Tocana de pui cu legume

de Lau in Mancaruri cu carne, 16 Apr 2015 | 4546 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 500 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 radacina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina
  • 1 pastarnac
  • 2 ardei
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri pasta de rosii
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • rozmarin
  • oregano
  • 4 frunze leurda
  • boia de ardei
  • foi de dafina
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de pui cu legume:

Puiul il spalam, il portionam in bucati.Intr-o oala punem puiul, sare si apa cat sa il acopere.

Il lasam sa fiarba cca 10 minute, dupa care il prajim pe ambele parti.

Scoatem carnea intr-o tava pe care o vom acoperi.

In uleiul in care am prajit  carnea adaugam legumele tocate, rondele si lasam sa se patrunda putin.

Scoatem legumele si le adaugam peste carne.

In grasimea de la legume (mai adaugam grasime de la apa in care am fiert carnea) adaugam cartofi, rozmarin, sare, piper, boia de ardei, oregano si ii lasam cca 10 min.

Ii scoatem, adaugam leurda tocata si ii adaugam peste legume.

Adaugam 1 cescuta apa, foile de dafin si dam la cuptorul incalzit cca 20 min.

Scoatem tava si adaugam pasta de tomate si usturoiul tocat, dam din nou la cuptor pentru inca cca 5 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de ied cu ceapa