Batem albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul si am mixat bine,
adaugam uleiul ca la maioneza,
adaugam laptele,coaja de lamaie si la final faina amestecata cu praful de copt amestecam cu o lingura
Am asezat hartiutele in tava de briose,am adaugat cu o lingura compozitie(am...
Mixam uleiul, apa si zaharul cca 3 minute, adaugam faina amestecata cu praful de copt si cernute, adaugam coaja si zeama de lamaie, nuca de cocos si mixam bine.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia o nivelam si asezam feliile de piersica (sau ce fruct dorim) una langa alta...
Amestecam laptele cu zaharul si galbenusurile, adaugam si pastaia de vanilie. Punem oala pe foc si amestecam continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Cand incepe sa se ingroase oprim focul si lasam sa se raceasca foarte bine
Dam la congelator 2 ore. Scoatem inghetata din congelator si o mixam...
Amestecam margarina lichida, ouale, zaharul, iaurtul, praful de copt si zaharul vanilat,
Intr-o tava asezam jumatate din foile de placinta pe rand si le ungem pe fiecare cu amestecul pregatit, adaugam zmeura si continuam cu celelalte foi procedand la fel,
Taiem baclavaua in forma de romburi...
Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele treptat, amestecam bine, dupa care punem la fiert pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana subtire.
Gelatina o dizolvam in siropul de zmeura, o lasam cca 5 minute dupa care o dizolvam pe baie de aburi, o amestecam cu...
Caramelizam 100 g zahar,
Cand a devenit auriu se adauga untul si 50 ml frisca lichida,se fierbe la foc mic,pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase,se lasa la racit
Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pane devine ca o crema,adaugam laptele fierbinte
Punem vasul...
BLAT
Albusurile le batem spuma cu 1 praf de sare,Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa,adaugam galbenusurile frecate cu zaharul si esenta de vanilie,apoi faina amestecata cu praful de copt,incorporam usor in compozitie cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in...
Amestecam toate ingredientele pentru coca si framantam bine. Untul la temperatura camerei il amestecam cu faina. Intindem aluatul si il ungem cu pasta de unt, il impachetam partea stanga spre mijloc, partea dreapta peste stanga si rulam. Asezam coca intr-un vas, acoperim si dam la frigider 3 ore....
Se amesteca untul cu zaharul si galbenusul de ou. Adaugam faina amestecata cu praful de copt,esenta si laptele,amestecam bine
Impartim aluatul in 3. Una ramane alba, in a 2 a se adauga cacao si se amesteca bine, iar in cea de a 3 se adauga colorant rosu,( 200 g capsuni am pus zahar peste...
Laptele il punem la fiert cu zaharul,
Amestecam praful de vanilie cu putin lapte si il adaugam cand laptele incepe sa fiarba,amestecam pana se ingroasa,lasam sa se raceasca bine
Cand crema este rece adaugam frisca batuta bine,omogenizam bine
Punem crema in pahare de unica folosinta sau...
BLATUL -Amestecam faina cernuta cu praful de copt si un praf de sare. Mixam ouale impreuna cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi treptat uleiul si mixam ca la maioneza. Reducem viteza mixerului si adaugam jumatate din cantitatea de faina, dupa ce s-a incorporat adaugam...
Amestecam faina cu sare, zaharul si praful de copt. Facem o gaura in mijloc, adaugam otetul si untul la temperatura camerei si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Il acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider 30 minute.
UMPLUTURA -batem ouale bine, adaugam urda, coaja de...
BLAT -Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul, adaugam apa si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile treptat. Adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, cafeaua si amestecam cu o lingura. Turnam compozitia...
Dizolvam drojdia in putin lapte cald cu putin zahar.
Faina o cernem intr-un bol mai mare, adaugam drojdia, zaharul, esenta si otetul. Incepem sa framantam adaugand treptat laptele si uleiul, trebuie sa iasa un aluat nu foarte tare, il acoperim si il lasam sa creasca 30 minute la loc cald...
Batem albusurile spuma cu zaharul,acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la frigider.
Batem galbenusurile cu praful de sare,zaharul vanilat si lingurile de apa, pana amestecul devine cremos.
Adaugam albusurile si faina,amestecam usor cu o paleta sau lingura.
Turnam compozitia in tava...
Mixam bine uleiul cu zaharul(folositi un bol inalt)adaugam treptat apa rece,
Incorporam faina amestecata cu sarea si praful de copt toate cernute.
Adaugam marul curatat si taiat cubulete,
Compozitia astfel obtinuta cu o lingura turnam in formele de briose,pregatite cu hartiute speciale...
Mixam ouale cu sarea si zaharul, adaugam iaurtul si restul de ingrediente, amestecam bine acoperim si dam la frigider 30 minute
Scoatem compozitia si adaugam putin ulei, amestecam
Intr-o tigaie bine incalzita adaugam putin ulei dupa care punem 1 polonic de compozitie si le frigem pe ambele...
Blatul -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam bine,
adaugam treptat galbenusurile si mixam bine dupa fiecare,
adaugam faina cernuta,coaja de lamaie si amestecam,
turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece...
Pregatim crema-
mixam toate ingredientele pana obtinem o crema fina,dam la rece pana facem blatul
Mixam galbenusurile cu zaharul,mierea si esenta de rom,pana isi dubleaza volumul,adaugam faina,grisul,praful de copt si amestecam, dupa care adaugam cacaoa,uleiul si laptele,omogenizam bine,...
Bilutele de branza-amestecam toate ingredientele bine,dupa care formam bilute de marimea unei nuci,le asezam in tava(eu am uns-o cu ulei si tapetat-o cu faina)
Mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam faina amestecata cu praful de copt si...
Feliile de cozonac care mi-au ramas dupa sarbatori.
Se bat ouale bine cu laptele, zaharul vanilat si esenta.
Se inmoaie fiecare felie in ou dupa care le prajim in uleiul inchins, pe ambele parti
Le scoatem pe un servetel absorbant dupa care le pudram cu zahar pudra
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea. Facem gaura in mijloc si adaugam drojdia amestecata cu putin lapte, adaugam uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Framantam bine pana se dezlipeste de pe maini si lasam la dospit 30 minute.
UMPLUTURA-alunele le macinam si le...
BLATUL
-galbenusurile le mixam cu apa calduta 2-3 min dupa care adaugam zaharul si mixam cca 7 min,
adaugam albusurile batute spuma,faina amestecata cu praful de copt,cacaua,un varf cutit sare,amestecam usor cu o lingura,
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la...
Biscuitii ii amestecam cu zaharul, esenta, nuca de cocos si untul topit pana absoarbe tot untul.
O tava cu pereti detasabili o ungem cu ulei si asezam folie alimentara, adaugam biscuitii si cu o lingura presam bine.
CREMA -branza se freaca bine cu zaharul, se adauga esenta si praful de...
BLAT: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa ca la bezele. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, amestecand usor ca pentru maioneza, apoi se adauga peste albusuri si se mixeaza usor. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt, se...
Amestecam faina cu cacaua si le punem intr-un vas incapator,
Amestecam laptele cu apa si le incalzim putin,
Frecam drojdia cu 1 lingurita de zahar,apoi o amestecam cu laptele si o adaugam in centrul fainii,
Framantam putin apoi adaugam oul batut usor,zaharul,zaharul vanilat si un praf de...
Amestecam zaharul,uleiul si apa,adaugam amoniacul stins intr-o lingurita de otet,esenta de rom,amestecam bine dupa care adaugam faina pana obtinem un aluat potrivit(care nu se lipeste de maini)
Facem bilute(nu foarte mari vor creste in cuptor) le asezam in tava unsa cu distanta intre ele,dam...
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam bine, incorporam galbenusul amestecand cu o lingura de lemn sau silicon, faina amestecata cu praful de copt o cernem peste albusuri, adaugam nuca de cocos si esenta si amestecam usor.
Tapetam o tava cu hartie de copt,...
Cernem faina si in mijloc facem o gaura. Aduagam drojdia, sare, zahar si coaja de lamaie. Amestecam si adaugam ouale batute si laptele caldut. Framantam un aluat care nu se lipeste de degete (daca este nevoie se mai adaugam faina)
Se intinde aluatul in foaie subtire, se unge cu branza...
Galbenusurile se amesteca cu iaurtul,zaharul,drojdia,praful de sare,
Adaugam cca 400 g faina si framantam adaugand untura pana o terminam daca este nevoie mai adaugam faina sa iasa un aluat potrivit de tare
Acoperim si lasam 30 min sa se odihneasca,
Intindem o foaie si taiem...
Briose din albusuri
Batem albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul si am mixat bine, adaugam uleiul ca la maioneza, adaugam laptele,coaja de lamaie si la final faina amestecata cu praful de copt amestecam cu o lingura Am asezat hartiutele in tava de briose,am adaugat cu o lingura compozitie(am...
Prajitura cu piersici de post
Mixam uleiul, apa si zaharul cca 3 minute, adaugam faina amestecata cu praful de copt si cernute, adaugam coaja si zeama de lamaie, nuca de cocos si mixam bine. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia o nivelam si asezam feliile de piersica (sau ce fruct dorim) una langa alta...
Inghetata de vanilie cu topping de ciocolata
Amestecam laptele cu zaharul si galbenusurile, adaugam si pastaia de vanilie. Punem oala pe foc si amestecam continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Cand incepe sa se ingroase oprim focul si lasam sa se raceasca foarte bine Dam la congelator 2 ore. Scoatem inghetata din congelator si o mixam...
Baclava cu zmeura
Amestecam margarina lichida, ouale, zaharul, iaurtul, praful de copt si zaharul vanilat, Intr-o tava asezam jumatate din foile de placinta pe rand si le ungem pe fiecare cu amestecul pregatit, adaugam zmeura si continuam cu celelalte foi procedand la fel, Taiem baclavaua in forma de romburi...
Tort cu zmeura
Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele treptat, amestecam bine, dupa care punem la fiert pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana subtire. Gelatina o dizolvam in siropul de zmeura, o lasam cca 5 minute dupa care o dizolvam pe baie de aburi, o amestecam cu...
Inghetata cu caramel
Caramelizam 100 g zahar, Cand a devenit auriu se adauga untul si 50 ml frisca lichida,se fierbe la foc mic,pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase,se lasa la racit Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pane devine ca o crema,adaugam laptele fierbinte Punem vasul...
Tort cu ciocolata
BLAT Albusurile le batem spuma cu 1 praf de sare,Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa,adaugam galbenusurile frecate cu zaharul si esenta de vanilie,apoi faina amestecata cu praful de copt,incorporam usor in compozitie cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia in...
Prajitura cu branza si capsuni
Amestecam toate ingredientele pentru coca si framantam bine. Untul la temperatura camerei il amestecam cu faina. Intindem aluatul si il ungem cu pasta de unt, il impachetam partea stanga spre mijloc, partea dreapta peste stanga si rulam. Asezam coca intr-un vas, acoperim si dam la frigider 3 ore....
Fursecuri in 3 culori
Se amesteca untul cu zaharul si galbenusul de ou. Adaugam faina amestecata cu praful de copt,esenta si laptele,amestecam bine Impartim aluatul in 3. Una ramane alba, in a 2 a se adauga cacao si se amesteca bine, iar in cea de a 3 se adauga colorant rosu,( 200 g capsuni am pus zahar peste...
Inghetata de vanilie cu capsuni
Laptele il punem la fiert cu zaharul, Amestecam praful de vanilie cu putin lapte si il adaugam cand laptele incepe sa fiarba,amestecam pana se ingroasa,lasam sa se raceasca bine Cand crema este rece adaugam frisca batuta bine,omogenizam bine Punem crema in pahare de unica folosinta sau...
Prajitura "Valurile Dunarii"
BLATUL -Amestecam faina cernuta cu praful de copt si un praf de sare. Mixam ouale impreuna cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi treptat uleiul si mixam ca la maioneza. Reducem viteza mixerului si adaugam jumatate din cantitatea de faina, dupa ce s-a incorporat adaugam...
Spirala cu urda
Amestecam faina cu sare, zaharul si praful de copt. Facem o gaura in mijloc, adaugam otetul si untul la temperatura camerei si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Il acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider 30 minute. UMPLUTURA -batem ouale bine, adaugam urda, coaja de...
Prajitura cu crema de cafea
BLAT -Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul, adaugam apa si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile treptat. Adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, cafeaua si amestecam cu o lingura. Turnam compozitia...
Melcisori cu scortisoara
Dizolvam drojdia in putin lapte cald cu putin zahar. Faina o cernem intr-un bol mai mare, adaugam drojdia, zaharul, esenta si otetul. Incepem sa framantam adaugand treptat laptele si uleiul, trebuie sa iasa un aluat nu foarte tare, il acoperim si il lasam sa creasca 30 minute la loc cald...
Prajitura cu branza si menta
Batem albusurile spuma cu zaharul,acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la frigider. Batem galbenusurile cu praful de sare,zaharul vanilat si lingurile de apa, pana amestecul devine cremos. Adaugam albusurile si faina,amestecam usor cu o paleta sau lingura. Turnam compozitia in tava...
Briose cu mere
Mixam bine uleiul cu zaharul(folositi un bol inalt)adaugam treptat apa rece, Incorporam faina amestecata cu sarea si praful de copt toate cernute. Adaugam marul curatat si taiat cubulete, Compozitia astfel obtinuta cu o lingura turnam in formele de briose,pregatite cu hartiute speciale...
Clatite cu marmelada
Mixam ouale cu sarea si zaharul, adaugam iaurtul si restul de ingrediente, amestecam bine acoperim si dam la frigider 30 minute Scoatem compozitia si adaugam putin ulei, amestecam Intr-o tigaie bine incalzita adaugam putin ulei dupa care punem 1 polonic de compozitie si le frigem pe ambele...
Tort Scooby Doo
Blatul -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam bine, adaugam treptat galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, adaugam faina cernuta,coaja de lamaie si amestecam, turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece...
Felie de lapte
Pregatim crema- mixam toate ingredientele pana obtinem o crema fina,dam la rece pana facem blatul Mixam galbenusurile cu zaharul,mierea si esenta de rom,pana isi dubleaza volumul,adaugam faina,grisul,praful de copt si amestecam, dupa care adaugam cacaoa,uleiul si laptele,omogenizam bine,...
Prajitura cu bombite de branza delaco si cocos
Bilutele de branza-amestecam toate ingredientele bine,dupa care formam bilute de marimea unei nuci,le asezam in tava(eu am uns-o cu ulei si tapetat-o cu faina) Mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam faina amestecata cu praful de copt si...
Friganele din pasca si cozonac
Feliile de cozonac care mi-au ramas dupa sarbatori. Se bat ouale bine cu laptele, zaharul vanilat si esenta. Se inmoaie fiecare felie in ou dupa care le prajim in uleiul inchins, pe ambele parti Le scoatem pe un servetel absorbant dupa care le pudram cu zahar pudra
placinta cu alune si ciocolata
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea. Facem gaura in mijloc si adaugam drojdia amestecata cu putin lapte, adaugam uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Framantam bine pana se dezlipeste de pe maini si lasam la dospit 30 minute. UMPLUTURA-alunele le macinam si le...
Tort cu jeleu
BLATUL -galbenusurile le mixam cu apa calduta 2-3 min dupa care adaugam zaharul si mixam cca 7 min, adaugam albusurile batute spuma,faina amestecata cu praful de copt,cacaua,un varf cutit sare,amestecam usor cu o lingura, Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la...
Cheesecake
Biscuitii ii amestecam cu zaharul, esenta, nuca de cocos si untul topit pana absoarbe tot untul. O tava cu pereti detasabili o ungem cu ulei si asezam folie alimentara, adaugam biscuitii si cu o lingura presam bine. CREMA -branza se freaca bine cu zaharul, se adauga esenta si praful de...
Tort ciocolatos
BLAT: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa ca la bezele. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, amestecand usor ca pentru maioneza, apoi se adauga peste albusuri si se mixeaza usor. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt, se...
Pasca cu ciocolata
Amestecam faina cu cacaua si le punem intr-un vas incapator, Amestecam laptele cu apa si le incalzim putin, Frecam drojdia cu 1 lingurita de zahar,apoi o amestecam cu laptele si o adaugam in centrul fainii, Framantam putin apoi adaugam oul batut usor,zaharul,zaharul vanilat si un praf de...
Piersici de post
Amestecam zaharul,uleiul si apa,adaugam amoniacul stins intr-o lingurita de otet,esenta de rom,amestecam bine dupa care adaugam faina pana obtinem un aluat potrivit(care nu se lipeste de maini) Facem bilute(nu foarte mari vor creste in cuptor) le asezam in tava unsa cu distanta intre ele,dam...
Tort simplu
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam bine, incorporam galbenusul amestecand cu o lingura de lemn sau silicon, faina amestecata cu praful de copt o cernem peste albusuri, adaugam nuca de cocos si esenta si amestecam usor. Tapetam o tava cu hartie de copt,...
Trandafiri cu branza
Cernem faina si in mijloc facem o gaura. Aduagam drojdia, sare, zahar si coaja de lamaie. Amestecam si adaugam ouale batute si laptele caldut. Framantam un aluat care nu se lipeste de degete (daca este nevoie se mai adaugam faina) Se intinde aluatul in foaie subtire, se unge cu branza...
Cornulete cu untura
Galbenusurile se amesteca cu iaurtul,zaharul,drojdia,praful de sare, Adaugam cca 400 g faina si framantam adaugand untura pana o terminam daca este nevoie mai adaugam faina sa iasa un aluat potrivit de tare Acoperim si lasam 30 min sa se odihneasca, Intindem o foaie si taiem...