Branzoaice

de Lau in Dulciuri, 19 Ian 2012 | 6104 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub de drojdie (50 g)
  • 100 g unt topit si racit
  • 200 ml lapte caldut
  • 3 linguri de smantana
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • zahar vanilat
  • UMPLUTURA
  • 500 g ricotta
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura faina
  • UNS
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Se face maiaua, amestecam drojdia cu putin lapte caldut si 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, amestecam si lasam la dospit pana face basicute (10-15 minute). Adaugam si restul ingredientelor (daca mai este nevoie adaugam faina sau lapte) framantam pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim si lasam intr-un loc calduros, pana isi dubleaza volumul.

Amestecam ingredientele pentru umplutura si dam la rece.

Pe masa infainata intindem aluatul, taiem patratele si punem cate o lingura de branza in mijloc, impaturim ca un plic si asezam in tava tapetata cu hartie de copt (repetam pana terminam).

Desfacem galbenusurile cu laptele si zaharul dupa care ungem placintele, dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc frumos.

Le lasam sa se raceasca in tava dupa care le pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]