obținând o pastă.

Crestăm fileurile de păstrăv în câteva locuri (pe o adâncime de cca 0,5 cm), pe partea cu piele și întindem untul aromat cu o spatulă. Avem grijă să pătrundă și în crestăturile făcute mai înainte.

Punem fileurile pe paturile de portocală, lămâie și limetă, pregătite mai înainte. Deasupra punem feliile de roșie, ardei și ceapă. Împăturim hârtia de copt și facem niște pachețele pe care le punem pe o tavă.

Punem tava în cuptorul încins în prealabil și lăsăm până ce auzim că începe să sfârâie dar nu mai mult de 10-15 minute.

Scoatem tava din cuptor și punem peștele pe farfurii. Ornăm cu pătrunjel tăiat mărunt, sau cum ne place și servim imediat, cât încă este fierbinte. Cine dorește, poate să mai stoarcă lămâie pe deasupra.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Folosiți orice fel de plante aromatice vă place și peștele va fi pe gustul dumneavoastră.

2

Cine dorește, poate să mai stoarcă lămâie, pe deasupra.

3

Puteți folosi crap, caras sau orice pește aveți la îndemână.

4

Este de preferat cimbrul sau busuiocul proaspăt, pentru aromat untul!

5

Folosirea hârtiei de copt (pergament) împiedică să se usuce prea mult carnea!

6

Dacă nu aveți hârtie de copt, puteți folosi orice altă hârtie mai groasă, ca cea de împachetat, pe care o ungeți bine cu ulei, pe toară suprafața ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor, pe pat de portocala, lamaie si limeta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav somonat pe pat de sare la cuptor cu orez salbatic