Este o mâncare delicioasă, rapidă și ușor de făcut, care se poate servi în orice moment al zilei.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 porții.
Se curăță ceapa, se spală și se taie foarte mărunt. Varza se pune în apă rece ca să se desăreze, cca 15 minute, se scurge de apă și se taie foarte mărunt. Se toarnă puțin ulei într-o tigaie și se pune ceapa la prăjit. Când se înmoaie, se pune și varza la prăjit, amestecând periodic, ca să nu se prindă de fundul tigăi. Când este gata, se dă jos de pe foc și se condimentează.
Între timp punem apă la fiert, cu foarte puțină sare. Când fierbe apa, se pun pastele la fiert, iar când sunt gata, se strecoară și se clătesc cu apă rece. După ce s-au scurs, se pun în tigaie, peste varza călită și se omogenizează. Se pun pe foc și se lasă doar până ce se încălzesc deoarece preparatul este foarte bun când este cald.
Poftă bună!
1
Nu prăjiți prea tare varza, deoarece devine amară.
2
Am folosit farfale, fără ou, dar se pot folosi orice paste făinoase (tăiței, macaroane, lazane etc.)
3
Cu tăiței de casă, tăiați mai lat, preparatul poate fi și mai gustos.
4
Dacă se folosesc paste făinoase fără ou, este o mâncare foarte gustoasă de post.