Lau

9

Bucataras
Suprem

Gheraesti

Bucataras din 17.08.2010

RETETE1517
PRIETENI374
Retete / Dulciuri

Biscuiti tigrati

In Dulciuri la 27 Mar 2011

Se amesteca toate ingredientele de mai sus.Impartim aluatul in 2: in una punem cacao,in cealalta esenta de vanilie. Intindem 2 foi pe care le vom suprapune ,rulam strans,dupa care taiem cu cutitul sau ata si taiem felii. Le asezam in tava unsa si tapetata cu faina si le coacem in cuptorul...

Prajitura simpla

In Dulciuri la 27 Mar 2011

Zaharul se freaca cu oul pana se topeste.Se adauga uleiul,faina amestecata cu praful de copt,esenta si coaja. Aluatul se intinde in tava unsa. Cerealele se pun intr-un ibric, se adauga 4 linguri de apa si se pun pe foc pana se topesc cerealele. Se amesteca continuu,dupa care se presara...

Chec de post

In Dulciuri la 25 Mar 2011

Amestecam faina cu zaharul si praful de copt. Adaugam apa si uleiul, esenta si coaja de portocala. Impartim compozitia in 2, in una punem cacao, in cealalta colorant galben sau o putem lasa asa. Ungem o tava si o tapetam cu faina turnam compozitia galbena peste care o turnam pe cea cu...

Chec cu nuca de cocos

In Dulciuri la 25 Mar 2011

Mixam ouale cu zaharul. Adaugam uleiul, nuca de cocos, praful de sare, esenta iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in tava tapetata, dam la cuptorul incalzit 45 min. Se pudreaza cu zahar pudra

Rulada cu dulceata de cirese si stafide

In Dulciuri la 24 Mar 2011

Se face maiua din 4 linguri lapte, drojdia, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 linguri faina. Se amesteca bine, se lasa 15 minute pana face basici. Punem faina intr-un castron mai mare, facem gaura in mijloc si adaugam maiaua, restul de zahar si esenta, framantam coca si o lasam o ora pana isi...

Prajitura cu foi de napolitana

In Prajituri la 24 Mar 2011

Se fierbe laptele cu 100 g zahar si cacaoua, pana se topeste zaharul. Batem bine ouale cu untul si restul de zahar il punem la baie marine si amestecam pana se ingroasa. Amestecam cu laptele, adaugam nuca si esenta, omogenizam bine. compozitia o turnam peste foi in strat subtire. Se aseaza o...

Rulada cu portocale

In Dulciuri la 23 Mar 2011

Se face maiaua din drojdie, praful de sare, 2 linguri zahar, 4 linguri lapte si 1 lingura faina, se lasa pana face basici. Se pune faina intr-un castron mai mare se face gaura se adauga maiaua, restul de zaharsi se framanta. Se lasa o ora pana isi dubleaza volumul. Curatam portocalele si le...

Tort de mere

In Torturi la 21 Mar 2011

Zaharul se pune pe fundul cratitei in care facem tortul si se netezeste uniform. Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi, in asa fel incat sa ramana intregi. Merele se pun in cratita unul langa altul, se umple mijlocul marului cu stafide, se pun cubulete de unt intre ele si se...

Prajitura cu crema de lamaie

In Dulciuri la 20 Mar 2011

foi: se amesteca toate ingredientele si se lasa 30 min sa se odihneasca,apoi impartim coca in trei  si le coacem pe dosul tavii, foile nu trebuie sa se rumeneasca, Crema -se pune laptele cu zaharul la foc, separat amestecam faina cu un pic de lapte si turnam peste lapte cand...

Ciocolatos de post

In Dulciuri la 20 Mar 2011

se amesteca faina,cacaua,sarea,zaharul, adaugam si restul ingredientelor si amestecam bine, ungem o tava cu ulei si turnam compozitia in tava, dam la cuptor si coacem la foc moderat, glazura -punem apa cu zaharul la fiert si cand se topeste zaharul se adauga cacaua se amesteca...

Gogosi cu budinca de ciocolata

In Dulciuri la 19 Mar 2011

se face maiaua din drojdie,ou,1 lingura zahar,2 linguri apa,1 lingura faina, se amesteca bine se lasa 15 min sa faca besici, se pune faina intr-un castron se face gaura in mijloc si se adauga maiaua, se adauga praful de sare si restul de zahar si se framanta coca, se lasa o ora la un...

Gogosi cu branza si stafide

In Dulciuri la 19 Mar 2011

se face maiaua din ou 3 linguri zahar,un praf de sare,margarina,drojdia si 2 linguri faina, se pune faina intr-un castron mai mare se face gaura si se adauga maiaua, se adauga 150 g zahar si se framanta coca ,se lasa o ora pana isi dubleaza volumul, branza se amesteca cu  150 g...

Clatite banatene

In Dulciuri la 18 Mar 2011

Vom face clatitele din ingredintele sus mentionate. Dupa ce sunt gata le umplem cu crema de branza Crema de branza : branza o amestecam cu oul, zaharul si zaharul vanilat pana de vine ca o crema. Pentru crema de galbenusuri -se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat dupa care...

Clatite cu crema de branza

In Dulciuri la 17 Mar 2011

Se amesteca toate ingredientele. Eu pun si uleiul in compozitie si nu mai pun in tigaie. Se rumenesc clatitele pe ambele parti si dupa ce sunt gata le ungem cu crema de branza si le rulam. Crema de branza: frecam margarina cu zaharul pana face spuma dupa care adaugam branza si zaharul vanilat

Rulada de biscuiti cu cocos (ratata)

In Dulciuri la 17 Mar 2011

Se sfarama biscuiti bine si se adauga laptele  treptat si se amesteca bine pana devine o pasta. Intr-un castron se amesteca untul cu zaharul pana devine o spuma se adauga nuca si se amesteca putin biscuitii. Se imparte in 2, pe o bucata de folie se pune jumatate din compozitie, se preseaza...

Salam de biscuiti reteta (de post)

In Dulciuri la 17 Mar 2011

Salam de biscuiti reteta Se pun apa cu zaharul si margarina pe foc si dupa ce da cateva clocote se da deoparte. Separat se macina biscuiti, dar se lasa cativa ce se rup mai mare. Se amesteca intr-un castron nuca si biscuitii, se toarna lichidele deasupra si se amesteca pana devine cao pasta....

Prajitura cu gris si portocale

In Dulciuri la 15 Mar 2011

Se amesteca faina, grisul si praful de copt. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga 200 g zahar si se bat pana isi dubleaza volumul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de portocale, dupa care se adauga 100 ml apa. Se adauga grisul si se amesteca bine pana se...

Prajitura cu blat de post cu budinca si jeleu

In Prajituri la 14 Mar 2011

Blatul -apa se amesteca cu zaharul pana cand se topeste, dupa care se adauga uleiul, faina treptat, cacaoa, praful de copt, esenta de vanilie. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se presara miez de nuca sfaramat, se pune compozitia, se da la cuptor pana trece testul...

Prajitura tip televizor

In Prajituri la 14 Mar 2011

Blatul 1 -se framanta toate ingredientele , se imparte compozitia in 2 si se intind 2 foi care se coc pe dosul tavii. Blatul este copt cand se rumeneste usor. Blatul 2 : 4 albusuri se bat spuma cu un praf de sare, peste care se adauga 5 linguri apa treptat. 8 linguri de zahar, galbenusurile...

Tort bust

In Torturi la 11 Mar 2011

Blatul -separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie,dupa care adaugam zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi se pun galbenusurile unul cate unul, apoi laptele, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie,...

Prajitura Diplomat

In Prajituri la 11 Mar 2011

Blat- separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de lamaie. Fierbem zaharul cu apa pana devine sirop si fierbinte il turnam peste albusuri. Mixam in continuare si cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile unul cate unul,...

Fursecuri fara ou

In Dulciuri la 10 Mar 2011

Intr-un castron frecam margarina cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul putin cate putin,f aina o incorporam usor, apoi adaugam praful de copt stins in zeama de lamaie. Adaugam si esenta de vanilie. Intr-o tava punem cu o lingurita(eu am pus jumatate de lingura)sau cu ajutorul...

Tarta cu mere

In Dulciuri la 9 Mar 2011

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Se adauga si laptele ,albusurile se bat spuma tare, faina se amesteca cu praful de copt. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile. Compozitia se pune in tava unsa si tapetata...

Cuib de viespi cu budinca de ciocolata

In Prajituri la 8 Mar 2011

Se pune faina intr-un castron mai mare, se face o gaura la mijloc, se adauga drojdia, uleiul, sarea, zaharul, esenta si coaja, 3 linguri de apa calduta si se amesteca bine cu un pic de faina. Se lasa 15 min sa faca basici, dupa care se framanta un aluat elastic fara sa se lipeasca de maini. Se...

Mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 8 Mar 2011

Se pune faina intr-un lighean, la mijloc se face o gaura unde se pune drojdia, 1 ou, uleiul, 100 grame zahar, sarea, coaja de lamaie si esenta, 4 linguri de lapte si se amesteca bine cu un pic de faina. Se lasa 15 min sa faca basici, dupa care se framanta un aluat elastic care se lasa o ora la...

Briose umplute cu budinca de ciocolata

In Prajituri la 7 Mar 2011

Aluatul: Se topeste untul si se lasa la racit. Se separa ouale, se bate albusul cu zaharul spuma, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare, untul topit, smantana, coaja de lamaie si esenta, se amesteca bine, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Crema:...

Inimioare cu ciocolata

In Prajituri la 7 Mar 2011

se bat albusurile spuma cu un varf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare. Se adauga galbenusurile, uleiul, laptele, esenta si coaja de portocale. Se amesteca usor, se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine. Crema: se pune laptele la foc. Separat se...

Chec cu cacao

In Dulciuri la 6 Mar 2011

apa se amesteca cu zaharul pana se topeste,dupa care se adauga uleiul,faina treptat,praful de copt stins in zeama de lamaie,coaja de portocale. ungem tava si o tapetam cu faina turnam compozitia din care oprim 3 linguri de aluat. peste cele 3 linguri punem cacaua,dulceata si miezul de nuca...

Mucenici

In Dulciuri la 4 Mar 2011

Se pun la fiert intr-o oala 1,5 l apa cu un pic de sare la si cu coaja de la portocala. Cand incepe sa fiarba apa adaugam faina si amestecam. Cand incepe sa dea in clocot adaugam mucenicii si ii lasam sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Oprim focul adaugam zaharul, scortisoara, cacaoua,...

Tort cu o singura crema

In Torturi la 3 Mar 2011

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile. Blatul se coace pana trece testul cu scobitoarea....

Afisate 721 - 750 din 772 retete    

Postari recente

publicat la 29.08.2021

Smoothie cu pere si banane

publicat la 29.08.2021

Desert clatite cu banane

publicat la 29.08.2021

Salata de ou cu avocado

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Sunteţi sportiv şi o să alergaţi puţin în dimineaţa asta. Sper să scoateţi un timp bun, pentru că domnul cu bâta vine puternic din spate.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]