Albusurile se bat spuma cu 1 praf de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se topeste, adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt, adaugam albusurile spuma si restul de ingrediente si amestecam cu o lingura.
Incalzim o tigaie si o ungem cu ulei. Cand s-a incalzit uleiul...
Impachetat-100 ml ulei amestecam cu cele 4 linguri de faina si punem pe foc 1 min, pana se ingroasa putin.
Faina o cernem intr-un bol, facem gaura in mijloc adaugam zaharul, sare, drojdia si putina apa amestecam, adaugam otetul si uleiul si framantam adaugand treptat apa.
Intindem...
Faina o punem intr-un bol facem gaura in mijloc, adaugam drojdia, sare, zahar si galbenusurile amestecate. Incepem sa framantam si daca este nevoie adaugam lapte caldut, acoperim si lasam sa dospeasca 30 minute.
Intindem aluatul si intindem margarina amestecata cu faina, impaturim, adaugand...
Punem supa la fiert si cand fierbe adaugam orezul, acoperim si lasam sa fiarba. Cand este aproape fiert adaugam curry si mai lasam putin sa fiarba, adaugam piperul si oprim focul lasam sa se raceasca intr-un loc cald.
Cand s-a racit putin adaugam galbenusul de ou si se lasa sa se raceasca, se...
Se amesteca ingredinetele uscate (fara cacao), se adauga apa minerala si uleiul si amestecam pana omogenizam.
Se imparte compozitia in 2 si se adauga intr-una cacao si esenta de rom si in cealalta esenta de vanilie,
Se toarna compozitia alba in tava tapetata cu hartie de copt,se da la...
Spalam pipotele si inimile si le fierbem putin, spumam daca este nevoie.
Ceapa o curatam si o tocam nu prea marunt si o punem la calit in putin ulei, adaugam pipote si inimile, 1 cana de apa (sau apa in care au fiert) adaugam pipotele si lasam sa fiarba pana face un sos, iar la final adaugam...
Intr-un vas amestecam 180 g nuca de cocos, alune, cacao, adaugam uleiul si treptat apa, amestecam bine, iar in momentul in care aluatul devine compact nu mai adaugam apa, formam bilute mici pe care le tavali mprin nuca de cocos, le dam la frigider cateva ore.
Eu am adaugat in plus 1 plic de...
Amestecam apa cu margarina, praful de sare, praful de copt si adaugam faina cat sa iasa un aluat nelipicios, acoperim si dam deoparte 15 minute.
Cartofii ii fierbem si ii amestecam cu margarina.
Calim ceapa si usturoiul, adaugam morcovul si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam...
Curatam perele de coaja si le punem in apa cu zeama de lamaie.
Se pune la fiert vinul cu batonul de scortisoara, zaharul, cuisoarele, 1/2 lamaie, apoi adaugam perele si acoperim. Punem la foc mic sa fiarba, iar dupa cca 10 minute scoatem cuisoarele, lamaiasi batonul de scortisoara.
Perele...
Cernem faina si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia. Adaugam si cele 3 linguri de unt racit, adaugam laptele rece si framantam un aluat nelipicios si elastic. Acoperim si lasam intr-un loc calduros 1 ora, sa fie lipsit de aer si curenti.
Cele 200 g unt la temperatura camerei le amestecam...
Se curata merele si se dau prin razatoare,se adauga zaharul si scortisoara si se calesc putin.
Praful de budinca il amestecam cu apa rece si se adauga peste mere si se da focul mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa.
Se tapeteaza o tava cu folie alimentara si se aseaza un strat de...
Pulpele le spalam si le crestam
Amestecam cafeaua (preparata) cu sarea si piperul, adaugam pulpele, acoperim si dam la frigider 2 ore
In fiecare crestura adaugam cate o feliuta de mar,
Asezam in tava adaugam putina apa si ulei si dam la cuptor cca 25 min,cand este gata o stropim cu putin...
Faina o amestecam cu praful de copt si sarea, adaugam oul batut si framantam daca este nevoie mai adaugam lapte. Lasam deoparte pana pregatim umplutura.
Pieptul de pui il taiem cuburi si il condimentam si il prajim putin.
Ceapa o taiem solzisori si o calim in putin unt. Cu morcovul procedam...
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam bine,
Galbenusurile le amestecam cu uleiul si adaugam peste albusuri, amestecam cu o lingura, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao, adaugam si esenta si omogenizam.
Turnam compozitia in tava tapetata cu...
Margarina o frecam cu zaharul,adaugam oul, laptele,praful de copt stins in otet,faina si framantam (daca mai este nevoi adaugam faina)un aluat nelipicios.
Dovleacul dat prin razatoare se caleste pana scade zeama,se adauga zahar si esenta de rom,lasam sa se raceasca.
Intindem o foaie ,...
Punem 4 l de apa cu un praf de sare la fiert;
cand da sa fiarba adaugam coaja de lamaie si 1 baton de scortisoara,mucenicii si lasam sa fiarba cca 10 min,amestecand din cand in cand;
oprim focul si adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine.
Calim ceapa si morcovul in uleiul incalzit, adaugam carnea si lasam putin sa se caleasca impreuna, adaugam 200 g suc de rosii si lasam sa farba cca 5-10 minute, la final adaugam mararul si condimente dupa gust
Varza o scoatem din apa si o stoarcem bine de apa, o taiem si asezam 1 strat de...
Dovleacul dat prin razatoare il calim cu putin unt si zahar, oprim focul si adaugam scortisoara si grisul, lasam la racit.
Amestecam drojdia cu putina apa calduta,1 lingurita zahar si un praf de sare. Amestecam faina,facem o gaura in mijloc si adaugam restul de ingredinte,drojdia si framantam...
Incalzim laptele cu untul zi zaharul,
Amestecam faina cu restul ingredientelor si adaugam laptele,framantam pana rezulta un aluat nelipicios,acoperim cu un prosop si lasam pana isi dubleaza volumul.
Framantam un pic ca sa iasa aerul si intindem o foaie pe masa infainata,taiem cercuri cu un...
Mixam ouale cu sarea si zaharul,adaugam sana,coaja de lamaie si zeama,praful de copt si faina mixam si dam la frigider 30 min,adaugam putin ulei si amestecam. Incalzim bine tigaia si facem clatitele,le lasam sa se raceasca
Ungem cate o clatita cu gem si crema si le impaturim.
Ungem tava cu...
Frunzele de varza le punem in apa cat pregatim compozitia.
Spalam orezul si il lasam sa se scurga bine.
Pasatul il spalam de cateva ori, il lasam sa se scurga la final il strangem si in mana. Ceapa o curatam,o tocam marunt,ardeiul il tocam marunt,morcovul il dam prin razatoare,
Amestecam...
Drojdia o amestecam cu un praf de sare, un pic de zahar si faina, lasam cca 10 min dupa care adaugam faina si restul ingredintelor, laptele sa fie caldut si il adaugam treptat, acoperim si lasam cca 40 min la dospit
Ouale le mixam cu zaharul, adaugam branza si cu blenderul pisam(sa iasa ca o...
Framantam un aluat nelipicios din ingredinte, il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Pieptul de pui il taiem fasii si il prajim putin, apoi il lasam sa se raceasca. Fierbem 1 ou(sa fie tare galbenusul). Ardeii il taiem felii si dam cascavalul prin razatoare.
Intindem o foaie,...
Faina o cernem, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia, sare, zahar si putina apa, amestecam dupa care framantam un aluat nelipicios. Acoperi mai lasam cca 30 min la dospit.
Carnea o taiem bucati si o fierbem. Amestecam ouale batute cu branza si smantana, sare dupa gust, usturoiul...
Calim ceapa in putin ulei, adaugam ardeiul si morcovii taiati, lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam pipotele si mai lasam putin sa se caleasca impreuna. Am adaugat sucul de rosii, sare, foaia de dafin, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic, daca mai este nevoie completam cu apa....
Se caleste ceapa in ulei, adaugam mazarea, apa cat sa acopere, cartofii, morcovii curatati si taiati. Lasam sa fiarba pana sunt gata legumele. La final adaugam si patrunjelul.
Scoatem legumele si le pisam cu blenderul, dupa ce le-am pisat adaugam supa in care am fiert legumele pana obtinem...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste, se adauga uleiul, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu o lingura si se imparte compozitia in 2 castroane. In primul adaugam 1/3 din compozitie si in al...
Zaharul se topeste,se adauga 1 cana de apa si se pune din nou pe foc pana se dizolva complet.
Margarina se topeste intr-un ibric si se lasa la racit.
Se amesteca cacao,praful de copt,coaja de portocala,nuca,se adauga margarina,siropul de zahar caldut si restul de apa,se amesteca si se...
Untul se topeste si se lasa sa se raceasca.
Se bat ouale cu zaharul,un praf de sare,se adauga si restul de ingrediente si se amesteca bine,sa iasa un aluat elastic si nelipicios,
Se intinde o foaie si se decupeaza fursecurile,se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei(doar prima data),se dau...
Ceapa se caleste putin, se adauga carnea taiata bucati, un pic de apa si se lasa cca 10 min pe foc. Se adauga oul batut si smantana, se condimenteaza, se adauga ardeiul taiat fasii
Cu o lingurita umplem copanelele si in fiecare punem cate o bucata de cascaval.
Le asezam in tava si le...
Clatite americane (2)
Albusurile se bat spuma cu 1 praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se topeste, adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt, adaugam albusurile spuma si restul de ingrediente si amestecam cu o lingura. Incalzim o tigaie si o ungem cu ulei. Cand s-a incalzit uleiul...
Strudel cu varza acra si carnat
Impachetat-100 ml ulei amestecam cu cele 4 linguri de faina si punem pe foc 1 min, pana se ingroasa putin. Faina o cernem intr-un bol, facem gaura in mijloc adaugam zaharul, sare, drojdia si putina apa amestecam, adaugam otetul si uleiul si framantam adaugand treptat apa. Intindem...
Pulpe de pui in aluat
Faina o punem intr-un bol facem gaura in mijloc, adaugam drojdia, sare, zahar si galbenusurile amestecate. Incepem sa framantam si daca este nevoie adaugam lapte caldut, acoperim si lasam sa dospeasca 30 minute. Intindem aluatul si intindem margarina amestecata cu faina, impaturim, adaugand...
Gomboti de orez cu pasare
Punem supa la fiert si cand fierbe adaugam orezul, acoperim si lasam sa fiarba. Cand este aproape fiert adaugam curry si mai lasam putin sa fiarba, adaugam piperul si oprim focul lasam sa se raceasca intr-un loc cald. Cand s-a racit putin adaugam galbenusul de ou si se lasa sa se raceasca, se...
Prajitura in 2 culori
Se amesteca ingredinetele uscate (fara cacao), se adauga apa minerala si uleiul si amestecam pana omogenizam. Se imparte compozitia in 2 si se adauga intr-una cacao si esenta de rom si in cealalta esenta de vanilie, Se toarna compozitia alba in tava tapetata cu hartie de copt,se da la...
Pipote si inimi cu ceapa
Spalam pipotele si inimile si le fierbem putin, spumam daca este nevoie. Ceapa o curatam si o tocam nu prea marunt si o punem la calit in putin ulei, adaugam pipote si inimile, 1 cana de apa (sau apa in care au fiert) adaugam pipotele si lasam sa fiarba pana face un sos, iar la final adaugam...
Bomboane de post cu nuca de cocos
Intr-un vas amestecam 180 g nuca de cocos, alune, cacao, adaugam uleiul si treptat apa, amestecam bine, iar in momentul in care aluatul devine compact nu mai adaugam apa, formam bilute mici pe care le tavali mprin nuca de cocos, le dam la frigider cateva ore. Eu am adaugat in plus 1 plic de...
Tarta in straturi
Amestecam apa cu margarina, praful de sare, praful de copt si adaugam faina cat sa iasa un aluat nelipicios, acoperim si dam deoparte 15 minute. Cartofii ii fierbem si ii amestecam cu margarina. Calim ceapa si usturoiul, adaugam morcovul si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam...
Pere in sos de vin
Curatam perele de coaja si le punem in apa cu zeama de lamaie. Se pune la fiert vinul cu batonul de scortisoara, zaharul, cuisoarele, 1/2 lamaie, apoi adaugam perele si acoperim. Punem la foc mic sa fiarba, iar dupa cca 10 minute scoatem cuisoarele, lamaiasi batonul de scortisoara. Perele...
Mini croissante
Cernem faina si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia. Adaugam si cele 3 linguri de unt racit, adaugam laptele rece si framantam un aluat nelipicios si elastic. Acoperim si lasam intr-un loc calduros 1 ora, sa fie lipsit de aer si curenti. Cele 200 g unt la temperatura camerei le amestecam...
Prajitura cu mere si biscuiti
Se curata merele si se dau prin razatoare,se adauga zaharul si scortisoara si se calesc putin. Praful de budinca il amestecam cu apa rece si se adauga peste mere si se da focul mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se tapeteaza o tava cu folie alimentara si se aseaza un strat de...
Pulpe de pui cu cafea si mar
Pulpele le spalam si le crestam Amestecam cafeaua (preparata) cu sarea si piperul, adaugam pulpele, acoperim si dam la frigider 2 ore In fiecare crestura adaugam cate o feliuta de mar, Asezam in tava adaugam putina apa si ulei si dam la cuptor cca 25 min,cand este gata o stropim cu putin...
Pachetele cu pui
Faina o amestecam cu praful de copt si sarea, adaugam oul batut si framantam daca este nevoie mai adaugam lapte. Lasam deoparte pana pregatim umplutura. Pieptul de pui il taiem cuburi si il condimentam si il prajim putin. Ceapa o taiem solzisori si o calim in putin unt. Cu morcovul procedam...
Rulada cu budinca de vanilie
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam bine, Galbenusurile le amestecam cu uleiul si adaugam peste albusuri, amestecam cu o lingura, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao, adaugam si esenta si omogenizam. Turnam compozitia in tava tapetata cu...
Guguluf cu dovleac
Margarina o frecam cu zaharul,adaugam oul, laptele,praful de copt stins in otet,faina si framantam (daca mai este nevoi adaugam faina)un aluat nelipicios. Dovleacul dat prin razatoare se caleste pana scade zeama,se adauga zahar si esenta de rom,lasam sa se raceasca. Intindem o foaie ,...
Mucenici muntenesti
Punem 4 l de apa cu un praf de sare la fiert; cand da sa fiarba adaugam coaja de lamaie si 1 baton de scortisoara,mucenicii si lasam sa fiarba cca 10 min,amestecand din cand in cand; oprim focul si adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine.
Varza a la Cluj
Calim ceapa si morcovul in uleiul incalzit, adaugam carnea si lasam putin sa se caleasca impreuna, adaugam 200 g suc de rosii si lasam sa farba cca 5-10 minute, la final adaugam mararul si condimente dupa gust Varza o scoatem din apa si o stoarcem bine de apa, o taiem si asezam 1 strat de...
Strudel cu dovleac de post
Dovleacul dat prin razatoare il calim cu putin unt si zahar, oprim focul si adaugam scortisoara si grisul, lasam la racit. Amestecam drojdia cu putina apa calduta,1 lingurita zahar si un praf de sare. Amestecam faina,facem o gaura in mijloc si adaugam restul de ingredinte,drojdia si framantam...
Gogosi glazurate
Incalzim laptele cu untul zi zaharul, Amestecam faina cu restul ingredientelor si adaugam laptele,framantam pana rezulta un aluat nelipicios,acoperim cu un prosop si lasam pana isi dubleaza volumul. Framantam un pic ca sa iasa aerul si intindem o foaie pe masa infainata,taiem cercuri cu un...
Clatite cu bezea
Mixam ouale cu sarea si zaharul,adaugam sana,coaja de lamaie si zeama,praful de copt si faina mixam si dam la frigider 30 min,adaugam putin ulei si amestecam. Incalzim bine tigaia si facem clatitele,le lasam sa se raceasca Ungem cate o clatita cu gem si crema si le impaturim. Ungem tava cu...
Sarmale cu pasat
Frunzele de varza le punem in apa cat pregatim compozitia. Spalam orezul si il lasam sa se scurga bine. Pasatul il spalam de cateva ori, il lasam sa se scurga la final il strangem si in mana. Ceapa o curatam,o tocam marunt,ardeiul il tocam marunt,morcovul il dam prin razatoare, Amestecam...
Placinte cu branza de oi
Drojdia o amestecam cu un praf de sare, un pic de zahar si faina, lasam cca 10 min dupa care adaugam faina si restul ingredintelor, laptele sa fie caldut si il adaugam treptat, acoperim si lasam cca 40 min la dospit Ouale le mixam cu zaharul, adaugam branza si cu blenderul pisam(sa iasa ca o...
Mini pizza
Framantam un aluat nelipicios din ingredinte, il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pieptul de pui il taiem fasii si il prajim putin, apoi il lasam sa se raceasca. Fierbem 1 ou(sa fie tare galbenusul). Ardeii il taiem felii si dam cascavalul prin razatoare. Intindem o foaie,...
Placinta cu piept de pui
Faina o cernem, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia, sare, zahar si putina apa, amestecam dupa care framantam un aluat nelipicios. Acoperi mai lasam cca 30 min la dospit. Carnea o taiem bucati si o fierbem. Amestecam ouale batute cu branza si smantana, sare dupa gust, usturoiul...
Tocanita de pipote si inimi
Calim ceapa in putin ulei, adaugam ardeiul si morcovii taiati, lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam pipotele si mai lasam putin sa se caleasca impreuna. Am adaugat sucul de rosii, sare, foaia de dafin, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic, daca mai este nevoie completam cu apa....
Supa crema de mazare
Se caleste ceapa in ulei, adaugam mazarea, apa cat sa acopere, cartofii, morcovii curatati si taiati. Lasam sa fiarba pana sunt gata legumele. La final adaugam si patrunjelul. Scoatem legumele si le pisam cu blenderul, dupa ce le-am pisat adaugam supa in care am fiert legumele pana obtinem...
Prajitura din albusuri
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste, se adauga uleiul, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu o lingura si se imparte compozitia in 2 castroane. In primul adaugam 1/3 din compozitie si in al...
Negresa de post
Zaharul se topeste,se adauga 1 cana de apa si se pune din nou pe foc pana se dizolva complet. Margarina se topeste intr-un ibric si se lasa la racit. Se amesteca cacao,praful de copt,coaja de portocala,nuca,se adauga margarina,siropul de zahar caldut si restul de apa,se amesteca si se...
Fursecuri inimioare
Untul se topeste si se lasa sa se raceasca. Se bat ouale cu zaharul,un praf de sare,se adauga si restul de ingrediente si se amesteca bine,sa iasa un aluat elastic si nelipicios, Se intinde o foaie si se decupeaza fursecurile,se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei(doar prima data),se dau...
Ciocanele de pui umplute
Ceapa se caleste putin, se adauga carnea taiata bucati, un pic de apa si se lasa cca 10 min pe foc. Se adauga oul batut si smantana, se condimenteaza, se adauga ardeiul taiat fasii Cu o lingurita umplem copanelele si in fiecare punem cate o bucata de cascaval. Le asezam in tava si le...