Topim unutul si il lasam sa se raceasca
Mixam ouale cu un praf de sare,adaugam untul si mixam in continuare.
Adaugam laptele si aromele,incorporam faina si praful de copt
Acoperim si dam la frigider 30 min
Intr-o tigaie antideaderenta punem compozitia si lasam la foc mic,cand fac...
Faina o cernem intr-un castron,facem o gaura in mijloc si adaugam oul,uleiul,otetul si sarea,framantam adaugand treptat apa calduta,pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Aluatul obtinut se intinde in foaie subtire si rotunda,se unge cu untul la temperatura camerei,taiem foaia in 8...
Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam 100 g zahar treptat si mixam pana la dizolvarea completa
Prajim putin nuca si o lasam sa se raceasca, dupa care o macinam
100 g nuca o amestecam cu faina si praful de copt, apoi incorporam in albusurile batute.
Ungem o tava cu unt...
Faina se pune intr-un bol, se face gaura in mijloc, se adauga praful de copt, zeama de lamaie si otetul. Se amesteca putin, dupa care se adauga zaharul, sarea, untul topit si racit. Se adauga apa calduta treptat, se framanta pana iese un aluat care nu se lipeste. Se acopera si se da la frigider...
Apa si untul se pun la fiert, cand incepe sa clocoteasca se ia de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca si se adauga ouale pe rand, nu se amesteca pana nu este incorporat fiecare.
Se pune aluatul intr-un posh si se sprinteaza gogosi mai marisoare,se coc in cuptorul incalzit 25-30...
Branza o mixam putin(eu am preferat sa nu o mixez foarte bine) cu zaharul,adaugam untul si ouale mixand bine dupa fiecare,adaugam laptele si zaharul vanilat,praful de copt,un praf de sare si faina treptat pana iese un aluat gros ca o smantana.
Dam la frigider 30 min.
Incalzim bine tigaia,...
Albusurile se bat spuma cu 1 praf de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se topeste, adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt, adaugam albusurile spuma si restul de ingrediente si amestecam cu o lingura.
Incalzim o tigaie si o ungem cu ulei. Cand s-a incalzit uleiul...
Se amesteca ingredinetele uscate (fara cacao), se adauga apa minerala si uleiul si amestecam pana omogenizam.
Se imparte compozitia in 2 si se adauga intr-una cacao si esenta de rom si in cealalta esenta de vanilie,
Se toarna compozitia alba in tava tapetata cu hartie de copt,se da la...
Intr-un vas amestecam 180 g nuca de cocos, alune, cacao, adaugam uleiul si treptat apa, amestecam bine, iar in momentul in care aluatul devine compact nu mai adaugam apa, formam bilute mici pe care le tavali mprin nuca de cocos, le dam la frigider cateva ore.
Eu am adaugat in plus 1 plic de...
Curatam perele de coaja si le punem in apa cu zeama de lamaie.
Se pune la fiert vinul cu batonul de scortisoara, zaharul, cuisoarele, 1/2 lamaie, apoi adaugam perele si acoperim. Punem la foc mic sa fiarba, iar dupa cca 10 minute scoatem cuisoarele, lamaiasi batonul de scortisoara.
Perele...
Cernem faina si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia. Adaugam si cele 3 linguri de unt racit, adaugam laptele rece si framantam un aluat nelipicios si elastic. Acoperim si lasam intr-un loc calduros 1 ora, sa fie lipsit de aer si curenti.
Cele 200 g unt la temperatura camerei le amestecam...
Se curata merele si se dau prin razatoare,se adauga zaharul si scortisoara si se calesc putin.
Praful de budinca il amestecam cu apa rece si se adauga peste mere si se da focul mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa.
Se tapeteaza o tava cu folie alimentara si se aseaza un strat de...
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam bine,
Galbenusurile le amestecam cu uleiul si adaugam peste albusuri, amestecam cu o lingura, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao, adaugam si esenta si omogenizam.
Turnam compozitia in tava tapetata cu...
Margarina o frecam cu zaharul,adaugam oul, laptele,praful de copt stins in otet,faina si framantam (daca mai este nevoi adaugam faina)un aluat nelipicios.
Dovleacul dat prin razatoare se caleste pana scade zeama,se adauga zahar si esenta de rom,lasam sa se raceasca.
Intindem o foaie ,...
Punem 4 l de apa cu un praf de sare la fiert;
cand da sa fiarba adaugam coaja de lamaie si 1 baton de scortisoara,mucenicii si lasam sa fiarba cca 10 min,amestecand din cand in cand;
oprim focul si adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine.
Dovleacul dat prin razatoare il calim cu putin unt si zahar, oprim focul si adaugam scortisoara si grisul, lasam la racit.
Amestecam drojdia cu putina apa calduta,1 lingurita zahar si un praf de sare. Amestecam faina,facem o gaura in mijloc si adaugam restul de ingredinte,drojdia si framantam...
Incalzim laptele cu untul zi zaharul,
Amestecam faina cu restul ingredientelor si adaugam laptele,framantam pana rezulta un aluat nelipicios,acoperim cu un prosop si lasam pana isi dubleaza volumul.
Framantam un pic ca sa iasa aerul si intindem o foaie pe masa infainata,taiem cercuri cu un...
Mixam ouale cu sarea si zaharul,adaugam sana,coaja de lamaie si zeama,praful de copt si faina mixam si dam la frigider 30 min,adaugam putin ulei si amestecam. Incalzim bine tigaia si facem clatitele,le lasam sa se raceasca
Ungem cate o clatita cu gem si crema si le impaturim.
Ungem tava cu...
Drojdia o amestecam cu un praf de sare, un pic de zahar si faina, lasam cca 10 min dupa care adaugam faina si restul ingredintelor, laptele sa fie caldut si il adaugam treptat, acoperim si lasam cca 40 min la dospit
Ouale le mixam cu zaharul, adaugam branza si cu blenderul pisam(sa iasa ca o...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste, se adauga uleiul, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu o lingura si se imparte compozitia in 2 castroane. In primul adaugam 1/3 din compozitie si in al...
Zaharul se topeste,se adauga 1 cana de apa si se pune din nou pe foc pana se dizolva complet.
Margarina se topeste intr-un ibric si se lasa la racit.
Se amesteca cacao,praful de copt,coaja de portocala,nuca,se adauga margarina,siropul de zahar caldut si restul de apa,se amesteca si se...
Untul se topeste si se lasa sa se raceasca.
Se bat ouale cu zaharul,un praf de sare,se adauga si restul de ingrediente si se amesteca bine,sa iasa un aluat elastic si nelipicios,
Se intinde o foaie si se decupeaza fursecurile,se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei(doar prima data),se dau...
Reteta de preparare a papanasilor
Mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam bine,adaugam galbenusurile,amestecam cu o lingura,adaugam branza,grisul,coaja de potrocala,praful de copt,faina pana iese un aluat elastic si nelipicios.
Infainam masa de lucru,din aluat facem un...
Mixam ouale cu zaharul si sarea, adaugam laptele, faina treptat(aluatul sa fie mai grosut),praful de copt.
Merele le dam prin razatoare si le punem intr-o oala cu zaharul si batonul de scortisoara, amestecam si punem pe foc amestecand continuu, pana se inmoaie putin. Lasam sa se raceasca si...
Mixam ouale cu sarea si zaharul cca 5-8 minute. Adaugam faina cernuta, esenta, colorantul si omogenizam cu o lingura. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptor cca 25 minute la foc mic, sa treaca testul cu scobitoarea
CREMA-plicul de budinca il amestecam cu 3 linguri...
Albusurile se bat spuma tare cu sarea, se adauga 3 linguri de zahar si se mixeaza bine ,adaugam inca 3 linguri de zahar si mixam pana se topeste si obtinem o bezea ferma. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt fomam 3 cercuri identice. Se da tava al cuptor cca 1 ora pana se usuca bezeaua....
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,zaharul pana devine o spuma lucioasa,
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa.
Faina se amesteca cu praful de copt,cacaoua.
Se amesteca albusurie cu galbenusurile,faina cernuta,esenta de rom,omogenizam unsor si turnam in tava tapetata cu...
Mixam albusurile cu sare 1 min la viteza mica,marim viteza si mixam pana face spuma,adaugam zaharul treptat mixand bine dupa fiecare,nu adaugam zahar pana nu se topeste anteriorul pus.
Mixam pana devine o spuma lucioasa si grasa(sa stea tepi la atingere)adaugam otetul si amidonul si mai mixam...
Galbenusurile se mixeaza cu cele 2 linguri de ulei. Albusurile se bat spuma cu 1 praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa, esenta, zaharul vanilat, galbenusurile in fir subtire, amestecand cu telul, adaugam cacao, plicul de creme ole, omogenizam si turnam in tava...
Se face maiaua, amestecam drojdia cu putin lapte caldut si 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, amestecam si lasam la dospit pana face basicute (10-15 minute). Adaugam si restul ingredientelor (daca mai este nevoie adaugam faina sau lapte) framantam pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim si...
Pancakes cu malai
Topim unutul si il lasam sa se raceasca Mixam ouale cu un praf de sare,adaugam untul si mixam in continuare. Adaugam laptele si aromele,incorporam faina si praful de copt Acoperim si dam la frigider 30 min Intr-o tigaie antideaderenta punem compozitia si lasam la foc mic,cand fac...
Cornuri cu ciocolata
Faina o cernem intr-un castron,facem o gaura in mijloc si adaugam oul,uleiul,otetul si sarea,framantam adaugand treptat apa calduta,pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Aluatul obtinut se intinde in foaie subtire si rotunda,se unge cu untul la temperatura camerei,taiem foaia in 8...
Prajitura pralinata
Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam 100 g zahar treptat si mixam pana la dizolvarea completa Prajim putin nuca si o lasam sa se raceasca, dupa care o macinam 100 g nuca o amestecam cu faina si praful de copt, apoi incorporam in albusurile batute. Ungem o tava cu unt...
Pachetele cu nuca
Faina se pune intr-un bol, se face gaura in mijloc, se adauga praful de copt, zeama de lamaie si otetul. Se amesteca putin, dupa care se adauga zaharul, sarea, untul topit si racit. Se adauga apa calduta treptat, se framanta pana iese un aluat care nu se lipeste. Se acopera si se da la frigider...
Choux a la creme
Apa si untul se pun la fiert, cand incepe sa clocoteasca se ia de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca si se adauga ouale pe rand, nu se amesteca pana nu este incorporat fiecare. Se pune aluatul intr-un posh si se sprinteaza gogosi mai marisoare,se coc in cuptorul incalzit 25-30...
Clatite cu branza
Branza o mixam putin(eu am preferat sa nu o mixez foarte bine) cu zaharul,adaugam untul si ouale mixand bine dupa fiecare,adaugam laptele si zaharul vanilat,praful de copt,un praf de sare si faina treptat pana iese un aluat gros ca o smantana. Dam la frigider 30 min. Incalzim bine tigaia,...
Clatite americane (2)
Albusurile se bat spuma cu 1 praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se topeste, adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt, adaugam albusurile spuma si restul de ingrediente si amestecam cu o lingura. Incalzim o tigaie si o ungem cu ulei. Cand s-a incalzit uleiul...
Prajitura in 2 culori
Se amesteca ingredinetele uscate (fara cacao), se adauga apa minerala si uleiul si amestecam pana omogenizam. Se imparte compozitia in 2 si se adauga intr-una cacao si esenta de rom si in cealalta esenta de vanilie, Se toarna compozitia alba in tava tapetata cu hartie de copt,se da la...
Bomboane de post cu nuca de cocos
Intr-un vas amestecam 180 g nuca de cocos, alune, cacao, adaugam uleiul si treptat apa, amestecam bine, iar in momentul in care aluatul devine compact nu mai adaugam apa, formam bilute mici pe care le tavali mprin nuca de cocos, le dam la frigider cateva ore. Eu am adaugat in plus 1 plic de...
Pere in sos de vin
Curatam perele de coaja si le punem in apa cu zeama de lamaie. Se pune la fiert vinul cu batonul de scortisoara, zaharul, cuisoarele, 1/2 lamaie, apoi adaugam perele si acoperim. Punem la foc mic sa fiarba, iar dupa cca 10 minute scoatem cuisoarele, lamaiasi batonul de scortisoara. Perele...
Mini croissante
Cernem faina si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia. Adaugam si cele 3 linguri de unt racit, adaugam laptele rece si framantam un aluat nelipicios si elastic. Acoperim si lasam intr-un loc calduros 1 ora, sa fie lipsit de aer si curenti. Cele 200 g unt la temperatura camerei le amestecam...
Prajitura cu mere si biscuiti
Se curata merele si se dau prin razatoare,se adauga zaharul si scortisoara si se calesc putin. Praful de budinca il amestecam cu apa rece si se adauga peste mere si se da focul mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se tapeteaza o tava cu folie alimentara si se aseaza un strat de...
Rulada cu budinca de vanilie
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam bine, Galbenusurile le amestecam cu uleiul si adaugam peste albusuri, amestecam cu o lingura, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao, adaugam si esenta si omogenizam. Turnam compozitia in tava tapetata cu...
Guguluf cu dovleac
Margarina o frecam cu zaharul,adaugam oul, laptele,praful de copt stins in otet,faina si framantam (daca mai este nevoi adaugam faina)un aluat nelipicios. Dovleacul dat prin razatoare se caleste pana scade zeama,se adauga zahar si esenta de rom,lasam sa se raceasca. Intindem o foaie ,...
Mucenici muntenesti
Punem 4 l de apa cu un praf de sare la fiert; cand da sa fiarba adaugam coaja de lamaie si 1 baton de scortisoara,mucenicii si lasam sa fiarba cca 10 min,amestecand din cand in cand; oprim focul si adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine.
Strudel cu dovleac de post
Dovleacul dat prin razatoare il calim cu putin unt si zahar, oprim focul si adaugam scortisoara si grisul, lasam la racit. Amestecam drojdia cu putina apa calduta,1 lingurita zahar si un praf de sare. Amestecam faina,facem o gaura in mijloc si adaugam restul de ingredinte,drojdia si framantam...
Gogosi glazurate
Incalzim laptele cu untul zi zaharul, Amestecam faina cu restul ingredientelor si adaugam laptele,framantam pana rezulta un aluat nelipicios,acoperim cu un prosop si lasam pana isi dubleaza volumul. Framantam un pic ca sa iasa aerul si intindem o foaie pe masa infainata,taiem cercuri cu un...
Clatite cu bezea
Mixam ouale cu sarea si zaharul,adaugam sana,coaja de lamaie si zeama,praful de copt si faina mixam si dam la frigider 30 min,adaugam putin ulei si amestecam. Incalzim bine tigaia si facem clatitele,le lasam sa se raceasca Ungem cate o clatita cu gem si crema si le impaturim. Ungem tava cu...
Placinte cu branza de oi
Drojdia o amestecam cu un praf de sare, un pic de zahar si faina, lasam cca 10 min dupa care adaugam faina si restul ingredintelor, laptele sa fie caldut si il adaugam treptat, acoperim si lasam cca 40 min la dospit Ouale le mixam cu zaharul, adaugam branza si cu blenderul pisam(sa iasa ca o...
Prajitura din albusuri
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste, se adauga uleiul, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu o lingura si se imparte compozitia in 2 castroane. In primul adaugam 1/3 din compozitie si in al...
Negresa de post
Zaharul se topeste,se adauga 1 cana de apa si se pune din nou pe foc pana se dizolva complet. Margarina se topeste intr-un ibric si se lasa la racit. Se amesteca cacao,praful de copt,coaja de portocala,nuca,se adauga margarina,siropul de zahar caldut si restul de apa,se amesteca si se...
Fursecuri inimioare
Untul se topeste si se lasa sa se raceasca. Se bat ouale cu zaharul,un praf de sare,se adauga si restul de ingrediente si se amesteca bine,sa iasa un aluat elastic si nelipicios, Se intinde o foaie si se decupeaza fursecurile,se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei(doar prima data),se dau...
Reteta de preparare a papanasilor cu ciocolata
Reteta de preparare a papanasilor Mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam bine,adaugam galbenusurile,amestecam cu o lingura,adaugam branza,grisul,coaja de potrocala,praful de copt,faina pana iese un aluat elastic si nelipicios. Infainam masa de lucru,din aluat facem un...
Clatite cu mere (2)
Mixam ouale cu zaharul si sarea, adaugam laptele, faina treptat(aluatul sa fie mai grosut),praful de copt. Merele le dam prin razatoare si le punem intr-o oala cu zaharul si batonul de scortisoara, amestecam si punem pe foc amestecand continuu, pana se inmoaie putin. Lasam sa se raceasca si...
Tort inima
Mixam ouale cu sarea si zaharul cca 5-8 minute. Adaugam faina cernuta, esenta, colorantul si omogenizam cu o lingura. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptor cca 25 minute la foc mic, sa treaca testul cu scobitoarea CREMA-plicul de budinca il amestecam cu 3 linguri...
Tort cu bezea
Albusurile se bat spuma tare cu sarea, se adauga 3 linguri de zahar si se mixeaza bine ,adaugam inca 3 linguri de zahar si mixam pana se topeste si obtinem o bezea ferma. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt fomam 3 cercuri identice. Se da tava al cuptor cca 1 ora pana se usuca bezeaua....
Prajitura cu crema pasticcera
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,zaharul pana devine o spuma lucioasa, Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa. Faina se amesteca cu praful de copt,cacaoua. Se amesteca albusurie cu galbenusurile,faina cernuta,esenta de rom,omogenizam unsor si turnam in tava tapetata cu...
Pavlova
Mixam albusurile cu sare 1 min la viteza mica,marim viteza si mixam pana face spuma,adaugam zaharul treptat mixand bine dupa fiecare,nu adaugam zahar pana nu se topeste anteriorul pus. Mixam pana devine o spuma lucioasa si grasa(sa stea tepi la atingere)adaugam otetul si amidonul si mai mixam...
Rulada "Krem a la Krem"
Galbenusurile se mixeaza cu cele 2 linguri de ulei. Albusurile se bat spuma cu 1 praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa, esenta, zaharul vanilat, galbenusurile in fir subtire, amestecand cu telul, adaugam cacao, plicul de creme ole, omogenizam si turnam in tava...
Branzoaice
Se face maiaua, amestecam drojdia cu putin lapte caldut si 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, amestecam si lasam la dospit pana face basicute (10-15 minute). Adaugam si restul ingredientelor (daca mai este nevoie adaugam faina sau lapte) framantam pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim si...