Prajitura "Fulg de nea"

de Lau in Prajituri, 19 Dec 2011 | 21146 vizualizari

 

reteta o am de pe net

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 5 oua
  • 1/2 praf de copt
  • 130 g faina
  • 1 praf de sare
  • 50 ml apa
  • CREMA
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 80 ml lapte
  • 100 ml frisca
  • vanilie
  • DECOR
  • frisca
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Fulg de nea":

Se bat albusurile cu 40 ml apa calduta, apoi adaugam zaharul treptat si se bat bine. Se mixeaza galbenusurile cu 10 ml apa calduta si se adauga peste albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt si sarea, se amesteca cu albusurile, apoi adaugam esenta. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit bine taiem blatul in 2 foi.

CREMA-intr-o cratita se omogenizeaza ouale, zaharul si laptele. Se pune cratita pe foc si amestecam continuu pana da in clocot si incepe sa se ingroase, apoi se lasa sa se raceasca bine. Adaugam untul, omogenizam bine, adaugam frisca si mixam cca 2 minute, apoi adaugam vanilie dupa gust.

Am decupat un brad (au lasat amprenta cei mici)

Asezam prima foaie-crema-foaie-frisca-nuca de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Fulg de nea"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

MIUTA 1

03.01.2012, 12:51

Ce bine arata

orin 1

21.12.2013, 14:43

As vrea sa fac prajitura acum de Craciun dar nu scrie ce cantitate de zahar trebuie la blat

Lau 1

21.12.2013, 16:03

scz orin este 150 ga zahar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]