Paste carbonara

de Lau in Paste, 10 Ian 2020 | 4681 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste
  • 4 oua
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • 100 g sunca mai carnoasa
  • 100 g jambon
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 g mozzarella
  • 100 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste carbonara:

Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, la 1 l de apa apa adaugam 1 lingurita sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele.

Intre timp pregatim sosul.

Intr-o cratita mai inalta adaugam uleiul de masline si cand s-a incalzit, adaugam sunca taiata felii sau cubulete, lasam sa se prajeasca cca 3-4 min dupa care adaugam jambonul taiat cubulete.

Lasam 1 min sa se prajeasca, dupa care adaugam ouale batute cu cascavalul si mozzarella dat prin razatoare.

Pastele fierte le adaugam peste sunca si amestecam bine, lasam cca 1-2 min dupa care luam cratita de pe foc, adaugam amestecul de ou si 1-2 polonice de apa in care au fiert pastele. (eu am preferat sa adaug lapte fierbinte 250 ml )

Adaugam piper proaspat si sare dupa gust, amestecam bine pana ce se omogenizeaza, servim cu mozzarella sau cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste tagliatelle cu sos alb ciuperci