Paste carbonara

de Lau in Paste, 10 Ian 2020 | 3893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste
  • 4 oua
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • 100 g sunca mai carnoasa
  • 100 g jambon
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 g mozzarella
  • 100 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste carbonara:

Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, la 1 l de apa apa adaugam 1 lingurita sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele.

Intre timp pregatim sosul.

Intr-o cratita mai inalta adaugam uleiul de masline si cand s-a incalzit, adaugam sunca taiata felii sau cubulete, lasam sa se prajeasca cca 3-4 min dupa care adaugam jambonul taiat cubulete.

Lasam 1 min sa se prajeasca, dupa care adaugam ouale batute cu cascavalul si mozzarella dat prin razatoare.

Pastele fierte le adaugam peste sunca si amestecam bine, lasam cca 1-2 min dupa care luam cratita de pe foc, adaugam amestecul de ou si 1-2 polonice de apa in care au fiert pastele. (eu am preferat sa adaug lapte fierbinte 250 ml )

Adaugam piper proaspat si sare dupa gust, amestecam bine pana ce se omogenizeaza, servim cu mozzarella sau cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu hribi