Se pune limba la fiert in apa cu sare.
Ceapa taiata felii se caleste in untdelemn la foc mic, cu putina sare, apoi se pun toate ingredientele indicate mai sus, inclusiv feliile de limba si supa in care a fiert cat sa le cuprinda.
Se pune si usturoiul razuit si se garniseste de sare si piper. Se da cratita la cuptor pentru 20 de minute ca sa se inmoaie ceapa si sa se ridice untdelemnul.
1
Se spala bine limba cu o perie de nylon se se fierbe pentru a se indeparta pielita groasa care o acopera. Se curata calda.
2
pentru a fi mai gustoasa se poate fierbe in apa cu zarzavat ca si pentru supa de carne ( morcov, patrunjel, telina, ceapa)
3
se pune la fiert in apa rece cu putina sare de la bun inceput pentru a se strange spuma.
4
se fierbe la foc mic , astfel isi pastreaza suculenta
5
limba este fiarba suficient daca o intepi usor cu furculita iar pielita ce o acopera se desprinde imediat in fasii
6
limba din supa se scoate si se curata cat este fierbinte apoi daca nu se pregateste imediat se pune inapoi in supa
7
are carne grageda si gustoasa