Invartita moldoveneasca

de Lau in Dulciuri, 26 Apr 2011 | 17480 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 30 g drojie
  • 500 ml apa calduta
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 50 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 400 g lapte
  • UMPLUTURA
  • 1 borcan gem de struguri
  • 150 g nuca macinata
  • 100 g stafide
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri de zahar pudra
  • UNS
  • 2inguri ulei
  • 3linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita moldoveneasca:

se face maiaua din drojdie, 2 linguri de zahar, 2 linguri de lapte,1 lingura de faina

se pune faina intr-un bol mai mare se face gaura in mijloc si se adauga restul de ingrediente se adauga si maiaua si se framanta. Se lasa coca o ora la dospit

UMPLUTURA-amestecam toate ingredientele bine

pentru uns punem zaharul intr-un ibric si cand s-a caramenlizat se stinge cu un pic de apa si se da deoparte. Cand s-a racit se adauga uleiul

coca o impartim in 4

intindem o bucata o ungem cu crema de cacao. asezam a 2 foaie, o ungem cu crema si o rulam o asezam in tava unsa cu ulei si o ungem cu siropul de zahar ars

procedam la fel si cu bucatile care ne-au ramas

dam la cuptorul incalzit cca o ora la foc mic

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuci