publicat la 28.10.2024
publicat la 28.10.2024
publicat la 26.05.2024
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de creier de porc pane
Iata cum se prepara Reteta de creier de porc pane Spalam bine creierul si il curatam de pielite si de cheaguri de sange. Verificam foarte bine, sa nu ramana bucatele mici de oase. Intr-o oala se pun 2 litri de apa la fiert in care adaugam otetul, sare, foile de dafin si il fierbem pentru...
Reteta de cartofi cu piept de pui la cuptor
Iata cum se prepara Reteta de cartofi cu piept de pui la cuptor Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se condimenteaza cu 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper, 1 lingurita de boia si putin ulei si se lasa pentru jumatate de ora sa se marineze. Intre timp, se taie ceapa, se pune si...
Friptura de caprioara cu pilaf de orez
Pulpa de caprioara se feliaza. Cepele (3 bucati) se curata si se taie marunt. Morcovii ( 2 bucati) se curata si se taie rondele. O parte din ulei se toarna intr-o cratita mai lata impreuna cu ceapa si morcovii si se calesc pana cand ceapa devine sticloasa. Peste ele se adauga...
Conopida gratinata, cu parjoale de pui
Conopida se curata de cotor si frunze, apoi se pune la fiert in apa cu sare pentru 10 minute. Se scurge de apa si se lasa la racit. Intre timp se face sosul si anume se dizolva faina in untul topit , turnand incet lapte si amestecand cu telul sa nu se faca boti. Sosul rezultat se fierbe pana se...
Cartofi cu branza si piept de pui
Cartofii se spala bine, apoi se pun la fiert in apa cu sare pentru 25 de minute. Se scurg si se lasa la racit. Se curata de coaja. Branza de burduf se zdrobeste si se amesteca intr-un castron cu cea de vaca impreuna cu condimentele (sare , piper si chimen). Pieptul de pui se...
Cartofi cu coaste de porc aromate la cuptor
Se spala si se portioneaza costitele de porc individual. Intr-un castron se pun costitele, iar intr-un bol se amesteca: jumatate de capatana de usturoi care se rade pe razatoarea mica impreuna cu sarea si piperul, uleiul de floarea soarelui, chimionul, oregano si cimbrul uscat. Cu...
Butoiase umplute cu carne
Carnea se toaca pe masina de tocat carne . Paine se stoarce de lichid si se da si ea prin masina de tocat carnea. Ceapa se da si ea prin masina de tocat carne . Se rade usturoiul , se adauga mustarul, coriandru sarea, piperul si oul si se amesteca bine pana se omogenizeaza toate...
Mancare de gulii
Guliile se spala si se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea ( pe cartea care feliaza) si se lasa cu sare pentru jumatate de ora. Intre timp ceapa se razuie pe razatoarea mare si se caleste in putin ulei, cand devine lucioasa se adauga carnea tocata. Se amesteca pana ce carnea isi schimba...
Pireu de cartofi pasat cu slanina si tocana de costite
Costita se feliaza. Se taie ceapa si se caleste in ulei pana ce devine lucioasa, se adauga boiaua si pasta de ardei impreuna cu costita si se caleste pana cand isi schimba culoarea carnea peste care se adauga apa sa fiarba timp de o ora sub capac. Daca este necesar intre timp se mai...
Piure de cartofi cu cotlet de porc umplut cu carne tocata
Cotletul de porc se taie pe jumatate si se bate cu ciocanul de snitele, apoi se pune sare, piper si usturoi ( 1 catel), se lasa sa stea asa 2-3 ore. Spata de porc se toaca si se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru carne de porc si usturoi ( 2 catei) si se intinde peste cotletul...
Pulpe de rata pe varza la cuptor
Pulpele de rata se lasa de seara pana dimineata intr-o marinada formata din: ulei de masline, marar, usturoi pisat si putina zeama de lamaie. A doua zi, varza se taie fasii se asezoneaza cu sare, piper si cimbru iar deasupra se toarna bulionul. Pulpele de rata se cresteaza deasupra...
Pulpe de iepure cu galuste
Pulpele de iepure se separa cea superioara de cea inferioara si se maseaza cu ulei, piper, boia dulce si cimbru, apoi se pun in tigaie cu puțin ulei si apa cât sa le acopere. Se lasa la foc potrivit sub capac intorcandu-se din cand in cand de pe o parte pe alta. Cand au fost aproape...
Rata pe varza rosie
Carnea de rata se spala apoi se unge cu usturoiul razuit, sare, cimbru si piper si se lasa pentru 2-3 ore sa intre condimentele in ea. Daca timpul permite, ar fi bine sa stea asa peste noapte. Dupa ce a stat cu condimentele, se adauga vinul, uleiul ( jumatate din cantitate) si apa si se introduce...
Ciolan de porc la cuptor
Ciolanul se spala si se pune la condimentat de seara pana dimineata in bait. Usturoiul se rade pe razatoarea mica, se adauga sarea, cimbrul si piperul, apoi acestea se freaca cu uleiul pana rezulta o pasta omogena, cu care se unge carnea. Se adauga si paharul de vin apoi se...
Aripioare de pui cu ceapa si sos de smantana
Aripioarele de pui le spalam, apoi le taiem pe fiecare incheietura, desfacandu-le bucati. Partea mica de la aripa( varful) se arunca, iar celelalte doua bucati se pastreaza pentru tocanita. Ceapa se rade pe razatoarea mica, iar cea verde se taie bucati si se caleste in ulei pana devine...
Piept de curcan cu cascaval, ardei copt si garnitura de orez
Pieptul de curcan feliat se condimenteaza pe ambele parti. Ungem un vas de yena cu putin ulei si asezam un strat din feliile de curcan condimentat, presaram si ceapa granulata, asezam feliile de cascaval si cele de ardei kapia. Punem din nou un rand de carne, unul de cascaval si unul de ardei...
Miel cu ceapa si galuste
Ceapa se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, care se pune la calit cu ulei. Se prajeste pana incepe ceapa sa sticleasca. Se adauga boiaua si carnea. Se acopera cu apa si se fierbe. Cand este pe jumatate fiarta, se adauga rosia decojita si taiata bucatele. La final se asezoneaza cu sare...
Piept de porc umplut
Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se prajesc in untul, apoi se lasa la racit. Intr-un bol se amesteca ardeii grasi taiati felii impreuna cu crutoanele din chifle, carnea afumata si ceapa prajite cu...
Sarmale cu varza dulce
Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii dar fara a se rumeni. Peste orez se toarna apa firbinte si se lasa 5 minute, apoi se scurge bine. Intr-un castron se pune amestecul de...
Friptura de iepure in vas roman
Transam carnea de iepure bucati si o spalam bine. Cateii de usturoi ii dam pe razatoare si ii lasam cu sare sa se inmoaie. Punem boiaua peste si incepem sa facem un mujdei frecand cu ulei . Cu acest mujdei de usturoi se unge iepurele . Se toarna si vinul peste apoi se lasa in frigider de pe o zi...
Limba de porc cu ceapa
Se pune limba la fiert in apa cu sare. Ceapa taiata felii se caleste in untdelemn la foc mic, cu putina sare, apoi se pun toate ingredientele indicate mai sus, inclusiv feliile de limba si supa in care a fiert cat sa le cuprinda. Se pune si usturoiul razuit si se garniseste de...
Lecso
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei; cand sticleste, se adauga peste ardeii si ei taiati marunt. Se calesc 10 minute impreuna cu ceapa. Carnatul se taie rondele si se pune peste ele sa se prajeasca. Separat, se pune intr-o oala cu apa sarata, orezul sa fiarba. Cand...
Medalion de curcan cu galuste
Ceapa se rade pe razatoarea mare, apoi se pune la prajit in ulei, pana cand sticleste. Peste ea se adauga boiaua, apoi bucatile de carne. Se tin 2-3 minute pana cand isi schimba culoarea, apoi se adauga apa cat sa le acopere. Se fierb. Cand sunt fierte, se decojeste rosia si se taie bucati, se...
Creier de porc cu ceapa si ou
Se alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet. Se strecoara; iar cand este rece se taie felii. Cepa se taie marunt si se pune la calit in ulei pana sticleste, apoi se adauga boiaua si creierul peste,...
Pulpe de pui la cuptor si cartofi
Usturoiul se curata si se rade, apoi se lasa cu sare si boia. Din el se face un mujdei frecat cu ulei cu care se ung pulpele si se lasa jumatate de ora sa se marineze. Poate chiar si o ora. Se curata si cartofii si se pun in tava. Tava se da la cultor pentru 40 de minute. La final se stropesc...
Snitele aurii si crocante cu pireu de cartofi
Pieptul de pui se spala, apoi se feliaza si se condimenteaza cu sare, piper si se stropeste cu ulei. Se lasa de pe o zi pe alta la condimentat. Cartofii se curata, se spala, apoi se taie cubulete si se pun la fiert impreuma cu catelul de usturoi. Fulgii de porumb se dau prin blender pana se...
Stroganof cu galuste
Intr-o cratita se pune uleiul de masline. Asezonati carnea si o prajiti la foc mare pana cand se reduce apa pe care o lasa si se caramelizeaza. Scoateti carnea pe o farfurie si o lasati deoparte. In aceeasi cratita se pune untul, ciupercile si ceapa. Se caramelizeaza si ele la foc...
Pulpe de pui cu galuste si sos de smantana
Se rade ceapa pe razatoarea cea mare si se pune la calit in uleiul incins, se adauga boiaua de ardei dulce, apoi pulpele si se amesteca pana ce isi schimba culoarea. Se adauga apa cat sa le acopere apoi se lasa sa fiarba. Cand sunt gata, se prepara sosul astfel: Intr-o cana se pune faina,...
Tocanita in sos de vin si pilaf de orez
Se da ceapa pe razatoarea cu gauri mari, ardeiul gras se taie felii mici pe care le adaugam intr-o oala la calit, in ulei, timp de 10 minute. Se stinge cu rosiile taiate cubulete, apoi se adauga si carnea pe care am taiat-o cubulete. Se pune apa sa fiarba. Dupa 20 minute, se adauga usturoiul...
Piept de pui cu smantana
Se spala pieptul de pui, apoi se feliaza. Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce. Se pune uleiul la incalzit, se da fiecare felie condimentata prin faina, apoi se prajeste in ilei pana are o crusta crocanta faina. Se stinge apoi cu zeama de la jumatatea de lamaie si se acopera...