Tort Scooby Doo

de Lau in Torturi, 5 Mai 2012 | 4554 vizualizari

 

multumesc tuturor pentru urari:X

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 10 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura zahar vanilat
  • coaja de lamaie

CREMA 1

  • 500 ml frisca
  • 200 g iaurt de piersici
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • Marmelada

crema 2

  • 1 plicuri budinca vanilie
  • 600 ml lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 50 g ciocolata

SIROP

  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Scooby Doo:

Blatul-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam bine,

adaugam treptat galbenusurile si mixam bine dupa fiecare,

adaugam faina cernuta,coaja de lamaie si amestecam,

turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,l

asam sa se raceasca foarte bine,

Blatul il taiem in 3

siropul-fierbem apa cu zaharul,la final adaugam esenta si lasam sa se raceasca

Crema1-Mixam frisca cu zaharul si adaugam iaurtul,amestecam adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic(eu pun doar apa cat sa acopere gelatina)amestecam si dam la frigider pana incepe sa se intareasca,

Asezam prima foaie, insiropam bine si adaugam crema 1,dam la frigider pana se intareste bine,

Crema 2-Laptele  il punem la foc impreuna cu zaharul,

Continutul plicurilor il amestecam cu putin lapte rece si adaugam peste restul de lapte cand incepe sa fiarba,amestecam continuu pana incepe sa se ingroasa,

stingem focul si adaugam ciocolata,lasam sa se raceasca putin

Peste crema 1-adaugam felii de marmelada,a 2- foaie,insiropam  si punem crema 2- dam la frigider pana se raceste complet

Asezam a -3 foaie insiropam si decoram.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Scooby Doo" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat