Pavlova

de Lau in Prajituri, 5 Feb 2012 | 5041 vizualizari

 

sursa gaby,ii multumesc pentru reteta

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 360 g zahar pudra
  • 3 linguri otet
  • 3 linguri amidon
  • un varf cutit sare

CREMA

  • 350 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 linguri faina
  • jumatate de lamaie
  • 50 g unt
  • 200 ml frisca

DECOR

  • kiwi
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Mixam albusurile cu sare 1 min la viteza mica,marim viteza si mixam pana face spuma,adaugam zaharul treptat mixand bine dupa fiecare,nu adaugam zahar pana nu se topeste anteriorul pus.

Mixam pana devine o spuma lucioasa si grasa(sa stea tepi la atingere)adaugam otetul si amidonul si mai mixam 1 min.

In 2 tavi tapetam cu hartie de copt si desenam cercuri cu farfuria in care vom aseza pavlova.

Ungem cu unt,impartim compozitia in 2 si cu o lingura facem un cerc mai mic decat cel desenat

Cu restul de albusuri umplem marginile usor mai inalte decat mijlocul.

Dam  tava la cuptorul incalzit la cea mai mica treapta,lasam 50 min dupa care intredeschidem usa cuptorului si mai lasam 15 min.

Lasam sa se raceasca bine in cuptor.

CREMA-laptele si zaharul punem la foc,faina o amestecam cu putin lapte si adaugam

cand laptele da sa fiarba amestecam continuu pana se ingroasa,luam de pe foc si adaugam untul

amestecam pana se topeste,adaugam zeama de la lamaie si lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit adaugam frisca si amestecam

Asezam prima foaie,trei sferturi din crema, kiwi,a 2 foaie,crema si decoram cu kiwi sau visine(sau cum dorim)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pavlova cu mix de fructe