Desert tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

de Lau in Torturi, 15 Ian 2020 | 2205 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 varf cutit sare
  • 1 praf de copt
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • 40 g cacao
  • 3 linguri ulei
  • esenta de rom
  • Crema
  • 800 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar pudra
  • Jeleu
  • 200 g capsuni
  • 200 g mure
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • 1/2 plic gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu jeleu de fructe cu mascarpone:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.

Adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt, cacaua, esenta si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca faorte bine, dupa care il vom taia in 2.

Jele: ,intr-o cratita adaugam fructele, apa si zaharul, punem pe foc amestecand ocazional pana ce se ingroasa ca un sos, adaugam gelatina hidratata.

Intre timp pregatim o caserola(mai mica ca tortul) de preferat tapetata cu folie alimentara (sa fie usor de scos) turnam jeleul strecurat si lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema-mixam smantana cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si pufoasa, adaugam mascarponele si esenta, mixam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam-adaugam crema (cu un posh am facut moate pe margine, adaugam 1/3 crema si deasupra jeleul, 1/3 crema, a 2 foaie de blat-insiropam-si moate de crema.

Dam la rece cateva ore, dupa care decoram dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu jeleu de fructe cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Bradul de Craciun