Se amesteca toate ingredientele de mai sus.Impartim aluatul in 2: in una punem cacao,in cealalta esenta de vanilie.
Intindem 2 foi pe care le vom suprapune ,rulam strans,dupa care taiem cu cutitul sau ata si taiem felii.
Le asezam in tava unsa si tapetata cu faina si le coacem in cuptorul...
Zaharul se freaca cu oul pana se topeste.Se adauga uleiul,faina amestecata cu praful de copt,esenta si coaja.
Aluatul se intinde in tava unsa.
Cerealele se pun intr-un ibric, se adauga 4 linguri de apa si se pun pe foc pana se topesc cerealele.
Se amesteca continuu,dupa care se presara...
Amestecam faina cu zaharul si praful de copt. Adaugam apa si uleiul, esenta si coaja de portocala. Impartim compozitia in 2, in una punem cacao, in cealalta colorant galben sau o putem lasa asa.
Ungem o tava si o tapetam cu faina turnam compozitia galbena peste care o turnam pe cea cu...
Mixam ouale cu zaharul. Adaugam uleiul, nuca de cocos, praful de sare, esenta iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in tava tapetata, dam la cuptorul incalzit 45 min. Se pudreaza cu zahar pudra
Se face maiua din 4 linguri lapte, drojdia, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 linguri faina. Se amesteca bine, se lasa 15 minute pana face basici. Punem faina intr-un castron mai mare, facem gaura in mijloc si adaugam maiaua, restul de zahar si esenta, framantam coca si o lasam o ora pana isi...
Se fierbe laptele cu 100 g zahar si cacaoua, pana se topeste zaharul. Batem bine ouale cu untul si restul de zahar il punem la baie marine si amestecam pana se ingroasa. Amestecam cu laptele, adaugam nuca si esenta, omogenizam bine.
compozitia o turnam peste foi in strat subtire. Se aseaza o...
Se face maiaua din drojdie, praful de sare, 2 linguri zahar, 4 linguri lapte si 1 lingura faina, se lasa pana face basici. Se pune faina intr-un castron mai mare se face gaura se adauga maiaua, restul de zaharsi se framanta. Se lasa o ora pana isi dubleaza volumul.
Curatam portocalele si le...
Zaharul se pune pe fundul cratitei in care facem tortul si se netezeste uniform.
Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi, in asa fel incat sa ramana intregi. Merele se pun in cratita unul langa altul, se umple mijlocul marului cu stafide, se pun cubulete de unt intre ele si se...
foi: se amesteca toate ingredientele si se lasa 30 min sa se odihneasca,apoi impartim coca in trei si le coacem pe dosul tavii,
foile nu trebuie sa se rumeneasca,
Crema -se pune laptele cu zaharul la foc,
separat amestecam faina cu un pic de lapte si turnam peste lapte cand...
se amesteca faina,cacaua,sarea,zaharul,
adaugam si restul ingredientelor si amestecam bine,
ungem o tava cu ulei si turnam compozitia in tava,
dam la cuptor si coacem la foc moderat,
glazura -punem apa cu zaharul la fiert si cand se topeste zaharul se adauga cacaua
se amesteca...
se face maiaua din drojdie,ou,1 lingura zahar,2 linguri apa,1 lingura faina,
se amesteca bine se lasa 15 min sa faca besici,
se pune faina intr-un castron se face gaura in mijloc si se adauga maiaua,
se adauga praful de sare si restul de zahar si se framanta coca,
se lasa o ora la un...
se face maiaua din ou 3 linguri zahar,un praf de sare,margarina,drojdia si 2 linguri faina,
se pune faina intr-un castron mai mare se face gaura si se adauga maiaua,
se adauga 150 g zahar si se framanta coca
,se lasa o ora pana isi dubleaza volumul,
branza se amesteca cu 150 g...
Vom face clatitele din ingredintele sus mentionate. Dupa ce sunt gata le umplem cu crema de branza
Crema de branza : branza o amestecam cu oul, zaharul si zaharul vanilat pana de vine ca o crema.
Pentru crema de galbenusuri -se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat dupa care...
Se amesteca toate ingredientele. Eu pun si uleiul in compozitie si nu mai pun in tigaie. Se rumenesc clatitele pe ambele parti si dupa ce sunt gata le ungem cu crema de branza si le rulam.
Crema de branza: frecam margarina cu zaharul pana face spuma dupa care adaugam branza si zaharul vanilat
Se sfarama biscuiti bine si se adauga laptele treptat si se amesteca bine pana devine o pasta. Intr-un castron se amesteca untul cu zaharul pana devine o spuma se adauga nuca si se amesteca putin biscuitii. Se imparte in 2, pe o bucata de folie se pune jumatate din compozitie, se preseaza...
Salam de biscuiti reteta
Se pun apa cu zaharul si margarina pe foc si dupa ce da cateva clocote se da deoparte. Separat se macina biscuiti, dar se lasa cativa ce se rup mai mare. Se amesteca intr-un castron nuca si biscuitii, se toarna lichidele deasupra si se amesteca pana devine cao pasta....
Se amesteca faina, grisul si praful de copt. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga 200 g zahar si se bat pana isi dubleaza volumul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de portocale, dupa care se adauga 100 ml apa. Se adauga grisul si se amesteca bine pana se...
Blatul -apa se amesteca cu zaharul pana cand se topeste, dupa care se adauga uleiul, faina treptat, cacaoa, praful de copt, esenta de vanilie. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se presara miez de nuca sfaramat, se pune compozitia, se da la cuptor pana trece testul...
Blatul 1 -se framanta toate ingredientele , se imparte compozitia in 2 si se intind 2 foi care se coc pe dosul tavii. Blatul este copt cand se rumeneste usor.
Blatul 2 : 4 albusuri se bat spuma cu un praf de sare, peste care se adauga 5 linguri apa treptat. 8 linguri de zahar, galbenusurile...
Blatul -separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie,dupa care adaugam zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi se pun galbenusurile unul cate unul, apoi laptele, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie,...
Blat- separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de lamaie. Fierbem zaharul cu apa pana devine sirop si fierbinte il turnam peste albusuri. Mixam in continuare si cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile unul cate unul,...
Intr-un castron frecam margarina cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul putin cate putin,f aina o incorporam usor, apoi adaugam praful de copt stins in zeama de lamaie. Adaugam si esenta de vanilie.
Intr-o tava punem cu o lingurita(eu am pus jumatate de lingura)sau cu ajutorul...
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Se adauga si laptele ,albusurile se bat spuma tare, faina se amesteca cu praful de copt. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile.
Compozitia se pune in tava unsa si tapetata...
Se pune faina intr-un castron mai mare, se face o gaura la mijloc, se adauga drojdia, uleiul, sarea, zaharul, esenta si coaja, 3 linguri de apa calduta si se amesteca bine cu un pic de faina. Se lasa 15 min sa faca basici, dupa care se framanta un aluat elastic fara sa se lipeasca de maini. Se...
Se pune faina intr-un lighean, la mijloc se face o gaura unde se pune drojdia, 1 ou, uleiul, 100 grame zahar, sarea, coaja de lamaie si esenta, 4 linguri de lapte si se amesteca bine cu un pic de faina. Se lasa 15 min sa faca basici, dupa care se framanta un aluat elastic care se lasa o ora la...
Aluatul:
Se topeste untul si se lasa la racit. Se separa ouale, se bate albusul cu zaharul spuma, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare, untul topit, smantana, coaja de lamaie si esenta, se amesteca bine, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Crema:...
se bat albusurile spuma cu un varf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare. Se adauga galbenusurile, uleiul, laptele, esenta si coaja de portocale. Se amesteca usor, se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine.
Crema: se pune laptele la foc. Separat se...
apa se amesteca cu zaharul pana se topeste,dupa care se adauga uleiul,faina treptat,praful de copt stins in zeama de lamaie,coaja de portocale.
ungem tava si o tapetam cu faina turnam compozitia din care oprim 3 linguri de aluat.
peste cele 3 linguri punem cacaua,dulceata si miezul de nuca...
Se pun la fiert intr-o oala 1,5 l apa cu un pic de sare la si cu coaja de la portocala. Cand incepe sa fiarba apa adaugam faina si amestecam. Cand incepe sa dea in clocot adaugam mucenicii si ii lasam sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Oprim focul adaugam zaharul, scortisoara, cacaoua,...
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile. Blatul se coace pana trece testul cu scobitoarea....
Biscuiti tigrati
Se amesteca toate ingredientele de mai sus.Impartim aluatul in 2: in una punem cacao,in cealalta esenta de vanilie. Intindem 2 foi pe care le vom suprapune ,rulam strans,dupa care taiem cu cutitul sau ata si taiem felii. Le asezam in tava unsa si tapetata cu faina si le coacem in cuptorul...
Prajitura simpla
Zaharul se freaca cu oul pana se topeste.Se adauga uleiul,faina amestecata cu praful de copt,esenta si coaja. Aluatul se intinde in tava unsa. Cerealele se pun intr-un ibric, se adauga 4 linguri de apa si se pun pe foc pana se topesc cerealele. Se amesteca continuu,dupa care se presara...
Chec de post
Amestecam faina cu zaharul si praful de copt. Adaugam apa si uleiul, esenta si coaja de portocala. Impartim compozitia in 2, in una punem cacao, in cealalta colorant galben sau o putem lasa asa. Ungem o tava si o tapetam cu faina turnam compozitia galbena peste care o turnam pe cea cu...
Chec cu nuca de cocos
Mixam ouale cu zaharul. Adaugam uleiul, nuca de cocos, praful de sare, esenta iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in tava tapetata, dam la cuptorul incalzit 45 min. Se pudreaza cu zahar pudra
Rulada cu dulceata de cirese si stafide
Se face maiua din 4 linguri lapte, drojdia, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 linguri faina. Se amesteca bine, se lasa 15 minute pana face basici. Punem faina intr-un castron mai mare, facem gaura in mijloc si adaugam maiaua, restul de zahar si esenta, framantam coca si o lasam o ora pana isi...
Prajitura cu foi de napolitana
Se fierbe laptele cu 100 g zahar si cacaoua, pana se topeste zaharul. Batem bine ouale cu untul si restul de zahar il punem la baie marine si amestecam pana se ingroasa. Amestecam cu laptele, adaugam nuca si esenta, omogenizam bine. compozitia o turnam peste foi in strat subtire. Se aseaza o...
Rulada cu portocale
Se face maiaua din drojdie, praful de sare, 2 linguri zahar, 4 linguri lapte si 1 lingura faina, se lasa pana face basici. Se pune faina intr-un castron mai mare se face gaura se adauga maiaua, restul de zaharsi se framanta. Se lasa o ora pana isi dubleaza volumul. Curatam portocalele si le...
Tort de mere
Zaharul se pune pe fundul cratitei in care facem tortul si se netezeste uniform. Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi, in asa fel incat sa ramana intregi. Merele se pun in cratita unul langa altul, se umple mijlocul marului cu stafide, se pun cubulete de unt intre ele si se...
Prajitura cu crema de lamaie
foi: se amesteca toate ingredientele si se lasa 30 min sa se odihneasca,apoi impartim coca in trei si le coacem pe dosul tavii, foile nu trebuie sa se rumeneasca, Crema -se pune laptele cu zaharul la foc, separat amestecam faina cu un pic de lapte si turnam peste lapte cand...
Ciocolatos de post
se amesteca faina,cacaua,sarea,zaharul, adaugam si restul ingredientelor si amestecam bine, ungem o tava cu ulei si turnam compozitia in tava, dam la cuptor si coacem la foc moderat, glazura -punem apa cu zaharul la fiert si cand se topeste zaharul se adauga cacaua se amesteca...
Gogosi cu budinca de ciocolata
se face maiaua din drojdie,ou,1 lingura zahar,2 linguri apa,1 lingura faina, se amesteca bine se lasa 15 min sa faca besici, se pune faina intr-un castron se face gaura in mijloc si se adauga maiaua, se adauga praful de sare si restul de zahar si se framanta coca, se lasa o ora la un...
Gogosi cu branza si stafide
se face maiaua din ou 3 linguri zahar,un praf de sare,margarina,drojdia si 2 linguri faina, se pune faina intr-un castron mai mare se face gaura si se adauga maiaua, se adauga 150 g zahar si se framanta coca ,se lasa o ora pana isi dubleaza volumul, branza se amesteca cu 150 g...
Clatite banatene
Vom face clatitele din ingredintele sus mentionate. Dupa ce sunt gata le umplem cu crema de branza Crema de branza : branza o amestecam cu oul, zaharul si zaharul vanilat pana de vine ca o crema. Pentru crema de galbenusuri -se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat dupa care...
Clatite cu crema de branza
Se amesteca toate ingredientele. Eu pun si uleiul in compozitie si nu mai pun in tigaie. Se rumenesc clatitele pe ambele parti si dupa ce sunt gata le ungem cu crema de branza si le rulam. Crema de branza: frecam margarina cu zaharul pana face spuma dupa care adaugam branza si zaharul vanilat
Rulada de biscuiti cu cocos (ratata)
Se sfarama biscuiti bine si se adauga laptele treptat si se amesteca bine pana devine o pasta. Intr-un castron se amesteca untul cu zaharul pana devine o spuma se adauga nuca si se amesteca putin biscuitii. Se imparte in 2, pe o bucata de folie se pune jumatate din compozitie, se preseaza...
Salam de biscuiti reteta (de post)
Salam de biscuiti reteta Se pun apa cu zaharul si margarina pe foc si dupa ce da cateva clocote se da deoparte. Separat se macina biscuiti, dar se lasa cativa ce se rup mai mare. Se amesteca intr-un castron nuca si biscuitii, se toarna lichidele deasupra si se amesteca pana devine cao pasta....
Prajitura cu gris si portocale
Se amesteca faina, grisul si praful de copt. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga 200 g zahar si se bat pana isi dubleaza volumul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de portocale, dupa care se adauga 100 ml apa. Se adauga grisul si se amesteca bine pana se...
Prajitura cu blat de post cu budinca si jeleu
Blatul -apa se amesteca cu zaharul pana cand se topeste, dupa care se adauga uleiul, faina treptat, cacaoa, praful de copt, esenta de vanilie. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se presara miez de nuca sfaramat, se pune compozitia, se da la cuptor pana trece testul...
Prajitura tip televizor
Blatul 1 -se framanta toate ingredientele , se imparte compozitia in 2 si se intind 2 foi care se coc pe dosul tavii. Blatul este copt cand se rumeneste usor. Blatul 2 : 4 albusuri se bat spuma cu un praf de sare, peste care se adauga 5 linguri apa treptat. 8 linguri de zahar, galbenusurile...
Tort bust
Blatul -separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie,dupa care adaugam zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi se pun galbenusurile unul cate unul, apoi laptele, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie,...
Prajitura Diplomat
Blat- separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de lamaie. Fierbem zaharul cu apa pana devine sirop si fierbinte il turnam peste albusuri. Mixam in continuare si cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile unul cate unul,...
Fursecuri fara ou
Intr-un castron frecam margarina cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul putin cate putin,f aina o incorporam usor, apoi adaugam praful de copt stins in zeama de lamaie. Adaugam si esenta de vanilie. Intr-o tava punem cu o lingurita(eu am pus jumatate de lingura)sau cu ajutorul...
Tarta cu mere
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Se adauga si laptele ,albusurile se bat spuma tare, faina se amesteca cu praful de copt. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile. Compozitia se pune in tava unsa si tapetata...
Cuib de viespi cu budinca de ciocolata
Se pune faina intr-un castron mai mare, se face o gaura la mijloc, se adauga drojdia, uleiul, sarea, zaharul, esenta si coaja, 3 linguri de apa calduta si se amesteca bine cu un pic de faina. Se lasa 15 min sa faca basici, dupa care se framanta un aluat elastic fara sa se lipeasca de maini. Se...
Mucenici moldovenesti
Se pune faina intr-un lighean, la mijloc se face o gaura unde se pune drojdia, 1 ou, uleiul, 100 grame zahar, sarea, coaja de lamaie si esenta, 4 linguri de lapte si se amesteca bine cu un pic de faina. Se lasa 15 min sa faca basici, dupa care se framanta un aluat elastic care se lasa o ora la...
Briose umplute cu budinca de ciocolata
Aluatul: Se topeste untul si se lasa la racit. Se separa ouale, se bate albusul cu zaharul spuma, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare, untul topit, smantana, coaja de lamaie si esenta, se amesteca bine, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Crema:...
Inimioare cu ciocolata
se bat albusurile spuma cu un varf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare. Se adauga galbenusurile, uleiul, laptele, esenta si coaja de portocale. Se amesteca usor, se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine. Crema: se pune laptele la foc. Separat se...
Chec cu cacao
apa se amesteca cu zaharul pana se topeste,dupa care se adauga uleiul,faina treptat,praful de copt stins in zeama de lamaie,coaja de portocale. ungem tava si o tapetam cu faina turnam compozitia din care oprim 3 linguri de aluat. peste cele 3 linguri punem cacaua,dulceata si miezul de nuca...
Mucenici
Se pun la fiert intr-o oala 1,5 l apa cu un pic de sare la si cu coaja de la portocala. Cand incepe sa fiarba apa adaugam faina si amestecam. Cand incepe sa dea in clocot adaugam mucenicii si ii lasam sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Oprim focul adaugam zaharul, scortisoara, cacaoua,...
Tort cu o singura crema
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile. Blatul se coace pana trece testul cu scobitoarea....