Inghetata caramel

de Lau in Dulciuri, 26 Apr 2011 | 3708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • caramel
  • 3 linguri de apa
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata caramel:

se pune laptele la foc. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea

Se ia laptele de pe foc si se strecoara, dupa care se adauga treptat peste galbenusurile frecate, amestecand continuu. Se pune inapoi la foc si se lasa pana incepe sa fiarba.

Caramel-se pune zaharul intr-o craticioara cu 2 linguri de apa, cand isi schimba culoarea se adauga untul si lingura de apa,se amesteca bine. Se adauga peste compozitia de lapte si se amesteca bine, se lasa la racit la temperatura camerei.

Se toarna intr-o oala care am tinut-o la congelator si se da la congelator 3 ore. Se amesteca din cand in cand sa nu sa se formeze cristale

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Lau 1

27.04.2011, 14:32

va multumes pentru aprecieri

adry88 1

31.05.2011, 15:51

gaby_gabytza 1

04.06.2011, 14:36

inghetata chiar merge acu pe caldura asta.bravo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Îngheţată de caramel