Tort inima

de Lau in Torturi, 14 Feb 2012 | 6058 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri faina
  • esenta de lamaie
  • un varf cutit praf de sare
  • putin colorant rosu
  • CREMA
  • 1 plic budinca cu gust de frisca
  • 400 ml lapte
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml frisca
  • kiwi
  • banane
  • decor
  • 1 plic de tort jelle rosu
  • crema
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima:

Mixam ouale cu sarea si zaharul cca 5-8 minute. Adaugam faina cernuta, esenta, colorantul si omogenizam cu o lingura. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptor cca 25 minute la foc mic, sa treaca testul cu scobitoarea

CREMA-plicul de budinca il amestecam cu 3 linguri de zahar si putin lapte. Restul de lapte il punem la fiert si cand da sa fiarba luam de pe foc si adaugam budinca. Amestecam si punem din nou la fiert la foc mic amestecand pana se ingroasa, Lasam sa se raceasca la temperatura camerei acoperita cu folie alimentara. Cand s-a racit se adauga frisca si gelatina hidratata in 3 linguri de apa si dizolvata pe baie de aburi. Amestecam si  dam la frigider pana incepe se ingroase.

Blatul il taiem in 3. Asezam prima foaie -insiropam-crema-banane-foaie-insiropam-crema-kiwi-foaie-insiropam. Am ornat cu putina crema care am oprit-o. In mijloc am pus jeleu rosu pregatit conform instructiunilor de pe plic. Jumatate din jeleu am pus intr-o farfurie si am lasat sa se intareasca bine si am decupat in forma de inima si floare. Se da la rece cca 3 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Lau 1

16.02.2012, 17:19

multumesc si celor din umbra

jolygina 1

19.02.2012, 10:34

Lau 1

19.02.2012, 11:24

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu budinca