Pachetele cu nuca

de Lau in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 3498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt
  • 1 lingura otet
  • zeama de lamaie
  • UMPLUTURA
  • 300 g nuca macinata
  • 1 cana cafea
  • 3 linguri marmelada de visine
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu nuca:

Faina se pune intr-un bol, se face gaura in mijloc, se adauga praful de copt, zeama de lamaie si otetul. Se amesteca putin, dupa care se adauga zaharul, sarea, untul topit si racit. Se adauga apa calduta treptat, se framanta pana iese un aluat care nu se lipeste. Se acopera si se da la frigider 30 minute (eu l-am lasat 1 ora pana am luat copiii de la gradi)

Nuca macinata se amesteca cu marmelada, zahar si se adauga treptat cafea pana ajunge la consistenta dorita,

Se intinde aluatul si se taie patratele, se unge cu nuca (avem grija sa nu ungem si marginile) impaturim(ca la sarmale)

Le asezam in tava unsa cu unt, dam tava la cuptorul incalzit pana se rumenesc putin,

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert melci cu nuca din aluat de cozonac