Aripioare de pui cu ceapa si sos de smantana

de trifadalia in Pui, 5 Noi 2018 | 4765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 bucati de aripioare de pui
  • 2 bucati ceapa
  • 1 fir de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de boia ardei dulce
  • 100 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 3 linguri de smantana
  • 1 lingura faina
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui cu ceapa si sos de smantana:

Aripioarele de pui le spalam, apoi le taiem pe fiecare incheietura, desfacandu-le bucati. Partea mica de la aripa( varful) se arunca, iar celelalte doua bucati se pastreaza pentru tocanita.

Ceapa se rade pe razatoarea mica, iar cea verde se taie bucati si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga boiaua de ardei dulce si aripioarele, se lasa pe foc 5 minute, apoi se acopera cu apa. Se lasa sa fiarba, cand sunt fierte, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Cand sunt fierte, se scot intr-un castron si se face sosul final astfel: intr-un bol se pune smantana, faina si se amesteca cu apa pana devine o pasta care se toarna peste sosul de pe carne pana devine un sos omogen in care se pune carnea pentru a-si lua din gust. Se servesc langa orice fel de garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui cu ceapa si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi