M-am inspirat de la Ancuta
Merele le spalam si dupa preferinta, putem sa le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le calim impreuna cu zaharul pana ce se evapora sucul.
La final, adaugam scortisoara dupa gust si lasam sa se raceasca bine.
Aluat-amestecam faina cu zaharul, praful de sare, adaugam untul topit si amestecam pana ce se omogenizeaza si rezulta o compozitie nisipoasa.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt. adaugam trei sferturi din compozitie si o tasam cu o lingura, adaugam merele calite.
Pentru umplutura de branza-mixam untul moale cu zaharul, esentele, adaugam ouale mixand bine dupa fiecare si la final, adaugam branza de vaci si amidonul.
Intindem umplutura peste mere si deasupra presaram aluatul ramas.
Dam tava la cuptorul incalzit, pentru cca. 45 minute, pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra.
Lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar.