Se tapeteaza tava cu hartie de copt
Se da drumul la cuptor la 220 grade
Albusurile se bat spuma si apoi se adauga zaharul si se bat bine.Se adauga galbenusurile unul cate unul,coaja de lamaie,faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Compozitia se toarna in tava si se baga la cuptor pana...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se bate pan devine spuma lucioasa.
Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare,adaugam esenta si cacao.
Punem faina si la sfarsit uleiul,omogenizam bine
Ungem tava cu ulei si o tapetam cu...
BLATUL -se freaca galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,sarea pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor de jos in sus. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor. Se lasa la racit si se taie un rotund ajutandu-ne cu o...
se face maiaua din drojdie, 2 linguri de zahar, un praf de sare, 2 linguri faina, 3 linguri lapte si se lasa 15 min pana face basici
se pune faina intr-un bol mai mare, se face gaura in mijloc se adauga restul de ingrediente si maiaua si se framanta coca,se lasa o ora la dospit...
se pune laptele la foc. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea
Se ia laptele de pe foc si se strecoara, dupa care se adauga treptat peste galbenusurile frecate, amestecand continuu. Se pune inapoi la foc si se lasa pana incepe sa fiarba.
Caramel -se pune zaharul...
se face maiaua din drojdie, 2 linguri de zahar, 2 linguri de lapte,1 lingura de faina
se pune faina intr-un bol mai mare se face gaura in mijloc si se adauga restul de ingrediente se adauga si maiaua si se framanta. Se lasa coca o ora la dospit
UMPLUTURA-amestecam toate ingredientele bine...
Se scot toate ingredientele de cu seara din frigider sau camara.
Se separa galbenusul de albus. Galbenusurile le frecam cu sare si le acoperim pana a 2 zi. Punem faina intr-un bol mai mare facem gaura la mijloc si adaugam galbenusurile, drojdia, 5 linguri de zahar, un praf de sare, 2 linguri...
Se face maiaua din drojdie, 3 linguri de lapte caldut, un praf de sare si 2 linguri de zahar. Amestecam dupa care acoperim si lasam 15 minute.
Asezam faina intr-un bol mai mare facem gaura la mijloc si adaugam restul de zahar, uleiul, ouale, restul de sare. Adaugam si maiaua, amestecam, dupa...
Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat bine. Se adauga galbenusurile unul cate unul, coaja de lamaie si la sfarsit faina cernuta. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se data la cuptorul incalzit, pana trece testul cu...
Se topeste untul.
Ouale se amesteca cu zaharul pudra, apa, esenta, laptele, zahar vanialt, apoi se pune faina si praful de copt si se amesteca bine
Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina forma de madlene. Se pune compozitia si se da la cuptor pana se rumeneste
Se scot din tava si se...
Se bat ouale cu zaharul pana se topeste. Adaugam uleiul cate putin(ca la maioneza), esenta si iaurtul. Omogenizam, apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt si sarea. Se amesteca bine pana se incorporeaza toata faina. Se imparte in 2 compozitia, intr-una se pune cacao si se amesteca...
se amesteca ingredientele mai sus mentionate si se inveleste intr-o folie si se lasa la rece 30 min,
se intinde o foaie subtire 4-5 mm si se taie forme ovale care sa imite oul, se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins la foc potrivit cca 12 min,
resturile...
din ingredientele mai sus mentionate se framanta un aluat care se inveleste in folie si se lasa la rece 1 ora.
se intinde o foaie si se decupeaza formele,se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 8 min la 200 grade (sa fie incalzit cuptorul inainte)
se marunteste ciocolata...
Se amesteca zaharul cu uleiul si apa, se adauga faina si se amesteca pana devine omogena. Se adauga si praful de copt, esenta de vanilie. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune un strat subtire ,restul de aluat se imparte in 2 si in unul se adauga dulceata si se amesteca, in...
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam apoi galbenusurile si mixam pana devine o spuma lucioasa.
Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare,adaugam si esenta,cernem faina si incorporam usor iar la sfarsit uleiul.
Turnam jumatate in tava unsa cu ulei si tapetata cu...
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana devine o spuma lucioasa, adaugam uleiul si esenta si mixam usor. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in compozitie
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt punem lingurile de...
Se face maiaua din drojdie, margarina, 2 linguri zahar si 2 linguri faina. Se lasa 15min, apoi se pune faina intr-un bol mai mare. Se adauga restul de zahar, sare si esenta de vanilie. Se adauga maiaua si se framanta coca, dupa care se lasa la dospit 1 ora.
Se intinde o foaie, se aseaza o...
Se pune faina intr-un bol mai mare se face gaura la mijloc, se adauga galbenusul, drojdia, 2 linguri de lapte, 1 de zahar si se amesteca. Se lasa 15 min sa faca basici. Restul de zahar si sarea se pune pe margine, se framanta coca si se lasa la dospit la loc cald 40 minute.
Intindem o foaie,...
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare cu un varf de sare, faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile batute spuma. Blatul se coace pana trece...
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga untul topit si racit, esenta si faina. Adaugam laptele putin cate putin, apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare. Compozitia se toarna intr-un vas termorezistent bine uns cu unt si faina si se da la cuptor la...
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate fara cacao, apoi adaugam laptele treptat amestecand continuu.
Dupa ce s-a omogenizat compozitia o turnam cam trei sferturi in tava tapetata si unsa,restul il amestecam cu cacao si turnam peste cea din tava si dam la cuptorul incalzit pana trece testul...
Se caramelizeaza 5 linguri de zahar in cratita de 22 cm,in care vom prepara prajitura.Cand zaharul a devenit lichid si a capatat o culoare aurie frumoasa, se da deoparte de pe foc si se intinde uniform pe fundul cratitei si putin pe pereti laterali se lasa la racit.
Se bat ouale cu zahar, se...
Uleiul,zaharul,zaharul vanilat,sarea si amoniacul stins,se amesteca pana se dizolva zaharul,se adauga apa calduta,esenta de vanilie,se incorporeaza faina. Se obtine un aluat nelipicios. Din aluatul obtinut se fac bile care se pun in tava unsa cu unt si se dau la cuptor la 170 grade pentru...
se pune faina intr-un castron mai mare, se face gaura in mijloc, apoi se adauga drojdia, sarea, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, 3 linguri lapte caldut si se amesteca. Se lasa 15 min sa faca basici, apoi se adauga si esenta, restul de zahar, zaharul vanilat. Se framanta coca si se lasa la dospit...
se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic
restul de lapte il incalzim un pic.
asezam intr-o tava folie alimentara,luam cate un biscuite si il inmuiem in laptele incalzit,asezam unul langa celalalt. Repetam pana facem un strat, ungem cu budinca ,asezam alt strat,repetam...
Reteta de preparare a papanasilor
se amesteca bine branza cu ingredientele. Daca mai este nevoie se mai adauga faina,sa iasa un aluat usor de modelat,
se ia cu lingura din compozitie se trece prin faina si se da forma dorita,eu am preferat sa fac cu punga de decorat tortul,
se prajesc in...
Eu am pus faina intr-un lighean am facut gaura in mijloc si am adaugat ouale,margarina,drojdia,sarea,2 linguri de zahar,2 linguri apa calduta si amestecam. Acoperim si lasam 15 min .
Dupa ce face basici se adauga restul ingredientelor si se framanta. la final se framanta cu 200 ml ulei.
Se...
Se face maiaua din drojde,2 linguri zahar,praful de sare,3 linguri lapte, 1 de faina,
Se lasa 15 min dupa care se adauga peste faina si se adauga restul ingredientelor.
Se framanta; daca mai este nevoie se mai adauga apa.
La final se framanta un pic cu ulei, se lasa la dospit o ora dupa...
Amestecam ingredientele uscate, apoi turnam treptat laptele si uleiul, esenta. Amestecam continuu. Tapetam tava cu ulei si faina, turnam compozitia si dam la cuptor 40 - 50 min la foc mic. Lasam sa se raceasca complet in tava
Facem siropul din 100 ml lapte, 5 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1...
Se amesteca ingredientele,fara cacao,esenta de rom,esenta de vanilie
Se imparte in doua. In una se adauga cacao,esenta de rom,in cealalta esenta de vanilie.
Se amesteca bine,se intind 2 foi se suprapun , se ruleaza si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea,
Sosul :amestecam...
Tort de 1 mai
Se tapeteaza tava cu hartie de copt Se da drumul la cuptor la 220 grade Albusurile se bat spuma si apoi se adauga zaharul si se bat bine.Se adauga galbenusurile unul cate unul,coaja de lamaie,faina cernuta impreuna cu praful de copt. Compozitia se toarna in tava si se baga la cuptor pana...
Guguluf
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se bate pan devine spuma lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare,adaugam esenta si cacao. Punem faina si la sfarsit uleiul,omogenizam bine Ungem tava cu ulei si o tapetam cu...
Tarta sarlota
BLATUL -se freaca galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,sarea pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor de jos in sus. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor. Se lasa la racit si se taie un rotund ajutandu-ne cu o...
Coronita cu rahat si stafide
se face maiaua din drojdie, 2 linguri de zahar, un praf de sare, 2 linguri faina, 3 linguri lapte si se lasa 15 min pana face basici se pune faina intr-un bol mai mare, se face gaura in mijloc se adauga restul de ingrediente si maiaua si se framanta coca,se lasa o ora la dospit...
Inghetata caramel
se pune laptele la foc. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea Se ia laptele de pe foc si se strecoara, dupa care se adauga treptat peste galbenusurile frecate, amestecand continuu. Se pune inapoi la foc si se lasa pana incepe sa fiarba. Caramel -se pune zaharul...
Invartita moldoveneasca
se face maiaua din drojdie, 2 linguri de zahar, 2 linguri de lapte,1 lingura de faina se pune faina intr-un bol mai mare se face gaura in mijloc si se adauga restul de ingrediente se adauga si maiaua si se framanta. Se lasa coca o ora la dospit UMPLUTURA-amestecam toate ingredientele bine...
Cozonac cu rahat si cacao
Se scot toate ingredientele de cu seara din frigider sau camara. Se separa galbenusul de albus. Galbenusurile le frecam cu sare si le acoperim pana a 2 zi. Punem faina intr-un bol mai mare facem gaura la mijloc si adaugam galbenusurile, drojdia, 5 linguri de zahar, un praf de sare, 2 linguri...
Pasca
Se face maiaua din drojdie, 3 linguri de lapte caldut, un praf de sare si 2 linguri de zahar. Amestecam dupa care acoperim si lasam 15 minute. Asezam faina intr-un bol mai mare facem gaura la mijloc si adaugam restul de zahar, uleiul, ouale, restul de sare. Adaugam si maiaua, amestecam, dupa...
Tort alb
Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat bine. Se adauga galbenusurile unul cate unul, coaja de lamaie si la sfarsit faina cernuta. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se data la cuptorul incalzit, pana trece testul cu...
Madlene
Se topeste untul. Ouale se amesteca cu zaharul pudra, apa, esenta, laptele, zahar vanialt, apoi se pune faina si praful de copt si se amesteca bine Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina forma de madlene. Se pune compozitia si se da la cuptor pana se rumeneste Se scot din tava si se...
Iepurasi
Se bat ouale cu zaharul pana se topeste. Adaugam uleiul cate putin(ca la maioneza), esenta si iaurtul. Omogenizam, apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt si sarea. Se amesteca bine pana se incorporeaza toata faina. Se imparte in 2 compozitia, intr-una se pune cacao si se amesteca...
Oua umplute cu gem de capsuni
se amesteca ingredientele mai sus mentionate si se inveleste intr-o folie si se lasa la rece 30 min, se intinde o foaie subtire 4-5 mm si se taie forme ovale care sa imite oul, se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins la foc potrivit cca 12 min, resturile...
Fursecuri cu malai
din ingredientele mai sus mentionate se framanta un aluat care se inveleste in folie si se lasa la rece 1 ora. se intinde o foaie si se decupeaza formele,se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 8 min la 200 grade (sa fie incalzit cuptorul inainte) se marunteste ciocolata...
Prajitura colorata de post
Se amesteca zaharul cu uleiul si apa, se adauga faina si se amesteca pana devine omogena. Se adauga si praful de copt, esenta de vanilie. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune un strat subtire ,restul de aluat se imparte in 2 si in unul se adauga dulceata si se amesteca, in...
Prajitura pandispan
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam apoi galbenusurile si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare,adaugam si esenta,cernem faina si incorporam usor iar la sfarsit uleiul. Turnam jumatate in tava unsa cu ulei si tapetata cu...
Chec cu jeleu de cirese
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana devine o spuma lucioasa, adaugam uleiul si esenta si mixam usor. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in compozitie Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt punem lingurile de...
Cornuri cu ciocolata
Se face maiaua din drojdie, margarina, 2 linguri zahar si 2 linguri faina. Se lasa 15min, apoi se pune faina intr-un bol mai mare. Se adauga restul de zahar, sare si esenta de vanilie. Se adauga maiaua si se framanta coca, dupa care se lasa la dospit 1 ora. Se intinde o foaie, se aseaza o...
Melci cu ciocolata
Se pune faina intr-un bol mai mare se face gaura la mijloc, se adauga galbenusul, drojdia, 2 linguri de lapte, 1 de zahar si se amesteca. Se lasa 15 min sa faca basici. Restul de zahar si sarea se pune pe margine, se framanta coca si se lasa la dospit la loc cald 40 minute. Intindem o foaie,...
Tort pentru sora mea
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare cu un varf de sare, faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile batute spuma. Blatul se coace pana trece...
Prajitura inteligenta
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga untul topit si racit, esenta si faina. Adaugam laptele putin cate putin, apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare. Compozitia se toarna intr-un vas termorezistent bine uns cu unt si faina si se da la cuptor la...
Prajitura cu nuca de cocos
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate fara cacao, apoi adaugam laptele treptat amestecand continuu. Dupa ce s-a omogenizat compozitia o turnam cam trei sferturi in tava tapetata si unsa,restul il amestecam cu cacao si turnam peste cea din tava si dam la cuptorul incalzit pana trece testul...
Prajitura cu crema de zahar ars
Se caramelizeaza 5 linguri de zahar in cratita de 22 cm,in care vom prepara prajitura.Cand zaharul a devenit lichid si a capatat o culoare aurie frumoasa, se da deoparte de pe foc si se intinde uniform pe fundul cratitei si putin pe pereti laterali se lasa la racit. Se bat ouale cu zahar, se...
Piersici
Uleiul,zaharul,zaharul vanilat,sarea si amoniacul stins,se amesteca pana se dizolva zaharul,se adauga apa calduta,esenta de vanilie,se incorporeaza faina. Se obtine un aluat nelipicios. Din aluatul obtinut se fac bile care se pun in tava unsa cu unt si se dau la cuptor la 170 grade pentru...
Cozonac cu branza
se pune faina intr-un castron mai mare, se face gaura in mijloc, apoi se adauga drojdia, sarea, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, 3 linguri lapte caldut si se amesteca. Se lasa 15 min sa faca basici, apoi se adauga si esenta, restul de zahar, zaharul vanilat. Se framanta coca si se lasa la dospit...
Tort de biscuiti
se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic restul de lapte il incalzim un pic. asezam intr-o tava folie alimentara,luam cate un biscuite si il inmuiem in laptele incalzit,asezam unul langa celalalt. Repetam pana facem un strat, ungem cu budinca ,asezam alt strat,repetam...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor se amesteca bine branza cu ingredientele. Daca mai este nevoie se mai adauga faina,sa iasa un aluat usor de modelat, se ia cu lingura din compozitie se trece prin faina si se da forma dorita,eu am preferat sa fac cu punga de decorat tortul, se prajesc in...
Cozonac
Eu am pus faina intr-un lighean am facut gaura in mijloc si am adaugat ouale,margarina,drojdia,sarea,2 linguri de zahar,2 linguri apa calduta si amestecam. Acoperim si lasam 15 min . Dupa ce face basici se adauga restul ingredientelor si se framanta. la final se framanta cu 200 ml ulei. Se...
Gogosi pufoase si aromate
Se face maiaua din drojde,2 linguri zahar,praful de sare,3 linguri lapte, 1 de faina, Se lasa 15 min dupa care se adauga peste faina si se adauga restul ingredientelor. Se framanta; daca mai este nevoie se mai adauga apa. La final se framanta un pic cu ulei, se lasa la dospit o ora dupa...
Prajitura cu frisca
Amestecam ingredientele uscate, apoi turnam treptat laptele si uleiul, esenta. Amestecam continuu. Tapetam tava cu ulei si faina, turnam compozitia si dam la cuptor 40 - 50 min la foc mic. Lasam sa se raceasca complet in tava Facem siropul din 100 ml lapte, 5 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1...
Rulada in doua culori
Se amesteca ingredientele,fara cacao,esenta de rom,esenta de vanilie Se imparte in doua. In una se adauga cacao,esenta de rom,in cealalta esenta de vanilie. Se amesteca bine,se intind 2 foi se suprapun , se ruleaza si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea, Sosul :amestecam...