Ciolan de porc la cuptor

de trifadalia in Porc, 3 Dec 2018 | 5804 vizualizari

 

"reteta romaneasca".

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata ciolan de porc (1,5 kg)
  • 1 capatana de usturoi
  • 100 ml vin
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura cimbru
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 1 pahar de apa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan de porc la cuptor:

Ciolanul se spala si se pune la condimentat de seara pana dimineata in bait.

   Usturoiul se rade pe razatoarea mica, se adauga sarea, cimbrul si piperul, apoi acestea se freaca cu uleiul pana rezulta o pasta omogena, cu care se unge carnea.

Se adauga si paharul de vin apoi se lasa la rece.

A doua zi carnea se muta intr-un vas de yena cu acel bait cu tot se adauga apa si se da la cuptor acoperit cu folie de aluminiu pentru 120 de minute la 150 de grade C. Daca osul inca nu se poate scoate, se mai lasa la cuptor acoperit cu folia. Se ia folia cand din ciolan se poate scoate osul si se mai lasa jumate de ora pana se rumeneste.

TIPS-URI

1

intotdeauna lichidul din cratita trebuie sa acopere carnea, in caz ca scade si mai completeaza.

2

se fac crestături în șorici, în zig-zag, astfel încât la cuptor pe acolo să se mai topească din grăsimea de sub el.

3

se cresteaza soricul pana la carne, nu si carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (8)

mirela0911 1

04.12.2018, 08:44

trifadalia 1

04.12.2018, 10:32

da chiar delicios mai ales ca s-a nimerit a fi facut chiar de Ziua nationala a Romaniei doar ca nu cu fasole cum e traditia ci cu ce se vrea

dantes 1

07.12.2018, 10:56

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ostropel din porc