Desert prajitura Carpati

de Lau in Dulciuri, 3 Sep 2017 | 3218 vizualizari

 

M-am inpirat de la Merisor https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-carpativarianta-imbunatatita-56226.html

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de copt
  • coaja si zeama de la o portocala
  • faina cat cuprinde
  • Crema
  • 500 g zahar
  • 12 linguri faina
  • 2 l lapte
  • 400 g unt
  • 200 nuca macinata
  • 200 g ciocolata
  • esenta de rom
  • Ornat
  • nuca macinata
  • nuca de cocos
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Carpati:

Aluat-mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase,adaugam uleiul,sarea,laptele,coaja si zeama de portocala,amestecam adaugam 1 kg faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt,

Framantam un aluat omogen si nelipicios,daca este nevoie mai adaugam faina,invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min,

Impartim aluatul in 8 parti care le vom intinde pe masa infainata.

Coacem foile pe dosul tavii cca 3-4 min.

Crema-punem zaharul intr-un ceaun la caramelizat,cand se dilueaza complet adaugam faina si amestecam energic  adaugand laptele fierbinte  si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Cand crema incepe sa  fiarba adaugam untul taiat cubulete(la temperatura camerei)ciocolata si amestecam pana ce se topeste,adaugam nuca macinata,acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca complet.

In tava in care am copt foile adaugam o foie o ungem cu crema(avem grija sa ne ramana si pentru ornat)-foaie repetam pana ce termincam.

Acoperim prajitura cu folie,adaugam greutati deasupra si lasam pana a 2 zi.

Taiem prajitura in fasii de 3-4 cm,fiecare fasie o taiem pe diagonala pe lateral.

Lipim cele 2 sectiuni cu crema intre ele,le ungem cu crema pe amblele parti si presaram nuca macinata sau nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Carpati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

04.09.2017, 21:57

Am tot vazut prajitura pe aici, ba la intalnirile bucatarasilor, dar nu stiu daca o sa ma incumet vreodata sa o pregatesc Bravo Lau!

Lau 1

05.09.2017, 12:56

elucubratiiculinare 1

08.09.2017, 12:50

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo