by miha,eu am pus branza in loc de mascarpone.multumesc pentru reteta
acest tort l-am pregatit pentru puiutul cel mic care il mai cheama si Ioan
RULADA
BLATUL
CREMA
DECOR
RULADA-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,mixam galbenusurile cu uleiul,adaugam peste albusuri, amestecam usor dupa care adaugam faina si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia,dam la cuptor 15 min la foc mediu.
Se desprinde rulada cu atentie si se pune pe alta foaie de copt tapetata cu putin zahar tos,rulam cu atentie si lasam sa se raceasca.
Se desface blatul se unge cu dulceata( dupa preferinta)eu am folosit de prune,se ruleaza din nou si se lasa la rece pana este gata crema
BLATUL-mixam ouale cu zaharul si sarea,cca 5 min,adaugam faina cernuta cu praful de copt,esenta,nuca macinata,amestecam usor cu o lingura sau viteza mica de la mixer,
Tapetam un vas cu ulei si faina,turnam compozitia si dam la cuptor pentru cca 20 min.
CREMA-Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc,se desface crema cu laptele turnand putin cate putin amestecand mereu ,se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroasa si devine ca o ciulama,lasam la racit si cand devine suportabil pentru deget adaugam gelatina ,omogenizam,dam la rece pana la racirea completa.
Intre timp batem smantana pentru frisca.
In crema racita adaugam branza,mixam usor pana obtinem o crema,adaugam frisca,omogenizam.
O tava cu pereti detasabili o imbracam in folie alimentara.
Adaugam blatul,rulada taiata felii pe margini si in mijloc crema de branza se da la rece peste noapte
Am topit ciocolata cu frisca,am lasat-o putin sa se raceasca dupa care am adaugat-o peste crema,am decorat cu ciocolata alba.