Lasagne

de Lau in Lasagna, 2 Feb 2012 | 7323 vizualizari

 

by diaconta mersi a iesit delicioasa

 

INGREDIENTE

  • 250 g foi nefierte
  • SOS BECHAMEL
  • 700 ml lapte
  • 3 lignuri faina
  • o lingura de unt
  • sare
  • nucsoara
  • piper
  • SOSUL  DE CARNE
  • 400 g carne(de vita am folosit)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 400 ml suc de rosii
  • 3 catei usturoi
  • ulei de masline
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • 250 g mozzarella
  • 200 g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne:

Sosul de carne- calim ceapa, morcovul, adaugam carnea si o lasam sa se caleasca cu ceapa, adaugam sucul de rosii, condimente si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand.

Sosul bechamel-topim untul, adaugam faina si lasam cca 2 min amestecand continuu. Luam cratita de pe foc si adaugam laptele rece, amestecam continuu pentru a nu face cocoloase, adaugam sare, piper, nucsoara dupa gust. Lasam sa fiarba pana obtinem consistenta dorita(nu este nevoie sa fie foarte gros)

Ungem tava cu putin ulei, adaugam un strat de sos bechamel, un strat de foi, sos de carne, sos bechamel, felii de mozzarella, cascaval razuit, foi, sos de carne, sos bechamel si continuam pana terminam.

Deasupra am pus sos de carne, sos bechamel, felii de mozarella si cascaval razuit. Dam tava la cuptor pentru cca 30 min

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagne Bolognese