Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare.Adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva si obtinem o spuma lucioasa,adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata.
Amestecam cu o paleta cu miscari usoare,pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata...
Coji - intr-un bol mixam untul, untura cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam oul, iaurtul amestecat cu amoniacul, amestecam bine pana ce omogenizam, adaugam treptat faina, framantand un aluat nelipicios. Acoperim aluatul cu folie alimentara si dam la rece...
Foi - intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,
Galbenusurile le mixam cu untul topit si racit, adaugam peste spuma de albusuri si amestecam cu o spatula, adaugam faina, coaja de lamaie si...
Intr-un bol mixam untul la temeperatura camerei cu zaharul,adaugam pe rand galbenusurile mixand bine dupa fiecare,
Separat amestecam faina cu coaja de portocala rasa si nuca de cocos, adaugam peste compozitia de unt, framantam un aluat omogen care nu se lipeste de maine (daca este nevoie mai...
Blat - mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul, laptele, adaugam untura (la temperatura camerei), plicul de amoniac stins in zeama de lamaie, coaja de portocala, esenta si treptat faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios.
Invelim in folie alimentara si dam la rece cca 30 minute. Impartim...
Blat -mixam untul moale cu zaharul si un praf de sare,adaugam cate un ou mixand bine dupa fiecare,adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa,amesteca dupa care adaugam ciocolata topita si esenta de rom,mixam pana ce se omogenizeaza.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam...
Cartofii ii curatam,spalam si ii taiem felii.
Taiem afumatura felii,
Intr-un ceaun adaugam putin ulei dupa care adaugam slanina,lasam putin sa se prajeasca dupa care adagam feliile de muschi si lasam sa se prajeasca putin impreuna,
Adaugam cartofi,sare,piper dupa gust,amestecam si lasam...
Spalam bine andiva,le stoarcem bine de apa dupa care le taiem bucati,
Adaugam mustarul,un pic de ulei si sare,amestecam bine,
Se da la frigider 30 min inainte de servire.
Salam de biscuiţi, reţetă cu banane
Intr-o cratita punem laptele si zaharul, punem pe foc si cand s-a incalzit adaugam untul si lasam pe foc pana ce se topeste untul, cand s-a racit adaugam esenta de rom.
Macinam biscuitii si nuca, adaugam cacao, ness-ul, adaugam treptat laptele caldut...
Crema -intr-o cratita adaugam laptele,zaharul si punem pe foc pana se dizolva zaharul.Separat intr-un bol amestecam amidonul cu cacao si dizolvam cu putin lapte,adaugam laptele fierbinte amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.
Turnam amestecul din nou in cratita,punem pe foc mic...
Blat- Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam 1lingura de zahar si mixam pana devine o spuma lucioasa.
Galbenusurile le mixam cu zaharul ramas,adaugam uleiul,laptele si amestecam cu o spatula,adaugam faina amestecata cu praful de copt,cacao,nuca tocata,amestecam cu spatula pana ce...
Aluat -Intr-un bol punem 300 g faina,zaharul,zaharul vanilat,sare,facem o gaura in mijloc adaugam galbenusurile,untura la temperatura camerei si incepem sa framantam un aluat omogen(daca este nevoie mai adaugam faina)invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.
Intindem aluatul pe masa...
Intr-un bol mai adanc adaugam faina,facem o gaura in mijloc adaugam laptele caldut,amestecat cu bicarbonatul,oul batut si cele 2 linguri ulei.
Framantam cca 10 min dupa care acoperim vasul si lasam la odihnit cca 10 min,
Intindem aluatul de cca 1 cm grosime pe masa infainata,ungem uniform...
Intr-o oala mare punem uleiul si cand s-a incalzit adaugam ceapa tocata marunt,lasam sa se caleasca,putin dupa care adaugam morcovii dati prin razatoare,lasam sa se caleasca impreuna dupa care adaugam gogosarii,kapia tocati marunt,amestecam si lasam sa fiarba la foc mic,amestecand din cand in...
Blat -Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste,adaugam esenta,faina amestecata cu praful de copt,
Cu o paleta amestecam cu miscari usoare de jos in sus,
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana...
Aluatul - intr-un bol amestecam faina, sarea, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie. In alt bol amestecam uleiul, laptele, adaugam treptat peste amestecul de faina amestecand cu o lingura dupa care cu mana framantam o coca omogena. Dam la frigider pana pregatim umplutura.
Umplutura -...
Punem laptele la incalzit si cand este fierbinte adaugam branza de vaci si amestecam pana se incheaga.
Punem continutul intr-o strecuratoare sa se scurga lichidul si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit dam branza telemea prin razatoare.
Intr-o oala cu fundul dublu (eu am folosit un...
Intr-un bol amestecam laptele caldut,drojdia si zaharul,lasam la dospit 30 min,
Cernem faina intr-un lighean,adaugam,laptele,zaharul,esenta,mixam cu mixerul 5min dupa care adaugam untul la temperatura camerei taiat bucati,un praf de sare, dupa care mai amestecam 10 min dupa care acoperim si...
Intr-un bol amestecam grisul cu smantana si lasam deoparte 30 min,
Intre timp mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,
Adagam branza de vaci,grisul si amestecam cu o paleta bine.
Se...
Aluat : intr-un bol punem untul taiat bucatele, faina cernuta, un praf de sare, zaharul si amestecam cu mana pana rezulta un aluat pe care il invelim in folie alimentara si dam la rece 30 minute.
Intre timp pregatim umplutura : intr-un bol punem branza de vaci, crema de branza, oul...
Spalam legumele si le taiem cat mai marunt.
Intr-o cratita calim putin usturoiul tocat marunt,amestecand continuu ca sa nu se arda,adaugam ardeiul,calim putin dupa care adaugam restul de legume,potrivim de cimbru sare si piper dupa gust,
Adaugam 2 canii de apa si acoperim,lasam sa fiarba...
Carnea o taiem bucati dupa care o condimentam cu sare si piper,acoperim cu folie alimentara si dam la rece 30 minute
Intre timp curatam dovleceii si ii taiem felii,rosiile le spalam si le taiem felii,
Intr-un vas termorezistent uns cu ulei adaugam carnea si deasupra adaugam felii de rosii...
Carnea o spalam si o taiem bucati,o condimentam cu sare si piper dupa care o prajim in ulei incalzit pe ambele parti,
Intr-o cratita calim ceapa tocata, adaugam ardeiul tocat marunt ,lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam boaia de ardei,sare,piper dupa gust,crengute de rozmarin,carnea...
Pulpele le spalam bine dupa care le stergem cu un prosop.
Intr-un vas batem oul cu sare,piper,usturoiul pisat,smantana,
Ungem un vas termorezistent cu ulei adaugam pulpele, adaugam amestecul de smantana si deasupra adaugam cascavalul ras.
Dam la cuptorul incalzit pana se rumeste...
Intr-o farfurie se bat ouale cu sare si piper,
Se pun in 2 farfurii pesmetul si faina,
Pe felia de sunca punem o felie de cascaval si rulam cat mai strans,
Trecem ruloul prin faina dupa care prin oul batut dupa care prin pesmet,repetam operatiunea inca o data dupa care le prajim in ulei...
Blat - Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Separat in alt bol mixam galbenusurile cu uleiul si adaugam in fir subtire peste spuma de albusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecam cu o lingura cu miscari...
Pulpele de pui le spalam,le asezam intr-un vas termorezistent,le stropim cu putin ulei dupa care le condimentam cu sare,piper,boaia de ardei,adaugam vinul,2 catei de usturoi taiati in cuburi.crengute de rozmarin,acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca 20 min.
Luam folia si mai lasam...
Intr-o cratita punem fructele, zaharul si apa, amestecam si punem pe foc pana ce devine un sos gros. Lasam sa se raceasca.
Luam cate o foaie de placinta o ungem cu unt topit si racit, o indoim pe jumatate. In mijloc adaugam cate o lingura umplutura (nu punem foarte mult ca sa nu curga), indoim...
Blat alb -Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta pana devin ca o crema, adaugam amidonul amestecat cu praful de copt, faina si amestecam pana ce se omogenizeaza. Separat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor in crema de galbenusuri, amestecand cu miscari usoare....
Aluat - intr-un bol punem faina, sare, untul taiat bucatele si incepem sa framantam adaugand treptat apa rece, pana devine un aluat omogen. Invelim in folie alimentara si dam la rece.
Choux a la creme -intr-o cratita puenm apa, uleiul si sarea. Punem pe foc pana da in clocot, cand...
Prajitura Snickers
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare.Adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva si obtinem o spuma lucioasa,adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata. Amestecam cu o paleta cu miscari usoare,pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia intr-o tava tapetata...
Nuci umplute
Coji - intr-un bol mixam untul, untura cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam oul, iaurtul amestecat cu amoniacul, amestecam bine pana ce omogenizam, adaugam treptat faina, framantand un aluat nelipicios. Acoperim aluatul cu folie alimentara si dam la rece...
Tort Dobos
Foi - intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa, Galbenusurile le mixam cu untul topit si racit, adaugam peste spuma de albusuri si amestecam cu o spatula, adaugam faina, coaja de lamaie si...
Cornulete cu nuca de cocos
Intr-un bol mixam untul la temeperatura camerei cu zaharul,adaugam pe rand galbenusurile mixand bine dupa fiecare, Separat amestecam faina cu coaja de portocala rasa si nuca de cocos, adaugam peste compozitia de unt, framantam un aluat omogen care nu se lipeste de maine (daca este nevoie mai...
Prajitura caramel
Blat - mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul, laptele, adaugam untura (la temperatura camerei), plicul de amoniac stins in zeama de lamaie, coaja de portocala, esenta si treptat faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. Invelim in folie alimentara si dam la rece cca 30 minute. Impartim...
Tort Sacher
Blat -mixam untul moale cu zaharul si un praf de sare,adaugam cate un ou mixand bine dupa fiecare,adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa,amesteca dupa care adaugam ciocolata topita si esenta de rom,mixam pana ce se omogenizeaza. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam...
Cartofi taranesti cu afumatura
Cartofii ii curatam,spalam si ii taiem felii. Taiem afumatura felii, Intr-un ceaun adaugam putin ulei dupa care adaugam slanina,lasam putin sa se prajeasca dupa care adagam feliile de muschi si lasam sa se prajeasca putin impreuna, Adaugam cartofi,sare,piper dupa gust,amestecam si lasam...
Salata de andive
Spalam bine andiva,le stoarcem bine de apa dupa care le taiem bucati, Adaugam mustarul,un pic de ulei si sare,amestecam bine, Se da la frigider 30 min inainte de servire.
Salam de biscuiţi, reţetă cu banane
Salam de biscuiţi, reţetă cu banane Intr-o cratita punem laptele si zaharul, punem pe foc si cand s-a incalzit adaugam untul si lasam pe foc pana ce se topeste untul, cand s-a racit adaugam esenta de rom. Macinam biscuitii si nuca, adaugam cacao, ness-ul, adaugam treptat laptele caldut...
Buturuga din biscuiti
Crema -intr-o cratita adaugam laptele,zaharul si punem pe foc pana se dizolva zaharul.Separat intr-un bol amestecam amidonul cu cacao si dizolvam cu putin lapte,adaugam laptele fierbinte amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Turnam amestecul din nou in cratita,punem pe foc mic...
Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate
Blat- Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam 1lingura de zahar si mixam pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile le mixam cu zaharul ramas,adaugam uleiul,laptele si amestecam cu o spatula,adaugam faina amestecata cu praful de copt,cacao,nuca tocata,amestecam cu spatula pana ce...
Mini tarte cu struguri
Aluat -Intr-un bol punem 300 g faina,zaharul,zaharul vanilat,sare,facem o gaura in mijloc adaugam galbenusurile,untura la temperatura camerei si incepem sa framantam un aluat omogen(daca este nevoie mai adaugam faina)invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min. Intindem aluatul pe masa...
Turte banatene
Intr-un bol mai adanc adaugam faina,facem o gaura in mijloc adaugam laptele caldut,amestecat cu bicarbonatul,oul batut si cele 2 linguri ulei. Framantam cca 10 min dupa care acoperim vasul si lasam la odihnit cca 10 min, Intindem aluatul de cca 1 cm grosime pe masa infainata,ungem uniform...
Tocana de legume pentru iarna
Intr-o oala mare punem uleiul si cand s-a incalzit adaugam ceapa tocata marunt,lasam sa se caleasca,putin dupa care adaugam morcovii dati prin razatoare,lasam sa se caleasca impreuna dupa care adaugam gogosarii,kapia tocati marunt,amestecam si lasam sa fiarba la foc mic,amestecand din cand in...
Prajitura cu frisca
Blat -Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste,adaugam esenta,faina amestecata cu praful de copt, Cu o paleta amestecam cu miscari usoare de jos in sus, Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana...
Tarta cu branza si pere
Aluatul - intr-un bol amestecam faina, sarea, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie. In alt bol amestecam uleiul, laptele, adaugam treptat peste amestecul de faina amestecand cu o lingura dupa care cu mana framantam o coca omogena. Dam la frigider pana pregatim umplutura. Umplutura -...
Cum se face cascaval de casa
Punem laptele la incalzit si cand este fierbinte adaugam branza de vaci si amestecam pana se incheaga. Punem continutul intr-o strecuratoare sa se scurga lichidul si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit dam branza telemea prin razatoare. Intr-o oala cu fundul dublu (eu am folosit un...
Painici cu ciocolata
Intr-un bol amestecam laptele caldut,drojdia si zaharul,lasam la dospit 30 min, Cernem faina intr-un lighean,adaugam,laptele,zaharul,esenta,mixam cu mixerul 5min dupa care adaugam untul la temperatura camerei taiat bucati,un praf de sare, dupa care mai amestecam 10 min dupa care acoperim si...
Placinta ruseasca
Intr-un bol amestecam grisul cu smantana si lasam deoparte 30 min, Intre timp mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, Adagam branza de vaci,grisul si amestecam cu o paleta bine. Se...
Prajitura cu branza si struguri
Aluat : intr-un bol punem untul taiat bucatele, faina cernuta, un praf de sare, zaharul si amestecam cu mana pana rezulta un aluat pe care il invelim in folie alimentara si dam la rece 30 minute. Intre timp pregatim umplutura : intr-un bol punem branza de vaci, crema de branza, oul...
Ghiveci
Spalam legumele si le taiem cat mai marunt. Intr-o cratita calim putin usturoiul tocat marunt,amestecand continuu ca sa nu se arda,adaugam ardeiul,calim putin dupa care adaugam restul de legume,potrivim de cimbru sare si piper dupa gust, Adaugam 2 canii de apa si acoperim,lasam sa fiarba...
Legume cu carne la cuptor
Carnea o taiem bucati dupa care o condimentam cu sare si piper,acoperim cu folie alimentara si dam la rece 30 minute Intre timp curatam dovleceii si ii taiem felii,rosiile le spalam si le taiem felii, Intr-un vas termorezistent uns cu ulei adaugam carnea si deasupra adaugam felii de rosii...
Papricas in crusta de cartofi
Carnea o spalam si o taiem bucati,o condimentam cu sare si piper dupa care o prajim in ulei incalzit pe ambele parti, Intr-o cratita calim ceapa tocata, adaugam ardeiul tocat marunt ,lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam boaia de ardei,sare,piper dupa gust,crengute de rozmarin,carnea...
Pui cu smantana si cascaval la cuptor
Pulpele le spalam bine dupa care le stergem cu un prosop. Intr-un vas batem oul cu sare,piper,usturoiul pisat,smantana, Ungem un vas termorezistent cu ulei adaugam pulpele, adaugam amestecul de smantana si deasupra adaugam cascavalul ras. Dam la cuptorul incalzit pana se rumeste...
Rulouri de sunca cu cascaval
Intr-o farfurie se bat ouale cu sare si piper, Se pun in 2 farfurii pesmetul si faina, Pe felia de sunca punem o felie de cascaval si rulam cat mai strans, Trecem ruloul prin faina dupa care prin oul batut dupa care prin pesmet,repetam operatiunea inca o data dupa care le prajim in ulei...
Tort cu marshmallows
Blat - Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Separat in alt bol mixam galbenusurile cu uleiul si adaugam in fir subtire peste spuma de albusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecam cu o lingura cu miscari...
Pui cu sos de rosii si usturoi
Pulpele de pui le spalam,le asezam intr-un vas termorezistent,le stropim cu putin ulei dupa care le condimentam cu sare,piper,boaia de ardei,adaugam vinul,2 catei de usturoi taiati in cuburi.crengute de rozmarin,acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca 20 min. Luam folia si mai lasam...
Strudel cu fructe de padure
Intr-o cratita punem fructele, zaharul si apa, amestecam si punem pe foc pana ce devine un sos gros. Lasam sa se raceasca. Luam cate o foaie de placinta o ungem cu unt topit si racit, o indoim pe jumatate. In mijloc adaugam cate o lingura umplutura (nu punem foarte mult ca sa nu curga), indoim...
Lady's Cake
Blat alb -Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta pana devin ca o crema, adaugam amidonul amestecat cu praful de copt, faina si amestecam pana ce se omogenizeaza. Separat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor in crema de galbenusuri, amestecand cu miscari usoare....
Tort Saint- Honore
Aluat - intr-un bol punem faina, sare, untul taiat bucatele si incepem sa framantam adaugand treptat apa rece, pana devine un aluat omogen. Invelim in folie alimentara si dam la rece. Choux a la creme -intr-o cratita puenm apa, uleiul si sarea. Punem pe foc pana da in clocot, cand...