se tapeteaza tava cu hartie de copt. se da drumul la cuptor
se separa ouale, apoi albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate bine pana devine o spuma lucioasa ca la bezea. Se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Se adauga si faina cernuta...
Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, apoi iaurtul, esenta, faina cernuta cu praful de copt, sarea si se amesteca bine pana se incorporeaza toata faina.
Crema-se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine crema. Se adauga nuca de...
se taie painea felii sau se cumpara o franzela
se bat ouale bine
se adauga laptele,zaharul,esenta si se amesteca bine
se pune ulei intr-o tigaie si se incalzeste
se trece felia de paine prin ou pe ambele parti si se prajesc pe ambele parti
se scot pe un servetel absorbant sa...
se separa ouale
se bat albusurile spuma cu un praf de sare
galbenusurile se mixeaza cu uleiul si zaharul pana devin ca o crema
faina se amesteca cu praful de copt, se adauga peste galbenusuri,albusurile,esenta si se omogenizeaza
se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu...
spalam frunzele sub un jet de apa rece
intr-o oala se pune apa cu zaharul la fiert si cand s-a topit zaharul se adauga frunzele de menta
acoperim cu capacul si lasam cca 5 min sa infuzeze,sa isi schimbe culoarea din verde intens in galbui,dupa care scoatem frunzele cu o paleta
adaugam...
se face maiaua din drojdie,1 lingurita zahar, un praf de sare, 2 linguri de iaurt, 1 lingura faina si se lasa 15 minute sa faca basicute
se cerne faina intr-un lighean
se face gaura in mijloc si se adauga restul de ingrediente, maiaua si se framanta coca, apoi se lasa la dospit 50...
se curata si se spala capsunile
se taie bucati si se pun intr-un vas, cu un pahar de apa, se acopera si se lasa la macerat la rece 12 ore(eu am lasat cca 15 ore)
fructele macerate se rastoarna pe un tifon curat si se storc deasupra unui vas, se adauga zaharul si se fierbe la foc moderat. Se...
Fiecare strat il vom face separat, impartim ingredientele in 3
Frisca lichida se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si se pune pe aragaz la foc mic. Cand a ajuns in punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in...
facem maiaua din 50 ml lapte,1 lingura zahar,drojdie si 1 lingura faina. Lasam la dospit pana incepe sa faca besicute. Cernem faina, facem gaura in mijloc adaugam maiaua si restul de ingrediente si framantam coca, apoi o lasam 1 ora la dospit
UMPLUTURA -laptele il punem la fiert....
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste albusuri. Se adauga si faina si se omogenizeaza cu miscari usoare de jos in sus. Se toarna in tava tapetata cu hartie...
se desface drojdia in putina apa calduta
se cerne faina se face o gaura in mijloc se adauga drojdia ,oul,zaharul, un praf de sare, esenta, uleiul si se amesteca treptat. Se adauga si borsul si se framanta un aluat elastic
se lasa 30 min la odihnit
se intinde o foaie si se taie...
se separa ouale
albusurile se bat spuma cu un praf de sare,
se adauga zaharul si se bate pana devine o spuma lucioasa
se adauga galbenusurile unul cate unul si se amesteca bine dupa fiecare
se adauga faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat
se omogenizeaza
se...
se framanta un aluat din toate ingredientele. Trebuie sa iasa un aluat elastic, dar care sa nu sa se lipeasca de maini
il lasam 30 min la frigider
infainam masa de lucru si intindem o foaie
taiem patratele sau decupam cu ce forme vrem
se pot pudra cu zahar pudra
BLAT -Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se da drumul la cuptor. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si apoi se adauga zaharul si se bate pana devine o spuma lucioasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul, se adauga esenta, zaharul si la final faina cernuta....
dam biscuiti prin masina de tocat
ii amestecam cu untul topit si zaharul vanilat
ungem o forma rotunda cu pereti detasabili
rasturnam biscuiti si ii presam bine cu palmele
se da la rece
amestecam branza cu ouale batute,adaugam zaharul si esenta de vanilie
compozitia...
se dau biscuitii prin masina de tocat. Se adauga laptele treptat si se amesteca bine, se adauga si esenta de rom. Trebuie sa rezulte o compozitie omogena.
Se freaca margarina cu zaharul pudra pana se face o spuma, se adauga nuca de cocos, zaharul vanilat si se amesteca. Biscuiti se impart in 2...
se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se incorporeaza oul, vanilia, margarina, branza de vaci sau iartul si zaharul. Se modeleaza in forma de bila si se lasa 1 ora la frigider
CREMA-intr-o cratita incalzim apa si adaugam coaja de lamaie
Intr-un castron amestecam faina, 2 oua,...
Drojdia o amestecam cu o lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si incep sa apara basicute la suprafata. Punem maiaua peste faina si adaugam si restul de ingrediente, framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un...
Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face gaura la mijloc, se adauga drojdia, sare, untul topit, 3 linguri de zahar, 3 linguri de lapte caldut si se amesteca. Se lasa 15 minute dupa care se adauga restul de ingrediente si se framanta coca si se lasa o ora la dospit
CREMA -laptele se...
Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face gaura in mijloc si se adauga drojdia, sarea, oul, esenta, 3 linguri de zahar, 2 linguri de lapte caldut si se amesteca. Se lasa 15 minute. Se adauga si restul de zahar si se framanta coca, se acopera si se lasa o ora la dospit.
CREMA -laptele...
untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine pufos, se adauga ouale si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga esenta si laptele dupa care se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, se amesteca bine.
se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se aseaza un...
Intr-un bol se pune faina amestecata cu un praf de sare si drojdia, iar in mijloc se face o adancitura. Oul se amesteca cu zaharul, laptele si margarina topita si se omogenizeaza, apoi se pune in adancitura si se framanta 10-15 minute.
UMPLUTURA -laptele se incalzeste, albusul se bate...
Se cerne faina intr-un lighean, se face gaura la mijloc se adauga sarea,drojdia,un pic de lapte si se amesteca.
Se lasa la dospit 15 min
Dupa 15 min se adauga 50 ml ulei,zaharul si esenta si se framanta coca.La final se framanta cu restul de ulei
Se lasa 1 ora acoperita si intr-un...
se cerne faina intr-un lighean se face gaura la mijloc se adauga sarea,drojdia,margarina,3 linguri de zahar restul se imprastie peste faina,un pic de lapte caldut si se amesteca cu un pic de faina se acopera si se lasa 15 min sa faca besici dupa care se framanta coca si se lasa 1 ora la...
Amestecam toate ingredientele pana obtinem o coca nelipicioasa,o lasam 30 min sa se odihneasca
din coca obtinuta intindem facem cordoane care apoi le taiem la dimensiunea dorita sau facem cu mana bile si le turtim un pic in palme dupa care le asezam in tava
dam la cuptorul incalzit 10-15...
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao. Peste compozitia de albusuri se adauga galbenusurile, faina si se amesteca usor. Compozitia se pune in tava dreptungiulara unsa si...
Albusurile la batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam usor dupa fiecare. Adaugam esenta, faina o amestecam cu cacao si praful de copt si o incoporam usor in compozitie. La final adaugam si...
toate ingredientele sa fie la temperatura camerei
se cerne faina intr-un lighean, se face gaura in mijloc si se adauga galbenusurile, drojdia, sare, 4 linguri de zahar (restul se imprastie deasupra la faina), 4 linguri de lapte caldut si se amesteca. Se acopera si se lasa 15 minute sa...
punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa 5 minute, dupa care o pregatim conform instructiunilor de pe plic
intre timp punem sucul, zaharul, zeama de lamaie pe foc si lasam sa fiarba 2-3 clocote, apoi adaugam gelatina in fir subtire.
lasam sa se raceasca
apoi cu ajutorul unei lingurite...
Se topeste zaharul intr-o cratita si cand a capatat culoarea dorita se adauga apa. Amestecam pana se omogenizeaza, dupa care adaugam bananele curatate de coaja si se intorc pe o parte si alta. Sau se poate taia felii si se trec prin sirop(focul este oprit)
Punem apa rece( foarte rece) int-un...
Tort cu capsuni
se tapeteaza tava cu hartie de copt. se da drumul la cuptor se separa ouale, apoi albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate bine pana devine o spuma lucioasa ca la bezea. Se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Se adauga si faina cernuta...
Briose cu crema de nuca de cocos
Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, apoi iaurtul, esenta, faina cernuta cu praful de copt, sarea si se amesteca bine pana se incorporeaza toata faina. Crema-se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine crema. Se adauga nuca de...
Paine cu ou
se taie painea felii sau se cumpara o franzela se bat ouale bine se adauga laptele,zaharul,esenta si se amesteca bine se pune ulei intr-o tigaie si se incalzeste se trece felia de paine prin ou pe ambele parti si se prajesc pe ambele parti se scot pe un servetel absorbant sa...
Chec cu visine si ciocolata
se separa ouale se bat albusurile spuma cu un praf de sare galbenusurile se mixeaza cu uleiul si zaharul pana devin ca o crema faina se amesteca cu praful de copt, se adauga peste galbenusuri,albusurile,esenta si se omogenizeaza se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu...
Sirop de menta
spalam frunzele sub un jet de apa rece intr-o oala se pune apa cu zaharul la fiert si cand s-a topit zaharul se adauga frunzele de menta acoperim cu capacul si lasam cca 5 min sa infuzeze,sa isi schimbe culoarea din verde intens in galbui,dupa care scoatem frunzele cu o paleta adaugam...
Gogosi cu inghetata
se face maiaua din drojdie,1 lingurita zahar, un praf de sare, 2 linguri de iaurt, 1 lingura faina si se lasa 15 minute sa faca basicute se cerne faina intr-un lighean se face gaura in mijloc si se adauga restul de ingrediente, maiaua si se framanta coca, apoi se lasa la dospit 50...
Sirop de capsuni
se curata si se spala capsunile se taie bucati si se pun intr-un vas, cu un pahar de apa, se acopera si se lasa la macerat la rece 12 ore(eu am lasat cca 15 ore) fructele macerate se rastoarna pe un tifon curat si se storc deasupra unui vas, se adauga zaharul si se fierbe la foc moderat. Se...
Inghetata
Fiecare strat il vom face separat, impartim ingredientele in 3 Frisca lichida se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si se pune pe aragaz la foc mic. Cand a ajuns in punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in...
Petit chinois
facem maiaua din 50 ml lapte,1 lingura zahar,drojdie si 1 lingura faina. Lasam la dospit pana incepe sa faca besicute. Cernem faina, facem gaura in mijloc adaugam maiaua si restul de ingrediente si framantam coca, apoi o lasam 1 ora la dospit UMPLUTURA -laptele il punem la fiert....
Tarta cu capsuni
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste albusuri. Se adauga si faina si se omogenizeaza cu miscari usoare de jos in sus. Se toarna in tava tapetata cu hartie...
Cornulete
se desface drojdia in putina apa calduta se cerne faina se face o gaura in mijloc se adauga drojdia ,oul,zaharul, un praf de sare, esenta, uleiul si se amesteca treptat. Se adauga si borsul si se framanta un aluat elastic se lasa 30 min la odihnit se intinde o foaie si se taie...
Prajitura cu capsuni
se separa ouale albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate pana devine o spuma lucioasa se adauga galbenusurile unul cate unul si se amesteca bine dupa fiecare se adauga faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat se omogenizeaza se...
Biscuiti
se framanta un aluat din toate ingredientele. Trebuie sa iasa un aluat elastic, dar care sa nu sa se lipeasca de maini il lasam 30 min la frigider infainam masa de lucru si intindem o foaie taiem patratele sau decupam cu ce forme vrem se pot pudra cu zahar pudra
Tort rosu
BLAT -Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se da drumul la cuptor. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si apoi se adauga zaharul si se bate pana devine o spuma lucioasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul, se adauga esenta, zaharul si la final faina cernuta....
Prajitura cu branza
dam biscuiti prin masina de tocat ii amestecam cu untul topit si zaharul vanilat ungem o forma rotunda cu pereti detasabili rasturnam biscuiti si ii presam bine cu palmele se da la rece amestecam branza cu ouale batute,adaugam zaharul si esenta de vanilie compozitia...
Rulada cu cocos (2)
se dau biscuitii prin masina de tocat. Se adauga laptele treptat si se amesteca bine, se adauga si esenta de rom. Trebuie sa rezulte o compozitie omogena. Se freaca margarina cu zaharul pudra pana se face o spuma, se adauga nuca de cocos, zaharul vanilat si se amesteca. Biscuiti se impart in 2...
Tarta cu lamaie si bezea
se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se incorporeaza oul, vanilia, margarina, branza de vaci sau iartul si zaharul. Se modeleaza in forma de bila si se lasa 1 ora la frigider CREMA-intr-o cratita incalzim apa si adaugam coaja de lamaie Intr-un castron amestecam faina, 2 oua,...
Briose cu nuca si cacao
Drojdia o amestecam cu o lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si incep sa apara basicute la suprafata. Punem maiaua peste faina si adaugam si restul de ingrediente, framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un...
Melci
Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face gaura la mijloc, se adauga drojdia, sare, untul topit, 3 linguri de zahar, 3 linguri de lapte caldut si se amesteca. Se lasa 15 minute dupa care se adauga restul de ingrediente si se framanta coca si se lasa o ora la dospit CREMA -laptele se...
Cornuri
Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face gaura in mijloc si se adauga drojdia, sarea, oul, esenta, 3 linguri de zahar, 2 linguri de lapte caldut si se amesteca. Se lasa 15 minute. Se adauga si restul de zahar si se framanta coca, se acopera si se lasa o ora la dospit. CREMA -laptele...
Negresa cu nuci si stafide
untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine pufos, se adauga ouale si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga esenta si laptele dupa care se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, se amesteca bine. se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se aseaza un...
Spirale cu ciocolata
Intr-un bol se pune faina amestecata cu un praf de sare si drojdia, iar in mijloc se face o adancitura. Oul se amesteca cu zaharul, laptele si margarina topita si se omogenizeaza, apoi se pune in adancitura si se framanta 10-15 minute. UMPLUTURA -laptele se incalzeste, albusul se bate...
Placinte cu dulceata de cirese
Se cerne faina intr-un lighean, se face gaura la mijloc se adauga sarea,drojdia,un pic de lapte si se amesteca. Se lasa la dospit 15 min Dupa 15 min se adauga 50 ml ulei,zaharul si esenta si se framanta coca.La final se framanta cu restul de ulei Se lasa 1 ora acoperita si intr-un...
cuib de viespi cu dulceata de cirese
se cerne faina intr-un lighean se face gaura la mijloc se adauga sarea,drojdia,margarina,3 linguri de zahar restul se imprastie peste faina,un pic de lapte caldut si se amesteca cu un pic de faina se acopera si se lasa 15 min sa faca besici dupa care se framanta coca si se lasa 1 ora la...
fursecuri cu budinca de vanilie
Amestecam toate ingredientele pana obtinem o coca nelipicioasa,o lasam 30 min sa se odihneasca din coca obtinuta intindem facem cordoane care apoi le taiem la dimensiunea dorita sau facem cu mana bile si le turtim un pic in palme dupa care le asezam in tava dam la cuptorul incalzit 10-15...
Tort Tom si Jerry
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao. Peste compozitia de albusuri se adauga galbenusurile, faina si se amesteca usor. Compozitia se pune in tava dreptungiulara unsa si...
Prajitura Mickey
Albusurile la batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam usor dupa fiecare. Adaugam esenta, faina o amestecam cu cacao si praful de copt si o incoporam usor in compozitie. La final adaugam si...
Cozonac cu crema de cacao si nuca
toate ingredientele sa fie la temperatura camerei se cerne faina intr-un lighean, se face gaura in mijloc si se adauga galbenusurile, drojdia, sare, 4 linguri de zahar (restul se imprastie deasupra la faina), 4 linguri de lapte caldut si se amesteca. Se acopera si se lasa 15 minute sa...
Jeleuri de fructe
punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa 5 minute, dupa care o pregatim conform instructiunilor de pe plic intre timp punem sucul, zaharul, zeama de lamaie pe foc si lasam sa fiarba 2-3 clocote, apoi adaugam gelatina in fir subtire. lasam sa se raceasca apoi cu ajutorul unei lingurite...
Banane in sos caramel
Se topeste zaharul intr-o cratita si cand a capatat culoarea dorita se adauga apa. Amestecam pana se omogenizeaza, dupa care adaugam bananele curatate de coaja si se intorc pe o parte si alta. Sau se poate taia felii si se trec prin sirop(focul este oprit) Punem apa rece( foarte rece) int-un...