Pasca

de Lau in Dulciuri, 26 Apr 2011 | 3463 vizualizari

 

dupa reteta mamei

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 300 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • Umplutura
  • 500 g branza de vaci proaspata
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 100 g orez
  • un praf de sare
  • decor
  • 3 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca:

Se face maiaua din drojdie, 3 linguri de lapte caldut, un praf de sare si 2 linguri de zahar. Amestecam dupa care acoperim si lasam 15 minute.

Asezam faina intr-un bol mai mare facem gaura la mijloc si adaugam restul de zahar, uleiul, ouale, restul de sare. Adaugam si maiaua, amestecam, dupa care framantam coca si o lasam 40 minute la caldura.

Punem 300 ml apa intr-o oala si cand fierbe adaugam orezul si il lasam 5 minute, dupa care il scurgem bine de apa si il adaugam peste branza. Adaugam si restul de ingrediente si omogenizam bine.

Cand a crescut coca, luam o bucata si intindem un cerc care  il asezam in tava, adaugam branza si intindem uniform. Restul de coca o impartim in 3 si luam cate o bucata si facem sul. Cand terminam impletim, o adaugam in tava pe margine.

Batem cele 3 oua cu un pic de ulei si zahar si turnam deasupra la branza avand grija sa ungem si aluatul de deasupra. Dam la cuptorul incalzit

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu branza si ciocolata